Testimonials

 • Namaste maatwerk - Vincent Clerinx en groep uit Roosdaal (B)

  Maatwerk Opleiding Alpinisme Initiatie

  Seb was onze gids. Toffe gast, sociaal, brengt zijn liefde voor de bergen over, legt uit tot iedereen het begrijpt, als’t moet in verschillende talen. Zorgt dat iedereen het naar zijn zin heeft. Vraagt iedereen zijn gedacht / idee / wat men wil doen, en houdt er rekening mee. Gewoon “menselijk”.
  Leuke aangename nuttige cursus / vakantie. Het opent deuren naar het hooggebergte, en laat toe dit nu een stuk veiliger te doen.
  Dit vraagt naar meer !
  Vincent Clerinx

 • Namaste maatwerk - Jannes Naeyaert uit Brugge

  Maatwerk - Opleidingen alpinisme

  "Enerzijds door de heterogeniteit van de groep wat niveau betreft en anderzijds door het mindere weer, begon de week minder dan we hadden verwacht. De eerste dagen waren hoofdzakelijk terug initiatie en relatief kort door het slechte weer. Weinig uitdagend dus. Dit werd echter ruimschoots gecompenseerd door het vervolg van de stage waarbij we voor ons een aantal uitdagende beklimmingen hebben gedaan en talrijke nieuwe technieken hebben geleerd.
  Het doel van de stage was na de stage autonoom te kunnen werken in het hooggebergte in een terrein van relatief laag niveau (PD-AD). Dit doel is voor ons allen bereikt!".
  Jannes Naeyaert

 • De hoge route Chamonix - Zermatt - Geroen Seaux uit Ardooie (B)

  " Zoals je voorspeld hebt Jan : dit is een hooggebergtetoer om van de snoepen ! De tocht op zich is logisch en evenwichtig opgebouwd en doorkruist een prachtstuk van de Alpen. Het geeft een kick om op hoog niveau de Zwitserse grens te overschrijden. De uitgestrekte wijdheid van de Otemma-gletsjer doet je nederig fluisteren hoe indrukwekkend het zicht wel is. De toegang en beklimming naar de Cabane de Vignette en Cabane de Bertol zijn puur alpine-plezier ! Alles krijgt een extra glans door het warme en getemperde septemberlicht . Sprakeloos mooi in combinatie met het voortdurend wisselend wolkenspel. De geconcentreerde afdaling op de Stöckigletsjer onder het goedkeurend oog van de Matterhorn laat toch een diepe indruk na. De tocht sluit af met een prachtig orgelpunt : achter een gezellige pint op het terras van de Schönbielhutte pal onder de machtige Matterhorn. Onbeschrijflijk als de ondergaande zon de volledige noordwand in het goud kleurt !
  Zonder twijfel een karaktervolle tocht waaraan ik lang de opperbeste herinneringen zal bewaren !
  Met vrolijke berggroeten."
  Jeroen Seaux

 • - Geroen Seaux uit Ardooie

  " Zààlig !
  Grote vraag voor dit jaar was wie gaat mee ?
  Hoe zal de samenstelling zijn van de groep ?
  En dit jaar héél specifiek : hoe verloopt een huttentocht in het gezelschap van Vrouwe Corona ?
  De groep was fysiek harmonisch : geen achterblijvers , geen vooruitlopers . Onder de deelnemers heerste een gelijkgestemd gevoel en iedereen was open van geest. De verhouding tussen wandelaars en klimmers was opperbest.

  Onze gidsen Jan en Lut zijn de ideale ontwerpers & begeleiders om een leuke en veilige tocht te maken. Technisch & organisatorisch 100 % in orde , héél ervaren in het omgaan met een groep en de dynamiek ervan en zéér betrokken en een sterk ontwikkeld gevoel voor humor. "

  Geroen

   

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Marjolein en Bram Decroix

  " Leuke, onvergetelijke & sportieve vakantie !!
  Smaakt naar meer (na een goeie douche ! :-) "
  Marjolein Decroix uit Bourg-Saint-Maurice en Bram Decroix uit Gent

  Naar de foto's.

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Miet en Joris uit Hasselt, Antwerpen

  "Het was een intens avontuur van begin tot eind, van beneden tot de top... en terug. Onze ervaren gids Jan is hevig verliefd op de bergen en je voelde zijn passie bij elke stap. Gelukkig zorgt die passie er nooit voor dat hij 'lovedrunk' de top najaagt, veiligheid stond boven alles en dit pakt hij doordacht en streng aan. In zijn voetsporen werd het een pure ervaring, van de weelderig groene Alpenweiden tot de ijle onherbergzame top."

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Corina en Leonard Molhoek uit Apeldoorn (NL)

  " Vooraf was er gezonde spanning aanwezig, aangezien het onze eerste alpinisme ervaring zou worden (na hiking en via ferrata ervaring). Echter hebben we geen twijfels gehad. Gezonde spanning was er vooral met betrekking tot niveau van conditie, wat we konden verwachten van activiteiten, of er een klik was met de berggids.

  Spannend bij de keuze van programma was voornamelijk of dit wel het juiste programma was wat zou matchen met de wensen die we hadden.  

  Vanaf de eerste minuut dat we de gids hadden ontmoet, is de spanning niet meer aanwezig geweest. Het was een fantastisch programma, waarin we veel kennis hebben opgedaan met betrekking tot onder andere het weer, rotsklimmen en traverseren, touw- en zekeringstechnieken, betreden van de gletsjer. Deze onderwerpen heeft de gids al doende duidelijk uitgelegd. Het programma is erg gevarieerd opgesteld, waarbij de gids ook rekening heeft gehouden met het weer. Dit resulteerde bij ons programma tot het ‘verplaatsen’ van het programma van de regio Chamonix tot gedeeltelijk Italië en Zwitserland. 

  We kunnen het programma aan iedereen aanraden die een wens heeft om na het maken van bergtochten toch de stap naar het alpinisme wil maken en daarvoor ook kennis op wil doen van technieken. Dit programma is niet specifiek gericht op het bereiken van een bergtop, maar echt gericht op het leren van technieken.

  Tiphaine is een gids die je direct op je gemak stelt, wat zeker prettig is bij de eerste kennismaking met alpinisme. Ze houdt goed rekening met conditionele gesteldheid, maar probeert je op een goede manier te pushen iets te bereiken. Ze geeft duidelijke uitleg over verschillend technieken en omstandigheden binnen het alpinisme (uit zichzelf en na vragen van ons). Hierdoor hebben we echt veel geleerd over het alpinisme. Ze raakt niet in de stress als door weersomstandigheden het programma aangepast moet worden en houdt zelfs rekening met onze voorkeuren (gebied in Zwitserland uitgekozen, omdat dit een rustiger gebied is).

  We zijn zeker nog niet klaar zijn met alpinisme want wanneer je het eenmaal gedaan hebt, raak je er verslaafd aan."

  Corina en Leonard.

  Daarnaast heeft ze ook een prettige persoonlijkheid die zorgen voor een gezellige en zeer ontspannen sfeer tijdens het programma. Een programma met Tiphaine als gids is zeker voor herhaling vatbaar!

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Laurens Liesenborghs uit Leuven (juli 2017)

  Fantastische ervaring, zeer mooie tochten met uitstekende begeleiding.
  Enorm veel bijgeleerd. 
  Dankzij deze cursus hebben we de smaak van het alpinisme volledig te pakken.

