Mont Blanc 4810m - WAT & VOOR WIE

 

Eén week voor de beklimming van de Mont Blanc.
Een goed uitgestippeld voortraject en de gemotiveerde begeleiding van onze Namaste berggidsen kunnen je helpen om het exploot van de eerstbeklimmers Balmat en Paccard ook zelf te ervaren. De intensieve begeleiding van 1 berggids voor maximaal 2 deelnemers zorgt voor veilige en optimale kansen op de overwinning.
Een succesrijke beklimming bekrachtigen wij graag met een bijzonder Mont Blanc diploma.

 

 

Mont Blanc programma's - voor elke wat wils.

Namaste heeft een gevarieerd aanbod van Mont Blanc programma's. 
Afhankelijk van het programma heb je één of meer momenten waarop je de eindklim kan maken. Hou hiermee rekening want die keuze beïnvloedt uiteraard mee je slaagkansen.
Daarnaast zijn sommige programma's meer weggelegd voor deelnemers die naast het behalen van de top ook op zoek zijn naar een pittige fysieke prestatie. Andere programma's zijn meer geschikt voor zij die graag tijd nemen om te genieten van de schoonheid van het hoog alpiene milieu. Een derde categorie richt zich naar deelnemers die er veel voor over hebben om zoveel mogelijk kansen aan hun kant te zetten, de top halen is voor hen 'top' prioriteit. 
Lees hiervoor meer op de pagina 'Mijn beste keuze'

Eerlijke informatie

Eén zekerheid die niemand kan tegenspreken.
De beklimming van de 4810 meter hoge Mont Blanc is alleen weggelegd voor deelnemers met een uitstekende fysieke conditie en een sterke motivatie. Het is een fysiek en mentaal veeleisende klim waarbij het aspect grote hoogte een belangrijke rol speelt.
Ben je een goed getrainde uithoudingssporter en sterk gemotiveerd, dan hoeft dit alpine koninginnenstuk echter geen ijdele droom blijven.
Lees meer over fysieke voorbereiding.
TOCH RADEN WIJ IEDEREEN ZONDER HOOGGEBERGTE-ERVARING AAN, EERST EEN ANDER PROGRAMMA TE VOLGEN. Voorafgaande alpiene ervaring verhoogt sterk je slaagkansen en geeft je een beter inzicht van de vereiste fysieke conditie die de klim vergt. 

Programma's algemeen

Elk programma begint met het aanleren van basisklimtechnieken en het aanpassen aan de hoogte. Dit is een noodzakelijke stap. 
De laatste dagen focussen we ons op de eigenlijke beklimming. Afhankelijk van het programma doen we dit via de "Franse Normaalroute" of via  "Les Trois Monts". Deze laatste route is de voorbije jaren echter veel steiler geworden zodat we ons hierbij uitsluitend richten op deelnemers met een degelijke stijgijzertechniek. De beklimming van "Les Trois Monts" kan verder alleen doorgaan wanneer de condities van de berg dit veiligheidshalve ook toelaten.
Andere klimroutes zijn ook mogelijk maar richten zich uitsluitend tot bevlogen en ervaren bergsportliefhebbers. Neem hiervoor gerust contact op.

Veiligheid voor alles

Op gebied van veiligheid willen wij geen compromissen sluiten. UW VEILIGHEID STAAT BIJ ONS OP NUMMER EEN.
Uw berggids zal in functie van uw veiligheid, autonoom beslissen of de eindklim kan doorgaan of niet. Doorslaggevende factoren zijn o.a. lawinegevaar en een slechte meteo. Ook een te beperkte fysieke paraatheid of ontoereikende kledij kunnen de beslissing beïnvloeden.
Elke beklimming gaat door onder de strikte veiligheidsnormen van de beroepsfederatie van berggidsen. 
Wanneer de beklimming toch niet kan plaatsvinden, bieden wij een gepast vervangprogramma aan. Op dat moment rekenen wij op uw goed begrip.

Recuperatie van reservatiekosten hutten

Wanneer een programma in samenspraak met de deelnemers aangepast wordt om hen meer kansen op de top te geven of te anticiperen op de weersomstandigheden, kunnen de gemaakte reservatiekosten van de berghutten vaak niet gerecupereerd worden. Wij trachten dit zoveel als mogelijk te vermijden maar deelnemers houden er best rekening mee.

De beste periode

Namaste Mountainguides begeleidt Mont Blanc beklimmingen van begin juni tot einde september. Tijdens die periode zijn de hutten open en kan je er eten krijgen. Wil je de beklimming buiten deze periode doen, dan wordt de klim fysiek zwaarder want eten en kookmateriaal moeten extra in de rugzak. Neem met ons contact op voor meer inlichtingen. 
Wanneer je kan kiezen, raden wij de beklimmingen aan in het begin en op het einde van het zomerseizoen. In het begin is er nog veel sneeuw en dat heeft zo zijn voordelen op technisch en fysiek vlak. Begin en einde van het seizoen zijn dikwijls ook rustiger en aangenamer in het gebergte.

Met Namaste Mountainguides naar de top

Je weet het al, de Mont Blanc laat zich alleen beklimmen wanneer alle factoren mee zitten. 
Namaste Mountainguides staat in voor een "veilige klim" en een "vlekkeloze organisatie". Meer dan 29 jaar succesvolle ervaring zijn hiervoor onze solide basis.
De bouwstenen "uitstekende fysieke conditie" en "optimaal aangepaste outfit" heb je als deelnemer zelf in handen. Wij willen je hierbij echter graag helpen. Daarom bieden we alle ingeschreven deelnemers een gratis informatiesessie aan waarin we u degelijk inlichten over kledij en materiaal. Training is een gespecialiseerde sector. Slechte training kan meer slecht dan goed doen. Je fysieke voorbereiding kan je best laten begeleiden in een degelijk fitnesscentrum. 
"Weersomstandigheden" en "veiligheidscondities op de berg" kunnen wij echter niet beïnvloeden.

Mont Blanc in de media

Meest recente informatiefolder van het Franse LA COORDINATION MONTAGNE (in het Engels).
Via twee artikels krijg je wat extra informatie over de beklimming van de Mont Blanc.
Interessant artikel in het Nederlandse outdoormagazine OP PAD
Namaste op stap met de hoofdredactrice van EOS magazine.