Waarden

Vakmanschap, expertise en ervaring

Als avontuurlijk aangelegde natuurfanaat gaan duiken met de haaien? Niemand denkt eraan om er zonder hoogopgeleide duiker aan te beginnen. We vinden het allemaal logisch dat we ons bij dit soort van sterk avontuurlijk getinte acties laten begeleiden door uitgesproken specialisten. Een ‘would-be avonturier’ komt hiervoor niet in aanmerking. Voor bergsport is dit niet anders. De intense beleving van een schitterende beklimming kan snel plaats maken voor drama. Het vakmanschap van een hoogopgeleide, internationaal erkende UIAGM berggids is hier meer dan op zijn plaats. De gespecialiseerde expertise en uitgebreide ervaring van de berggids kan uw intens avontuur in goede banen loodsen en laten uitmonden in een letterlijke en figuurlijke ‘topper’.

Veiligheid & vertrouwen

Moeten we het touw lang of kort inbinden? Wat doen bij onweer? Wat gebeurt er wanneer ik onverwacht toch hoogteziek word, dat kan in sommige gevallen toch echt slecht aflopen niet? Kan jij mij tegenhouden wanneer ik mijn evenwicht verlies? Hoe vind ik de weg in de mist?  … Heel wat veiligheidsvragen met antwoorden die dikwijls veranderen naarmate de omstandigheden rond ons veranderen. Antwoorden die moeten rekening houden met heel wat factoren.
Berggidsen zijn de enigen die speciaal opgeleid zijn om in de soms snel veranderen bergomstandigheden het meest passende antwoord te vinden. Hun uitgebreide ervaring en sterk gespecialiseerde kennis van het bergmilieu en veiligheidstechnieken helpen om omstandigheden haarfijn te analyseren en te koppelen aan doelgerichte eenvoudige oplossingen in functie van uw veiligheid. 
Die veiligheid staat bij berggidsenbureau Namaste Mountainguides op nummer 1 en daar engageren wij ons toe.
​Uw vertrouwen in onze werking is echter een noodzakelijke schakel in uw succesvolle bergsportvakantie. 

Passie

Namaste berggidsen zijn gepassioneerde bergfanaten. Hun liefde voor de bergen is zo groot dat zij dikwijls een zekere, goed betaalde job inruilden voor een leven in en met de bergen. Om dit te doen moet de lokroep van de bergen groot zijn. Een leven in en met de natuur, hiermee constant rekening houden en soms overgeleverd worden aan haar grillen, zoek je niet zomaar op. Liefde op het eerste zicht is hier niet genoeg. Een levenslange liefde voor de bergen is hier meer op zijn plaats. Meer over Namaste berggidsenteam.
Namaste staat ook voor gedeeld avontuur. Onze passie kunnen delen met anderen en u laten meegenieten van onze kennis en ervaring is, voor ons als berggids, een groot voorrecht, een erg mooi stukje van onze job. Geniet er ten volle van.

Authentieke bergervaringen

Bij de planning en de keuze van een sportief bergsportprogramma mag je gerust wegdromen. Durven dromen van dingen die kriebels van onzekerheid in je buik geven, zorgt voor intens leven. Zou ik dit wel kunnen? Misschien ga ik nu wel iets heel gek doen? Onze programma’s houden nogal wat avontuurlijke uitdagingen in, maar je kan op ons rekenen. Bergsport is ons vak, daar zijn we goed in. Laat het nemen van de moeilijke beslissingen, de keuze van de materialen en het zoeken van de juiste weg gerust aan ons over. Zo kan je onbezorgd op stap om onbekende terreinen te verkennen en eigen grenzen te verleggen.
Het Namaste berggidsenteam neemt er met plezier nog een extra taak bij. Samen met u uw dromen waar maken. Samen dingen doen waar velen nooit aan toe komen.
Het worden intense authentieke bergervaringen die diep op jullie harde schijf gegrift worden.
Wanneer jullie DURVEN DROMEN, willen wij de rest DOEN.