  Naar de foto's

 • Namaste maatwerk - Dennis Krokké uit Haarlem

  Maatwerk Dômes de Miage

  Een prachtige toer onder begeleiding van een zeer bekwame en vriendelijke gids. Berggids Loïc was geduldig en flexibel, wekt vertrouwen bij de clienten en is bereid je veel bij te leren. Het programma was gevarieerd en grensverleggend en voldeed volledig aan onze wensen.
  Dennis Krokké

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Pascal Permentier uit Rijmenam (2017)

  "Ik ben heel tevreden over de tocht en beklimming. De organisatie verliep vlekkeloos en er werd zeker rekening gehouden met het niveau van de deelnemers tijdens de tocht.
  ​De Namaste gids Jérôme was heel goed. Hij is een rustige persoon en heel bekwaam. Zijn leiding werd zeer geapprecieerd. Hij gag ook heel veel nuttige informatie over de beklimming en over de tocht in het algemeen. "
  Pascal Permentier

   

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Pascal Van Engelgem uit Kapelle-op-den-Bos (juli 2020)

  " Ik had vooraf wel twijfels over het rotsklimmen tijdens de Gouter route maar ben tevreden dat ik heb deze droom toch het doorgezet. 
  Het was inderdaad niet eenvoudig om de juiste balans te vinden tijdens het rotsklimmen met de rugzak op. Fysiek moest ik ook nog beter zijn om echt te kunnen genieten. Na de Tête Rousse hut ben ik dan ook gestopt maar onze gidsen Mauro en Antoine stelden onmiddellijk een geschikt plan B voor waarmee ik dan ook echt heb kunnen proeven van de bergen (refuge Albert 1, Petit Fourche en Tête Blanche) en er enorm van genoten heb.
  Kortom een fantastische ervaring. 
  Mauro en Antoine ware heel positief ingestelde gidsen met een pak ervaring. Zij hielden de goede spirit erin en dat deze wij ook. Zij gaven ons veel vertrouwen. "

  Pascal

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Tim Batioens uit Michelbeke

  " Super !
  Ondanks enige twijfel in het begin over de omstandigheden van de berg die niet ideaal waren, ben ik blij dat we toch opteerden voor het voorziene programma. Het was een rustige beklimming waarbij ik veel tijd had om te genieten van de ervaringen. Omdat de weersomstandigheden niet ideaal waren was het in de refuges rustig en dat was het ook op de top. We hadden wel geluk dat het weer op de juiste momenten mee zat zodat het een TOP-ervaring werd.

  De inschrijving verliep zeer vlot. Op elke vraag kreeg ik snel een duidelijk antwoord.
  Twijfels had ik niet echt. Wat ik wat moeilijk kon inschatten was de keuze van de kledij. Hoe koud wordt het werkelijk ?
  Aan de hand van de info-filmpjes kreeg ik er echter al een duidelijker beeld van.

  Onze gids Jérôme was in het begin duidelijk over de mindere weersomstandigheden en stelde een alternatief voor. Toen we toch opteerde voor het initiële programma ging hij er volledig voor en stelde hij alles in het werk om te kunnen slagen wat dan ook gelukt is. "

  Tim

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Luk Luts uit Lummen (juli 2020)

  Luk was de uitverkoren klimpartner van Jaak en ook hij hield er blijkbaar een enige ervaring aan over.

  "De Mont Blanc beklimmen was een onnavolgbare, unieke ervaring die ik nooit zal vergeten.
  Ik vind het wel echt onontbeerlijk om dit met een gids te doen en het mag gezegd, die van ons was geduldig, eenvoudig in de omvang en altijd goed gezind. Jérôme was top."

  Luk

  Naar de foto's

  Luk is in zijn niet alpien leven steenkapper. Kijk maar eens op zijn website wat moois hij maakt. 

 • Skitoeren op maat - Patty Kluytmans uit Amsterdam

  Gezellige trip. Fijne, informele sfeer. Op mooie plekken geweest!

  Patty Kluytmans

 • Opleiding IJswatervalklimmen - Pieter Smedts uit Puurs

  Mijn eerste keer ijsklimmen is fantastisch verlopen met Namaste.
  Een goede gids (Jérôme), aangename gîtes en een prachtige omgeving zorgden voor een onvergetelijke week.
  Na 2 dagen oefenen op kleinere watervallen al kunnen voorklimmen op een waterval van meerdere lengtes was super.
  Jérôme pikte perfect in en bouwde voort op reeds gekende materie (touwhandelingen).
  Zeker een aanrader voor iedereen die 's winters eens iets nieuws wil proberen.

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Gert Vaes uit Gent (B)

  Een mooi opgebouwde week, waarbij fun bij de ijsscholing op de gletsjer en klimmen in de sneeuw op de Petit Verte afgewisseld werd met de prachtige beklimming van de Gran Paradiso en de Dômes de Miage (als mooie vervanging van de Mont Blanc).
  Zelfs met slecht weer was het een super week met als grote sterkte: flexibiliteit. Train ze.
  Gert Vaes

 • Berner Oberland. 4x 4000+ for experts - Tim Janssen uit Antwerpen en Stijn De Geest uit Brussel, juli 2014

  Op voorstel van Namaste berggids Seb, weken beide bergfanaten uit naar andere bergketens. De condities van de bergen en vooral het zeer instabiele weer lagen aan de basis van deze beslissing. Liever wat kilometers rijden en daarna een mooi programma aanbieden dan vastzitten in het berghut en hele dagen nietsdoen. We laten beide deelnemers aan het woord.

  " Seb was een supergids: heel vriendelijk, flexibel en competent. Altijd goed gezind, heeft enorm veel moeite gedaan om alternatieve te zoeken en te vinden want het initiële programma moest geschrapt worden door slecht weer. Dankzij hem en zijn alternatief programma in Italië en Frankrijk werd het toch een superweek met prachtige graatbeklimmingen en dito toppen."
  Stijn De Geest.

  " Zeer goede gids die in samenspraak met ons op zoek ging naar goede alternatieven, doet heel veel moeite om ons tevreden te stellen. Ik zal met plezier opnieuw met hem meegaan. Vanwege slechte condities en weer zijn we uitgeweken naar Italië voor 2 mooie en uitdagende beklimmingen: Becca di Monciair en Ciarforon. Vervolgens doorgereden naar Chamonix voor beklimming van de Aiguille du Tour. Zeer tevreden van deze 3 onbekende en mooie beklimmingen. Een aanrader."
  Tim Janssen.

 • Namaste maatwerk - Walter Milants uit Grembergen (B).

  Maatwerk Monte Rosa

  "Beste Jan, Ik laat graag weten dat de september activiteit door alle deelnemers erg werd geapprecieerd. De beoogde doelen (Castor en Pollux) werden door iedereen bereikt, en ook de Breithorn werd 'meegenomen'. Ik vermoed dat het voor u ook aangenaam is om te weten dat uw klanten erg tevreden zijn - en bovendien dat u aan Luc en Robert twee fantastische gidsen heeft. We kijken al uit naar een activiteit voor volgend jaar. Vriendelijke groeten".
  Walter Milants

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Gilles Vanassche uit Izegem (2019)

  Hoe was je ervaring: SUPER, TOFFE GIDS, INTENSIEF, VEEL BIJGELEERD !!!
  Ik twijfelde vooral wel wat over wat we juist zouden doen. Ik wist niet goed wat ons te wachten stond maar onze gids Jody, die heel sociaal was en erg goed communiceerde had bij alles een oplossing. Niks aan te merken. Gewoon super. 

  Gilles

  Naar de foto's

 • Opleiding Alpinisme Vervolmaking - Pieter Vandenbroucke uit Poperinge

  Seb is een goede gids, Leert de technieken goed aan en is geduldig hierin. Sympathieke persoon om mee om te gaan. Het programma zat sterk in elkaar, er moet niets aan veranderd worden. De vervolmakingsstage alpinisme is goed verlopen. De gids plaatste zich middenin onze cordée om eventueel in te grijpen als er zich iets fouts zou voordoen. We hebben alle basistechnieken kunnen overlopen en deze aangevuld met nieuwere technieken. Dit alles hebben we kunnen goed kunnen gebruiken bij de beklimmingen.
  Pieter Vandenbroucke

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Fabrizio Savoldi from Milano

  " The climb from Tête Rousse to the Gouter hut is a magic experience and the vieuw from Gouter to the Vallot hutis amazing. ... A dream that comes true.
  The climb was MAGIC, a bit tired but I enjoy every single moment. Our guide Mauro helped me to live a dream. I was planning for 2 years. Despite my bad physical condition, he went the extra miles to reach "my" top. A fantastic guide. "

  Fabrizio.

  To the photos. 

 • Namaste maatwerk - Wouter Van den Herrewegen uit Gent (B)

  Maatwerk Opleiding basistechnieken

  "Professioneel, duidelijk. Je weet wat je kan verwachten en die verwachtingen worden ingelost, in de mate van het mogelijke maar daar kan je zelf veel aan meewerken".
  Wouter Van den Herrewegen

 • Namaste maatwerk - Peter Martens uit Hasselt

  Maatwerk Dôme de Miage.

  Uitstekende begeleiding. Jérôme was vlot, gaf goede informatie en had een goede communicatie.
  Spijtig van het weer dat ons belette de Dôme de Miage te beklimmen.
  Te mooi.
  Peter Martens

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Jaak Scheelen uit Lummen (juni 2020)

  Als voorbereiding op de Mont-Blanc deden Jaak en Luk een aangepast programma in het Gran Paradiso massief.

  "Ik had twijfels voor de hoogte. Spannend om die tocht te doen. De mooie andere natuur dan wij gewend zijn, de ervaring om eens in de bergen te wandelen, de ontmoeting met een heel ander soort mensen. Een aanrader aan ieder die sportief is en voor een uitdaging wil gaan. Jan Vanhees en Lut Vivijs zijn zeer sympathieke mensen, met een groot hart voor de natuur, met uitleg over de bergen, de bloemen, het wandelen, het klimmen, de veiligheid. Maar Jan kan op de momenten dat het moet ook streng zijn." 

  Jaak 

 • - Kathleen Gheysen (juni 2016)

  Zij waren niet aan hun proefstuk toe en doorkruisten al heel wat mooie plekken in de Alpen.
  Een opsteker voor iedereen die op zoek is naar iets moois en minder bekend.


  Ons gekozen programma Hoge route des Ecrins was zeker de moeite waard en een echte aanrader :
  een mooi massief met fantastische uitzichten, authentieke hutten, enkele pittige afdalingen en een mooie bloemenpracht.
  Het sneeuwrijke voorjaar bezorgde ons veel sneeuw en onze spieren hebben goed moeten werken om door het witte tapijt te geraken.
  Onze gids Robert was terug de max en leidde ons op een veilige en boeiende manier doorheen de zonnige week met als kers op de taart : de Dome de Neige des Ecrins.
  De bergen vervelen nooit. Het is er nooit vanzelfsprekend maar het is zalig er te vertoeven en de stilte en de weidsheid te ondergaan.

  Naar de foto reportage (met dank aan Kathleen)

 • Namaste maatwerk - Martijn Vreys uit Rotterdam

  Martijn en Sander moesten na hun voorbereidingsweek vorig jaar hun plannen voor de Matterhorn (tijdelijk) opbergen. Een pijnlijke knie kwam roet in het eten gooien en voor de Matterhorn moet je totaal fit zijn. Ook dit jaar regelden zij een voorbereidende week en dat heeft hun geen windeieren gelegd. In zwaardere alpiene omstandigheden waarin we tegen de meeste deelnemers moeten zeggen dat de beklimming niet kan doorgaan, konden zij toch verder gaan en hun droom waarmaken. De Sfinx van de Alpen staat nu bovenaan op hun klimpalmares. Martijn doet het verhaal.

  " We hebben ons met onze berggidsen Antoine en later ook Jonathan enorm geamuseerd.
  De eerste week was pittig qua fysiek met een aantal lange dagen na elkaar, maar een leuke variatie aan beklimmingen met de Dent D'Herens als hoogtepunt.

  De tweede week is het ons dan toch gelukt de Matterhorn te beklimmen ondanks dat de weersvoorspellingen wederom niet veelbelovend waren. Veel hebben we niet gezien door de mist, maar desondanks absoluut de moeite. 

  Met Antoine klimmen was top. Hij was geduldig, legde goed uit en liet ons zelf ook voldoende proberen. Met Jonathan erbij ging het zeker niet minder, wellicht ook omdat de twee elkaar goed kennen. Dat hielp natuurlijk ook voor de algemene sfeer. Jonathan was heel vriendelijk, relaxed en behulpzaam. Niet alleen qua klimtechniek hebben we weer stappen gezet, ook qua materiaalkeuze en veiligheid hebben we veel bijgeleerd.

  Ik hoop dat je erop vertrouwt dat bovenstaande feedback los staat van het feit dat we dit jaar wel de top bereikt hebben. Mijn feedback was exact hetzelfde geweest indien het wederom niet gelukt was. "

  Martijn

 • Opleiding Alpinisme Vervolmaking - Jochen Bijnens, Jochem Wilms, Niels Seyen - juli 2015

  " Op 6 dagen heb ik veel technieken bijgeleerd om veilig de bergen in te kunnen. Het was een leuke week met veel mooie beklimmingen en een super goede gids (Jérôme) "
  Niels Seyen uit Geel

  " Fijne leerweek met enkele mooie toppen "
  Jochem Wilms uit Ham

  " Prima geamuseerd ! "
  Jochen Bijnens uit Opoeteren

  Van hun gids Jérôme vonden zij:
  Goede goedlachse gids waarvan we veel hebben geleerd. Kent zijn vak door en door en is steeds alert. Hij legt alles goed uit, heeft een goede methode om technieken aan te brengen en leert goed beslissingen nemen. We hadden veel inspraak in het programma en konden vrij zelfstandig werken. +++

 • Dômes de Miage - een "must" in het zuiden van het Mont Blanc massief - Marijke De Belie uit Gent (2018)

  " De eerste dagen waren lichamelijk zwaar maar daarna ging het elke dag wat vlotter.
  Op prachtige plaatsen geweest in het geweldige Mont Blanc massief en met geweldige zichten op en vanop de Dôme de Miage.
  Bijna geen andere mensen tegengekomen bij de beklimming van de Dôme de Miage.
  Het was een mooie ervaring die ik zonder gids niet had kunnen maken.

  Marijke De Belie

   

  Naar de foto's

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Lorenzo Vercruysse uit Harelbeke (2019)

  " ALLES WAT IK ERVAN VERWACHTTE !!!
  Ik leerde de belangrijkste basistechnieken om zelfstandig eenvoudige passages te kunnen overschrijden. De moeilijkheid van de gekozen routes waren perfect voor ons groepje en de technische momenten leuk en uitdagend. 
  Voor mij was het niet de eerste keer in de bergen maar wel op deze hoogte. Het was dus wel wat spannend hoe intensief en technisch het zou worden en hoe dit alles ging aangepakt worden. We kregen vooraf heel veel informatie die we nadien wel moesten filteren maar beter te veel dan te weinig. Daardoor waren er ook geen verrassingen ter plaatse. 
  Leuk is dat je 'initiatie' kan verstaan als 'je eigen gewenst niveau. Namaste Mountainguides is immers op technisch vlak erg flexibel in zijn programma's.
  Ik wil het graag aanbevelen aan vrienden die dezelfde interesse hebben maar nog niet weten wat alpinisme inhoud.
  Laatste pluspunt was onze berggids Jody. Hij kent de bergen heel goed, is een heel sociaal persoon die altijd antwoord geeft op je vragen en die bij de verschillende 'problematieken' als het weer, de condities van de bergen enz... wel altijd een oplossing of alternatief in petto heeft.

  Lorenzo.

  Naar de foto's 

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Arnold den Ouden, Hilversum (juni 2015)

  Onder de goede begeleiding van Jan en Lut een prima week gehad in de Italiaanse bergen!

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Willem Ballemans uit Veghel NL en Judith Ballemans uit Utrecht NL

  Jan Vanhees: goed, rust; ingrijpen waar nodig; houdt het overzicht, prettige manier van samenwerken. Samen met Lut een sterk koppel en vullen elkaar goed aan!! Duidelijke uitleg bij vragen.
  ​We hebben erg genoten van een avontuurlijk programma. Het gidsenwerk van Jan en Lut geeft echt meerwaarde. Niet alleen uitgebreide kennis van toeren in het hooggebergte en het vermogen om de uitdagende trekkings veilig te maken, maar vooral de persoonlijke benadering maakt de week tot een onvergetelijke herinnering!!

 • - Simon Piedfort uit Holsbeek

 • 4000-er Special in het Saasdal - Vandewalle Jörn uit Menen (B) 2017

  Het was een heel mooie, zware en onvergetelijke tocht door een uitzonderlijk mooi deel van de Alpen.
  ​Een toffe groep en Robert als ervaren gids.
  ​Een variërende week waar verschillende aspecten van het alpien klimmen aan bod kwamen.
  ​Jörn Vandewalle

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Johan Vandenborre uit Avelgem (2017)

  "Mooie start in de schitterende Bionnassay vallei, weg van het drukke Chamonix. Rustig beginnend zodat je volop van de bergen kunt genieten.
  ​Onder leiding van Namaste berggids Jérôme met als letterlijk hoogtepunt samen met hem om 7u 's morgens op de top van de Mont Blanc te staan. 
  ​Jérôme was als berggids erg professioneel. Hij pas zich goed aan jouw tempo en wensen aan maar wanneer het nodig is (veiligheid) grijpt hij direct in.
  Hij blijft altijd rustig en kalm. 
  ​Johan Vandenborre.