Duurzaamheid en natuurbehoud

Duurzaamheid betekent voor Namaste, klanten graag en dikwijls terugzien. Programma’s zo uitbouwen en aanpassen aan mogelijkheden en wensen van onze klanten, dat we met bijna zekerheid kunnen weten dat zij een heerlijke tijd zullen beleven.
Klantentevredenheid is de basis van een duurzame werking, de noodzakelijke schakel in het voortbestaan van berggidsenbureau Namaste. Meer dan 30 jaar werking is het bewijs en de illustratie ervan. Een regelmatige integrale kwaliteitszorg, blijven sleutelen en bijstellen van programma’s en een constant “zichzelf in vraag stellen”, zijn de typische werkmiddelen die bij Namaste tot duurzame bergsport leiden. Daarin onderscheiden we ons en daarvoor willen we blijven gaan.
Duurzaamheid betekend bij Namaste ook vasthouden aan onze bedrijfsfilosofie. ‘Samen met onze klanten’ bergsport beleven is iets heel anders dan ‘werken voor klanten’. Wij willen samen met jullie op stap gaan. Dit avontuur samen met jullie beleven.
Gekoppeld aan duurzaamheid, is respect en goed beheer van de omgeving waarin we werken primordiaal. Meer dan wie ook worden wij geconfronteerd met de sterke veranderingen in ons natuurlijk bergmilieu. Op grote schaal zijn de resultaten van ‘Global warming’ goed zichtbaar in het gebergte. Daar zullen we met zijn allen iets tegen moeten doen. Het promoten van carpooling, het niet meer drukken van uitgebreide publiciteitsfolders, het focussen van de administratie op zuivere digitale weg, … het zijn allemaal bewust keuzes die hun steentje kunnen bijdragen. Ook op het terrein zelf zijn we er bewust mee bezig. Zo staan wij voluit achter de idee dat iedereen zijn eigen afval mee terug naar beneden neemt zodat het op een gepaste manier kan verwerkt worden. Een helikopter hiervoor sterk vervuilende kerosine laten verbruiken lijkt ons geen goede optie. Het is slechts een kleine moeite en met de juiste instelling zelfs helemaal geen moeite. Meer over Namaste & natuurbehoud.

Bergen op maat

Bergen zijn er voor iedereen, soms zijn ze steil, soms lichtglooiend. Ze kunnen hoog zijn maar zijn dit niet altijd. Je vindt er graatoverschrijdingen, gletsjertochten en technische beklimmingen, via ferrata, skitoeren, expedities, … sneeuw, ijs en rots, … moeilijk en gemakkelijk. Je bent op zoek naar een degelijke opleiding of je wilt gewoon puur genieten. Je opteert voor een intens en gecondenseerd programma of juist voor wat fun en ontdekking of je kijkt net uit naar een rustige interactie met de natuur en de andere deelnemers. Je wilt graag alleen met je gids op stap, je vakantie delen met enkele goede vrienden, met je partner op weg of individueel inschrijven in een groepsprogramma en nieuwe bergliefhebbers leren kennen. Bij Namaste is het allemaal mogelijk maar we kunnen het niet verenigen in één programma.
En toch hebben we een EVEREST VOOR IEDEREEN. Hij meet niet altijd 8848m maar is op het lijf geschreven. Daarin is berggidsenbureau Namaste heer en meester. Daarin maken wij al jaren het onderscheid.
Samen met u sleutelen we graag aan programma’s. We passen ze aan zodat uw vakantie niet meer stuk kan, vertrekkend vanuit de bestaande programma’s of volledig nieuw.
BERGEN OP MAAT VOOR IEDEREEN, is al jaren het belangrijkste motto van ons berggidsenbureau en ons grootste succesnummer. Meer over Namaste maatwerk.

" Het is niet omdat iets moeilijk lijkt, dat we het niet moeten proberen. Het is omdat we het niet proberen, dat het zo moeilijk lijkt ".

(naar Seneca)