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Vader Frank en zoon Gert-Jan Dobbelaere uit Zaventem (2018)

  "Het Mont Blanc Prestige programma is goed geschikt voor mensen die nog moeten aanpassen aan de hoogte en nog wat klimtechniek moeten bijschaven. 
  De enige aanpassing die gebeurde was de beklimming van de Mont Blanc plannen op de tweede dag. 
  Dat was voor ons en met de weersomstandigheden de beste optie.
  De door Namaste gekozen gids Pierre was perfect geplaatst om ons zowel op de top van de Gran Paradiso als deze van de Mont Blanc te brengen. Hij was een aangename man, nam de juiste beslissingen en stimuleerde en corrigeerde waar nodig.
  Dank u Namaste en dank u Pierre !!!"

  Frank en Gert-Jan Dobbelaere.

  Naar de foto's

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Clabout Luc en zonen Thomas, Pieter en Wouter uit Oostende (2018)

  "Onze week was onvergetelijk !
  Het programma Mont Blanc Prestige is een echte aanrader, goed gebalanceerd maar wel fysiek zwaar.
  Na de aanloop van de eerste dag leer je op dag 2 de technieken. De derde dag beklim je de Gran Paradiso: een eerste overwinning.
  Dag 4 is een absoluut noodzakelijke rustdag.
  Dag 5 is een rustige dag in en om de refuge Tête Rousse.
  Dag 6 was voor ons de finale: het weer was uitstekend en we haalden de top van de Mont Blanc: wat een ervaring !"
  (Namaste: op dag 7 daalden zij vanuit de Gouter hut terug naar het dal) 

  Luc, Thomas, Pieter en Wouter Clabout.

   

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Walter Buntinx uit Maasmechelen (2018)

  "Geweldig avontuur.
  Jammer van de vroege opgave maar wel een goede les."

  Walter Buntinx.

  (Ook wij vinden het altijd jammer dat iemand vroegtijdig moet afhaken maar danken je voor je eerlijke getuigenis)

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Oscar, Viktor, Carla, Yannick en Wouter uit Leuven

  Dit groepje jonge bergleeuwen koos voor een aangepaste 5-daagse opleiding, een voor hen blijkbaar haalbaar evenwicht tussen opgedane kennis en mogelijkheden

  "Het was een uitdagende week waarbij we ontzettend veel geleerd hebben. Jérôme was de gepaste gids om ons steeds te doen verbazen. Hij lag aan de basis van een aangepast programma, goed op niveau en zelfstandigheid en rekening houdend met iedereen. Dankzij hem hebben we ten volle kunnen genieten van prachtige beklimmingen in Chamonix.
  ​Voor studenten was het een wat prijzige week, maar zeker en vast de moeite waard."

  Naar de foto's

 • De hoge route Chamonix - Zermatt - Rudi De Winter

  Zeer leuke week met veel afwisseling. In enkele dagen kan je alle facetten van het hooggebergte beleven. Veel geleerd over natuur en alpenleven.
  Rudi De Winter

 • - Maarten Janssens uit Wilrijk (2017)

  " Voor een niet ervaren alpinist ben ik zeer trots en tevreden over de gezamenlijke prestaties waarbij we Gran Paradiso en de top van de Mont Blanc hebben bereikt.
  Het was indrukwekkend, spannend, intens, gezellig, vermoeiend maar vooral overweldigend mooi.
  Deze reis is één om nooit meer te vergeten."
  Maarten Janssens.
   

 • Bernina massief - Piz Palü, Bellavista & Piz Bernina - Roerland Adams uit Sint-Martens-Latem (2017)

  Het was een zeer leuke ervaring, alsook uitdagend. We zijn zeer tevreden over onze gids Robert, de toertocht zelf, het weer, de berghutten en de regeling van het programma. We zullen nog even nagenieten.

 • Namaste maatwerk - Jo Havermans uit Brecht (2017)

  Jo klom rond half augustus de TOURNETTE PIJLER op de zuidkant (Italië) van de MONT BLANC met onze Namaste berggids Pierre.  

  " Een fantastische klimroute in een pure wildernis met de juiste berggids, een topper om te blijven koesteren. 
  Pierre is een zeer aangename toffe kerel en tevens goede berggids. Hij legt alles goed uit ,veel bijgeleerd.
  Vanaf het eerste moment straalde hij vertrouwen uit. We hadden er direct een goed gevoel bij.
  Ik had me geen betere gids kunnen wensen voor de tournette spur."
  Jo Havermans

  ​Naar de foto's.

 • Gezinsvakantie in het massief van de Gran Paradiso - Geert Dedecker, Ilse Vandenbulcke en Klaas Livrouw uit Wevelgem (B)

  Het was een leuke en heel fijne eerste bergreiservaring. Als gezin en vriendengroep leer je jezelf en elkaar op andere manier kennen. Grote uitdagingen maar ook zalige tevredenheid in de hutten. Heel positieve totaalindruk (een beetje jaloers op jouw conditie Jan). leuk dat we inspraak kregen in het programma en dit konden aanpassen in functie van de noden en wensen van de groep.
  Geert, Ilse & Klaas Livrouw

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Matthieu Bonne uit Bredene (2017)

  "Ik kreeg een KANS om de Mont Blanc te beklimmen, en dat vond ik al heel wat. Om gewoon de kans te krijgen.

  Om in Chamonix te staan en de kans te krijgen om iets te verwezenlijken. De Gran Paradiso EN de Mont Blanc. In dezelfde week. Wie kan dat zeggen.

  Namaste gaf me deze kans. Om het dan af te maken en de top te halen van zowel de Gran Paradiso en van Mont Blanc, maakt het alleen nog maar specialer.

  Bedankt."

  Matthieu Bonne

   

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Martin Kortlever uit Zevenhuizen NL

  Super week gehad !! Goede acclimatisatie en refuges, goede sfeer in de groep, goede gids met veel kennis van zaken en die veel in overleg doet. Goed programma.

 • Namaste maatwerk - Caers Davy uit Laakdal (juni 2020)

  Maatwerk initiatie alpinisme.

  " Aan dit programma hou ik een zeer goed gevoel over.

  Jody, onze gids, was open en deelde zeer veel kennis. We konden hem alles vragen. Hij heeft ons sterk aangemoedigd om te verbeteren, zonder ons een schools gevoel te geven. Man met humor en pakken ervaring en kennis. Een schitterende tijd samen met hem in de bergen."

  Davy.

 • Namaste maatwerk - Kathleen Gheysen uit Kortrijk - sept 2014

  Maatwerk in het Saasdal

  Juist terug van het Saasdal. Wat een tegenstelling met deze zomer toen ik met een gebarsten elleboog moest annuleren en licht gefrusteerd jij en Griet zag vertrekken voor het Saasdal-programma. De zomer regende voorbij en de bergen bleven roepen en ik besliste om halverwege september een '2e zit' te doen, samen met Geroen, tot op heden mij onbekend maar een trouwe Namaste-klant.
  Eventjes paniek toen de dag voor vertrek bleek dat Geroen onverwachts moest afhaken.
  Donderdagmorgen om 7u kwam gids Seb me in Chamonix ophalen. Onder een stralende hemel vertrokken we dus met 2 vanaf het Mattmark Stausee naar de Brittaniahutte. De tocht, aanbevolen door de cabanniere, bood een mooie afwisseling van alpenweiden, rotsen, morene, gletsjer en een laatste stevige opsteek. Het ging vlot en ik was tevreden zo vlug mijn ritme terug te vinden. In de hut was het gezellig en aan tafel hadden we een aangenaam gesprek met een Zwitserse gids en zijn klante.
  Vrijdagmorgen kwam men ons om 3.45u wekken. Er werd niet veel gepraat en met de koplamp aan vertrokken we op weg naar de Strahlhorn. Het bleek een lange aanloop met wat voorafgaande morenevelden, een weg zoekend over de droge gletsjer en zijn vele spleten vooraleer we dan op de Allalingletsjer konden beginnen stijgen. Een mooie zonsopgang waarbij kort de sneeuwtoppen rose-rood gekleurd zijn, bood een mooi spektakel. Het ging echter minder goed dan de dag voordien : had ik te weinig geslapen, speelde mijn verkoudheid mij parten of was mijn conditie toch minder na die maanden gedwongen rust? Seb stelde me gerust en wijde het aan acclimatisatieproblemen : tot dinsdagavond laat gewerkt en nu al onmiddellijk naar 4000 m. Met enkele rustpauzes toch op de top geraakt en volop genoten in de zon (met een koude wind) van het uitzicht van het Monte Rosa massief over de Lyskamm - Castor - Breithorn naar Matterhorn geflankeerd door Mont Blanc en Grand Jorassess, naar de bergtoppen van het Saasdal. Aan de andere kant lag de Weissmies uitnodigend naar ons te lijken. Onder de indruk van al het natuurschoon, teruggekeerd naar de Brittaniahut waar we van een welverdiende maaltijd en siësta konden genieten. Opnieuw een boeiende avond met 2 Australiërs die ondertussen in Lausanne woonden.
  De volgende morgen ietske langer kunnen slapen aangezien de Metro Alpin pas om 7.30u opende. De weg naar Allalinhorn verliep zeer vlot (inderdaad totaal geen last meer van de hoogte, oef) en in korte tijd stonden we boven alle omringende toppen te bekijken. Wat een geluk : zo'n stralend weer, fantastische sneeuwcondities, niet al te veel volk, Seb die een goede coach en aangenaam gezelschap is; en zo'n fantastische omgeving. Terug afgedaald en op het terras van Mittelallalin nog nagenietend met koffietje / pintje met uitzicht op Allalin, Alphubel, Taschhorn, Dom, Lenzspitze, .... Vlot (hoewel Seb het niet kon laten met een Zwitser in discussie te treden over het Saaspas; maar zijn Franse nonchalance moest het afleggen tegen de striktheid) in Saas Fee geraakt en met de postbus naar Saas Grund waar we een overnachting hadden.
  Zondagmorgen vertrokken we via Kreuzboden terug op weg. Het bloemenpad met nog enkele resterende bloemen, bood ons een uitzicht op de bergtoppen van de voorgaande dagen. Schapen liepen eventjes mee en we hielden een koffiepauze in het rustige Almagelleralp waar kleine geitjes voor animatie zorgden. Na een uurtje verder omhoog stappen, aten we in het feërieke bergdecor onze picnic op, die de vriendelijke hoteluitbater Freddy voor ons voorzien had. Toen we in de Almagellerhut aankwamen, koos Seb ervoor om een siësta te houden. Dat vond ik echter zonde en ik bleef in de zon genieten van de mooie en rustige omgeving en las wat in mijn boekje (fantastische uitvinding die dwarsliggers). We waren slechts met 15 in de hut en blijkbaar allemaal voor de Weissmies. In gezelschap van 2 jonge Zwitsers aan tafel, vloog de avond voorbij.
  Rond 5.30u gingen alle cordées op stap via de zuidgraad naar de Weissmies. Ter hoogte van de pas werden we getrakteerd op een sublieme zonsopgang in het mysterieuse wolkenspel. Het was een boeiende route met afwisselend rotsen en opstijgen in het grote sneeuwveld. Na een leuk stuk klauterend op de rotsgraad, kwamen we boven op een voortop waarna we via een smalle sneeuwgraad voet op de top zetten. Onze 3e 4000'er werd vastgelegd met vele foto's en onze Zwitserse tafelgenoten hielden ons lachend gezelschap. Dan de afdaling begonnen en eens ter hoogte van de adembenemende (maar toch wel dreigende) seracs mocht er niet meer gedraald worden, laat staan foto's genomen worden. Onder deskundige begeleiding van Seb kwamen we veilig bij Hohsaas. De lift werd voor onze neus gesloten maar met een frisse pint en een lekkere salade op het terras met de andere cordeés die ondertussen ook heelhuids van de gletsjer afkwamen, konden we nog eventjes in hogere sferen vertoeven.
  Na een vlotte terugreis nu terug in België, back to reality, maar met zo'n goed gevoel en boordevol mooie herinneringen aan deze toch weer zeer geslaagde en enorm geproefde gletsjertocht. Niets dan lof voor de gids en de organisatie door Namaste! De bergen blijven roepen....
  Groetjes,
  Kathleen Gheysen
  Naar de foto's

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Marijn Warners en Bram Dames uit Amsterdam - aug.2014

  Beste Jan, Inmiddels weer veilig teruggekeerd naar Amsterdam na een fantastische week. Wij hebben heel erg genoten van de Mont Blanc en Gran paradiso expedities. We hadden een fantastische gids, Seb Carzorla, hij sprak zeer goed Engels en was enorm ervaren, mede door zijn goede begeleiding hebben we een onvergetelijke tijd gehad. We vonden het erg prettig dat de planning van onze expeditie zo flexibel was waardoor we het perfecte time window hadden om de top te kunnen bereiken.
  Dank ook voor alle informatie en mails voorafgaand.
  We zullen Namaste zeker aanraden aan onze vrienden en kennissen. met vriendelijke groet.
  Marijn en Bram

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Robbe Struys uit Heust-op-den-Berg (2019)

  "IK VOND HET ECHT GEWELDIG OM TE DOEN. Heel mooie natuur, veel bijgeleerd en zelf veel mogen doen. Vanaf de tweede dag al moesten we de bergen in, in hutten slapen, ijsklimmen, leren vallen, ... Ook de infoavond was zeer nuttig en volledig.
  In één week leer je ontzettend veel. Je kan leren muurklimmen, rotsklimmen, ijsklimmen, ... echt grensverleggend.
  Het enige wat wat tegenviel was de totaalprijs: opleiding, materiaal, hutten, eten en drinken, ... maar we hebben echt veel geleerd. Aan te raden aan iedereen die zijn eerste stappen wil zetten in het alpinisme. 
  Jody is een heel sympathieke en amusante gast. Héél veel ervaring en hij bracht zijn kennis goed over. Stap voor stap legde hij alles goed uit en wanneer het niet duidelijk was zorgde hij ervoor dat het toch duidelijk werd. Hij is zowel technisch sterk als heel sociaal. Topkerel !

  Robbe.

  Naar de foto's
   

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Toon Wils uit België

  Eerste ervaring met alpinisme maar zeker 100% meegevallen. Door slechte weeromstandigheden de Mont Blanc niet kunnen beklimmen maar het vervangprogramma maakte veel goed. Veel geleerd en machtige dingen gezien. Kortom, volop genoten, een week op in te kaderen.
  Toon Wils

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Pieterjan Winderinckx uit Rotselaar

  Zeer mooi en afwisselend programma. Met de Gran Paradiso als ideale voorbereiding, heb je een goede kans om de top van de Mont Blanc te bereiken. Uiteraard geen goedkope onderneming. berghutten, treintje naar de gletsjer en kabelbanen zijn niet inbegrepen in de inschrijving (noot Namaste. Dit wordt weergegeven in de budgetprijs die je vindt net onder de prijs van het programma)
  Pieterjan Winderinckx

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Pieter Lubbers uit Bergen op Zoom (NL)

  " Voorafgaand aan de tocht vond ik het soms spannend. Dit wegens de ongelukken die tijdens alpinisme voorkomen. Daarom ook gekozen voor begeleiding van een gerenommeerde specialist.

  De ervaring was buitengewoon positief.

  Onze gids Jan Vanhees, is een kei. Hij beschikt over ruime ervaring, geeft ontspannen instructies op het juiste moment en is een vriendelijke expert die het ook gezellig maakt. De twee andere gisten waren ook zeer ervaren en professioneel.

  Het was zeker een zware toch, maar meer dan de moeite waard. We hebben intens genoten van de fysieke inspanning en het prachtige hoog gebergte. Echt bijzonder.
  Geen moment vond ik het onveilig.

  De tocht had een doordachte opbouw waarbij we konden wennen aan de ijle lucht en konden oefenen met het klimmen op rotsen en de gletsjer.
  Het is prijzig, maar dit is het meer dan waard.

  De ervaring was voor mij uniek, een lang gekoesterde wens die we blijven herinneren.

  Jan is naast ervaren gids een deskundige docent. Hij gaf ons van het eerste moment een ontspannen indruk en vertrouwen. Mauro, zeer ervaren, vriendelijk en een indrukwekkende persoonlijkheid. Ludovic was soms geïrriteerd, misschien wat gespannen. We vonden dit wel grappig, zeker niet onsympathiek. Hij was gedreven en gefocusseerd op de veiligheid en dat we de top haalden. "

  Pieter

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Filip Daskalovski uit Diepenbeek (2019)

  "FANTASTISCH ! Alles was goed geregeld.

  Vooraf vroeg ik mij af wanneer je echt klaar bent op fysiek vlak. Ik had interesse in de "3 Monts route" maar Jan legde mij aan de telefoon uit waarom het Simply+ programma voor mij het meest geschikt zou zijn. Het was mijn eerste 'echte berg' dus wist ik zelf niet goed wat ik er van kon verwachten. 
  Wat jammer dat we geen tweede reservatie hadden in de Gouter hut maar dat was volledig te wijten aan het nieuwe reservatiesysteem. Door de flexibiliteit van onze berggids Mauro, werd echter wel de goede oplossing gevonden. 
  De beklimming was fysiek en mentaal wel zwaar. Persoonlijk voelde ik mij soms zwak door de hoogte en te weinig slaap maar ik kon toch doorzetten. 
  Ik koos onmiddellijk voor de Mont Blanc maar ik merkte dat een voorafgaande ervaring wellicht beter geweest was. Uiteindelijk was het wel een geweldige ervaring waarbij onze gids Mauro, de goede organisatie en mijn goede fysieke voorbereiding ervoor zorgde dat wij de top haalden.
  Wat mij betreft een aanrader voor iedereen die avontuurlijk aangelegd is en openstaat voor een echte challenge. "

  Filip

  Naar de foto's

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Simon Smolders, Tine Vermeyen, Kristof Van Tricht, en Wouter Vorsters (2017)

  Begin augustus was het weer ons groepje 'Opleiding alpinisme initiatie' niet gunstig gezind maar toch hielden zij er een grotendeels positieve ervaring aan over. Dank hiervoor aan onze gids Thomas die van deze tegenslag een opportuniteit maakte om veel extra ervaringen aan te bieden maar vooral aan henzelf om zich niet teveel te laten beïnvloeden door de weergoden. Positive thinking is belangrijk in de bergen bij deze omstandigheden. Dank voor jullie relativeringsvermogen en hopelijk tot een zonnige volgende keer.
  Jan

  "Het weer viel erg tegen. 
  Toch hebben wij een geweldige week gehad. Veel gezien en gedaan!
  ​Onze gids Thomas was een vriendelijke man met goede kennis, soms wat snel in de uitleg maar we deden veel zelfstandig. Hij nam ook leuke foto's.
  ​Het smaakt zeker naar meer !"
  Wouter Vorsters uit Leuven

  "Ondanks het slechte weer, zeer veel gezien en gedaan. Goede eerste kennismaking met alpinisme.
  Persoonlijk mocht voor mij de nadruk nog iets meer liggen op zelfstandig technieken uitvoeren.
  Thomas was een sympathieke gids die de groep veel wil laten doen. Hij vond goede oplossingen bij slecht weer maar ging soms wat snel in de uitleg."
  Tine Vermeyen uit Leuven

  "Het programma was zeer gevarieerd en we hebben veel nieuwe ervaringen opgebouwd. 
  ​Helaas een hele week slecht weer waardoor we minder gletsjer ervaring konden opdoen."
  Simon Smolders uit Heverlee

  "Voor een eerste kennismaking met alpinisme heb ik, ondanks het mindere weer, een geweldige week beleefd.
  ​Drytooling, rotsklimmen, ijsklimmen, crevasse rescue, gletsjer oversteken in cordée, ... waren stuk voor stuk geweldige ervaringen. Zelfstandigheid is er op het einde van de week nog niet echt bij, maar ik zou het zo opnieuw doen. 
  ​Hoe dan ook een aanrader voor wie wil ervaren wat alpinisme nu juist inhoudt."
  Kristof Van Tricht uit Mechelen

  Zie hier voor de foto's.

 • Namaste maatwerk - Daan Van den Abbeele

  Maatwerk - opleiding alpinisme

  We vonden in Loïc, onze berggids, een rustige gids die telkens weer nieuwe uitdagingen voor ons vond. De ijsscholing kon misschien beter in het begin komen voor een mooie opbouw van de beklimmingen. Zeer leuke stage, alweer veel nieuwe dingen bijgeleerd, nieuwe ervaringen opgedaan en mooie beklimmingen gedaan.
  Daan Van den Abbeele

 • Namaste maatwerk - Lisa (15j), Ellen (19j), Jo & Wout Sonck uit Lokeren/Haaltert (juli 2015)

  Deze twee vader/dochter duo's volgden al twee voorgaande jaren een programma met hetzelfde einddoel. De eerste keer moesten zij aan de top van de Dômes de Miage verzaken omwille van een medisch probleem, vorig jaar kregen zij te maken met slecht weer. Dit jaar zat alles mee en bereikten zij de top van hun gedroomde beklimming dank zij hun doorzettingsvermogen. Een mooie les in volharding. Super !!
  We organiseerden telkens een ander voorprogramma, het voordeel van ons maatwerk. We laten ze graag zelf aan het woord.

  "We hebben eindelijk de top bereikt na 3 jaar dankzij het goede weer en de aanmoedigingen van Jan"
  Ellen Sonck (19j)

  "Na 3 keer toch eindelijk de top kunnen bereiken en het was de 3 jaar zeker waard. Heel mooie hutten en lekker eten. Ook een goede gids, Jan heeft ons goed begeleid en is ook een aangename gesprekspartner. We kregen heel wat nieuwe informatie en weetjes."
  Lisa Sonck (15j)

  "Een goed programma voor jong en oud. Een fijne mix tussen het inspannende - beklimming Wildhorn & Dômes de Miage - en het verblijf in Leuke, authentieke hutten."
  Wout Sonck

  "Zeer mooie reis. De reis bestond uit 2 delen. Eerst 3 dagen Zwitserland met beklimming van de Wildhorn. Zwaar maar zeer mooi. Zwaar is vooral de afdaling met veel losse stenen. Deel 2 de beklimming van de Dômes de Miage. Voor onze groep was dit de derde keer (eerste poging iemand ziek, tweede poging slecht weer). Deze keer is het ons gelukt. Prachtig ! Prachtig ! Prachtig ! Het wad de 3e poging waard."
  Jo Sonck

 • Pigne d'Arolla - Tussen Matterhorn en Mont Blanc - Pascal, Peter en Kris - juli 2015

  "Ik ben heel tevreden over het programma. De omkadering van de beklimmingen en de andere activiteiten waren perfect.
  Het programma bood een optimale mix van beklimmingen, klimtechnieken en gletsjer- en sneeuwpassages."
  Jan en Lut waren goede berggidsen, geven heel veel informatie door, zowel in verband met klimmen zelf als fysieke aspecten van de tocht en stretching. Zij hebben me gemotiveerd om mijn grenzen te verleggen.
  Pascal Permentier uit Rijmenam.

  "Uitstekend - totaal alles.
  Bedankt Lut & Jan voor de prachtige week. Heel veel geleerd enz..."
  Peter Moerman uit Temse.

  "Fantastische tocht, al was de afdaling van de Mont Blanc de Cheilon door de rotsen niet echt mijn ding.
  Lut & Jan waren een geweldige duo gidsen, niet enkel technisch maar ook voor randinfo.
  Ik heb er met volle teugen van genoten."
  Kris Mortelmans uit Mortsel.

 • Gezinsvakantie in de Vallei van de Gletsjers - Familie Piedfort - Van Coillie uit Holsbeek (2018)

  "Voor ons een droomvakantie.
  We verbleven in een prachtig authentieke berghut op 2100m met de meest fantastische berggids voor ons gezin. Overdag om ons de bergen te leren ontdekken en 's avonds bij een lekker glaasje wijn of genepi en een stukje kaas.  
  De kinderen leerden kompas lezen, rappel, rotsklimmen, via ferrata, luchtkarabijnschieten, kristallen zoeken enz...
  Elk moment was fantastisch.
  We kijken al uit naar volgend jaar."

  Mama Hermina Van Coillie.

  5-jarige Simon schreef eigenhandig over berggids Robert
  "Hij was heel leuk. Hij was entoesiast. Hij had veel vreugde en was heel blij.
  Dat hij goed kan uitleggen wat je moet doen bij via ferata dat heel heel leuk is.
  Hij kan je leren schieten met een luchtpistool.
  Het is leuk om met Robert naar een berghut te gaan."

  Simon Piedfort

   

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Pieter Jan Asselberg uit Reet (2018)

  "Een programma dat rustig opbouwt. De eerste 2 dagen bouwt de belasting licht op om op de derde dag een prachtige topbeklimming te doen.
  Een echte aanrader. De gidsen Jérémy en JeBe waren zeer aangenaam en professioneel."

  Pieter Jan Asselberg

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Sander Martens uit Itegem (2019)

  " DE VERWACHTINGEN ZIJN RUIMSCHOOTS INGELOST.
  Ik heb het gewoon op mij laten afkomen en het is heel goed meegevallen. Gewoon een aanrader voor iedereen die geen of weinig alpiene ervaring heeft. 
  De informatieavond was heel leerrijk, zeker wanneer je voor de eerste keer alpinisme gaat beoefenen. 
  Jody, onze gids is heel praktijkgericht, niet teveel blabla. Hij blijft altijd rustig.
  Dankzij zijn drone, kregen wij heel mooie foto's."

  Sander

  Naar de foto's.

 • De hoge route Chamonix - Zermatt - Jeroen Goyvaerts

  Dit was mijn eerste reis en ik vond het mooi en juist zwaar genoeg om er grote voldoening uit te halen. De gidsen (Lut & Jan) waren heel fijn en begaan met de groep wat niet de norm is (heb ik me laten vertellen) en zo de reis in zijn geheel beter maakte dan de beklimmingen op zichzelf.
  Jeroen Goyvaerts

 • Overschrijding Arête de Rochefort - Salliau Nick uit Antwerpen (juli 2015)

  Nick over zijn Namaste gids Jérôme
  " Door de weersomstandigheden die niet ideaal waren, dienden er beslissingen genomen te worden om de veiligheid te garanderen. Hij heeft dit verschillende keren beslist maar waar mogelijk in samenspraak en met de nodige motivering. Mijn veiligheid stond telkenmale op de eerste plaats.
  Jérôme is een vlot en aangenaam persoon die opgewekt de dag door klom. Hij had oog voor mijn conditionele, technische en mentale mogelijkheden waardoor die niet overschreden werden en het wel uitdagend bleef."

  Zijn algemene indruk:
  " Fantastisch programma die door de zware omstandigheden (hittegolf) en bijhorende gevaren enkele keren is aangepast. Leuke alternatieven gevonden die op zijn minst even uitdagend waren. Klassieke routes die al lang op mijn ‘tick-list’ staan. Diegene die niet is afgewerkt (Midi-Plan) wegens de onstabiele sneeuw, neem ik zeker een volgende keer opnieuw op in mijn lijst."
  Nick Salliau

 • - Jeroen Hage uit Den Haag (NL) 2017

  Prachtig gebied. Veel natuurschoon. Uitstekende faciliteiten. Veel technisch haalbare 4000-ers en voldoende mogelijkheden daartoe.
  ​Jeroen Hage.

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - De Maesschalck Kris uit Gent (2018)

  "Onze gids Luc was zeer ervaren, gaf heel goede uitleg en was vlot in de omgang.
  Hij had een heel sterke kennis van de technieken en gaf die op een heel rustige manier. 
  Een mooie bergreis welke een realistisch beeld geeft van wat alpinisme inhoudt."

  Kris De Maesschalck

   

 • Gezinsvakantie in de Vallei van de Gletsjers - Bill Olivier en Anne-Sophie Deffense en kinderen Elliott, Gregory en Ayla (2018)

  " Fantastische avontuurlijke familiebelevenis. 
  Berggids Robert was professioneel, super georganiseerd, vriendelijk, behulpzaam en een bron van kennis.
  Het programma vonden wij avontuurlijk en sportief en liep in een adembenemend mooie omgeving.
  Een 'echte' reis met respect voor natuur en mens. 
  Kortom een aanrader voor iedereen die de 'gebaande' paden van het toerisme wil verlaten en nog eens een echte ervaring wenst te beleven. TOP ! "

  Elliot, Gregory, Ayla, Anne-Sophie en Bill.


  Naar de foto's

 • 4000-er Special in het Saasdal - Jo Haegeman uit Gent (juli 2015)

  " Een week met meer dan voldoende afwisseling in terrein en technieken. Tochten die niet overdreven zwaar zijn maar toch uitdagend.
  Prachtige vergezichten en zicht op majestueuze toppen. Met een beetje geluk een paar dagen leven boven de wolken."

  Jo Haegeman

 • Mont Blanc EXCLUSIVE - Gert Van der Jeugt uit Buggenhout (2018)

  Gert en Tom hielden een blog bij van hun Mont Blanc avontuur.
  Je vindt hun belevenissen, foto's en filmpjes op  http://montblanc.opstal.be/ 

  Gert verwoord het bondig.

  "Nijg bedankt" 

  Gert Van der Jeugt

  Naar de foto's

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Pol Hautekiet uit België

  "Door het programma te volgen, is het besef van de grootsheid van de bergen en het ontzag dat we ervoor moeten hebben duidelijk vergroot. De praktische tips van de berggids waren uitermate nuttig, ook voor de toekomst."
  Pol Hautekiet

 • Gezinsvakantie in de Vallei van de Gletsjers - Familie van Huynegem uit Veerle (B).

  Maatwerk familievakantie Vallei van de Gletsjers

  "Een fantastische manier om op een veilige wijze als gezin kennis te maken met alpinisme. Eens geproefd blijft het naar meer smaken."
  Familie van Huynegem

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Cools Gerry uit Laakdal (juni 2017)

  Fantastische week gehad in de Alpen met als toppers de beklimming van de Gran Paradiso en de Mont Blanc.
  ​Prima gids Jérôme. Kent zijn job, ... routes, ...veiligheid, ...kortom, ik zou terug met Jérôme op pad willen gaan.
  ​Ik hou Namaste in de gaten want ik plan nog wel eens een alpiene weekje als vakantie.
  Top.

  Noot Namaste: Jan en Gerry klommen dank zij een uitmuntende fysieke conditie vanuit refuge Nid d'Aigle in één ruk naar de top. Deze beslissing was voor hen belangrijk, de dag nadien klom niemand naar de top omwille van te sterke wind. Berggids Jérôme kon die beslissing maar nemen omdat hun conditie zo degelijk was. ​

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Riet Vangheluwe en Bart Van den Broeck uit Zonhoven (juli 2020)

  "Vooraf hadden we wat twijfels of we voldoende conditie hadden en wat we ter plaatse zouden gebruiken. Het was tenslotte voor ons onbekend terrein.
  De opgedane ervaring was echter super.
  We vonden 2 sticks echt wel een aanrader en in de berghutten van de Mont Blanc kunnen betalen met een kredietkaart is wel handig.
  De infosessie was dit jaar niet mogelijk door Covid-19 maar een persoonlijke infosessie lijkt erg nuttig voor het beantwoorden van vele vragen, o.a. ook over hoogteziekte.  We bedanken Namaste echter graag voor de inspanningen bij de aanmaak van de vele informatieve filmpjes.
  Berggids Jérôme gaf ons veel uitleg onderweg. Hij is vriendelijk, geeft veel vertrouwen en begeleidde ons goed.
  We kunnen het aan iedereen aanraden."

  Riet en Bart. 

 • Pigne d'Arolla - Tussen Matterhorn en Mont Blanc - Familie Van Lommel uit Olen (2016)

  " Een week vol genieten, prachtige bergen gezien. Goed evenwicht tussen zwaardere en minder zware dagen. Prachtige bergtoppen en wandelingen.
  Geen moment verveeld en vriendelijke gidsen die er alles aan doen om u te amuseren "
  Jens Van Lommel (17j).

  " Een fantastische week vol avontuur, spanning en ontspanning in een fantastische omgeving. "
  Papa Jan Van Lommel.

  " Enorm leuk programma met niet te zware tochten, maar toch prachtige uitzichten. Enorm goede gids, humoristisch en bomvol informatie.
  Echt een aanrader. "
  Dries Van Lommel (15j).

  " Supergids: prima uitleg, geduldig en zin voor humor. Een week om nooit te vergeten, gewoon onbeschrijfelijk !!! "
  Mama Sandy Van de Locht.

  Bekijk ook de foto's

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Jan Demeulenaere uit Kontich (juni 2017)

  Zeer mooi programma met een prachtige voorbereiding op de klim van de Mont Blanc. De Gran Paradiso is een prachtige top.
  ​Onze gids Jérôme is een doorzetter maar wel op een veilige manier. 
  Hij kan denk ik goed kandidaten inschatten op hun mogelijkheden.
  juni 2017

  Noot Namaste: Jan en Gerry klommen dank zij een uitmuntende fysieke conditie vanuit refuge Nid d'Aigle in één ruk naar de top. Deze beslissing was voor hen belangrijk, de dag nadien klom niemand naar de top omwille van te sterke wind. Berggids Jérôme kon die beslissing maar nemen omdat hun conditie zo degelijk was. 

   

   

 • Dômes de Miage - een "must" in het zuiden van het Mont Blanc massief - Beatrice Verlooy uit Overijse (B)

  " Op het eerste gezicht had ik het programma onderschat of mijn kunnen overschat. Het was dus fysiek uitputtend voor mij, terwijl het voor de andere deelnemers 'basic' was, maar mentaal was ik volledig uitgerust. De gidsen hebben het verschil van fysiek niveau binnen de groep mijns inziens goed opgelost. Voor mij was het geheel overweldigend, vooral de mooie natuur !! Voor herhaling vatbaar".
  Beatrice Verlooy

 • Namaste maatwerk - Philippe Poullier uit Gent en Tim (8j) en Pieter (9j)

  Maatwerk - rotsklimmen, via ferrata en canyoning met het gezin

  Dag Jan,
  Gewoon om te zeggen dat we genoten hebben van onze klimweek. Iedereen was heel content. Het was de eerste keer dat wij echt klommen. Het gaf een wijs gevoel. Ondanks een bepaalde vorm van hoogtevrees van mijn oudste zoon. Zeker voor herhaling vatbaar.
  Misschien tot volgend jaar.
  Philippe Poullier

  Hier zijn de foto's

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - André Verburgh uit Nederland

  "Leuke reis, mede gezien het schitterende weer veel minder inspannend dan verwacht (maar hier dacht mijn reisgenoot anders over, dus dat blijft subjectief). Aparte ervaring om aan een touw achter elkaar aan te “sjokken” en te proberen dat touw een beetje strak te houden. Laatste stukje Gran Paradiso en eerste stuk vanaf de lift bij de Mt Blanc beklimming waren even slikken. Grappig is dat diezelfde graat op de terugweg een stuk breder leek dan op de heenweg!"
  André Verburgh

 • - Simon Piedfort uit Holsbeek

 • Gezinsvakantie Dômes de Miage - Mia Laermans uit Nieuwerkerken (B).

  " Zeer verrijkende ervaring - grensverleggend - het contact met de anderen - de anekdotes - fantastisch ondanks de bibber op de ladder in de hagel en regen".
  Mia Laeremans

 • - Geert Dejaegher uit Drongen

  Eerste ervaring, geeft een goede indruk. We hadden aan Loïc een ervaren gids die behulpzaam en sociaal was en een sterke motivator bleek te zijn. Alpinisme eens van dichtbij meegemaakt en bewondering voor het groepsgebeuren en de sterke karakters in de bergen. Voor herhaling vatbaar.
  Geert Dejaegher

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Toon Deswert uit Vorselaar - 2019

  " We hebben de top gehaald met uitstekend weer !!!
  Omdat Namaste  er niet in geslaagd was om plaats in de Gouter hut te vinden, is het een lange dag geworden maar de ervaring van de top doet dit alles snel vergeten.
  Ik wist uit een vorige ervaring hoe moeilijk het is om plaatsen te reserveren en heb er dus geen "hard feelings" over. Anderzijds heeft dit voorval er misschien voor gezorgd dat wij weinig klimmers op onze weg tegenkwamen en dat was ook leuk. 

  Onze gids Mauro was ondanks zijn leeftijd fysiek erg sterk. Hij is een "No Bullshit guy" voor wie sommige beklimmingen waarschijnlijk zo vanzelfsprekend zijn dat hij ons als beginnende alpinisten soms wat weinig uitleg gaf. Zijn Engels is wat minder waardoor hij wellicht wat minder communiceerde, maar hij deed wat hij moest doen, ons naar de top brengen. 

  Het programma Pure & Zen vind ik, in combinatie met goed weer, goed voor mensen mat een wat mindere conditie. Het doet echter wat het moet doen, namelijk zoveel mogelijk kansen creëren om naar de top te gaan. " 

  Toon Deswert

  Noot Namaste. 
  Hans en Toon waren  spijtig genoeg bij de weinigen voor wie het onmogelijk bleek om na vele pogingen, de Gouter hut te reserveren. Wij hadden het graag anders gehad maar de erg moeilijke en nieuwe reservatieprocedure, waarbij zij zelf ook probeerden om plaatsen te reserveren, liet dit niet toe. We probeerde tot de laatste snik maar niets mocht baten. Hun erg goede voorbereiding en fysieke training zorgde er echter voor dat zij sterk genoeg waren om de moeilijkere pogingen op de top met succes te kunnen afronden. Zij zijn zo een schitterend voorbeeld van goed voorbereidde deelnemers die alle kansen aan hun kant wisten te zetten. Dikke proficiat voor allebei. 

  Link naar de ervaringen van Hans

 • - Stijn De Geest uit Brussel

  " Fijne bergweek met een fijne groep mensen. Iedereen kon elke dag vrij kiezen tussen bergwandelen of een wat uitdagender alternatief met meer hoogtemeters. De mooie natuur was een grote +.
  Ideaal voor (berg)wandelaars met een goede basisconditie die willen proeven van het hooggebergte en wat steiler klimwerk in een rustig natuurgebied.
  Jan en Lut waren de gidsen. Ze zijn prima ingespeeld op elkaar om de combinatie van een groepje bergwandelaars én een groepje bergbeklimmers op een flexibele manier (zowel logistiek als sportief) tot een goed einde te brengen. "

  Stijn

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Rebecca De Meulder & Thomas Deruytter (Elsene) (juni 2015)

  We hebben een fantastische week achter de rug ! Perfecte opbouw op vlak van techniek en moeilijkheid. We hadden geluk dat we zowel de Gran Paradiso als de Mont Blanc in perfecte weersomstandigheden konden beklimmen.
  Onze gids Seb, leerde ons daarenboven ook een mooi staaltje rotsklimmen. Hij was vlot in de omgang, gaf altijd op voorhand alle uitleg die we nodig hadden om alles goed uit te voeren. Altijd rustig, heel veilig, ... Zijn ruime kennis gaf ons vertrouwen. Hij was altijd zeer positief en moedigde constant aan. Je merkt dat bergbeklimmen zijn passie is en dat hij die passie graag naar anderen overdraagt.
  Zeer goede organisatie. Bedankt Namaste Mountainguides.

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Van Loon Thierry uit Lille (B)

  Mooie ervaring, spijtig van de drukke route naar gran paradiso. Hou het graag iets rustigers. De voorbereidende dagen waren eigenlijk mooier omwille van de eenzaamheid in de hoogte.
  Thierry Van Loon

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Jo & Wout Sonck uit België

  "Fantastisch. Voor herhaling vatbaar."
  Jo & Wout

 • Namaste maatwerk - Sandra Egerinckx, David Coremans, Yannick Van Steenbergen, Peter Meersman en Geroen Seaux uit België.

  Maatwerk 4000-ers van Wallis

  " Geslaagde bergsportweek met veel variatie van zowel technieken als landschappen. De topbeklimmingen waren voldoende uitdagend om het boeiend te maken. Organisatie en begeleiding waren uitstekend en vakkundig. We plannen al voor volgend jaar ".
  " Geslaagde klim-, trek-, en fotoweek met een mooie blik op Wallis vanuit vogelperspectief ".
  Sandra Egerinckx, David Coremans, Yannick Van Steenbergen, Peter Meersman en Geroen Seaux

 • 4000-er Special in het Saasdal - Geroen Seaux uit Ardooie (2018)

  Hei, dag Jan en Lut,

  ik denk met een zààlig gevoel terug aan de mooie week die we mochten beleven in dit prachtig hoekje van Wallis. Het was een perfect uitgebalanceerde tocht , de logische opbouw ervan zorgde voor een optimale beleving. 

  Op bergtocht met jullie beiden : veilig alpinisme in het kwadraat , tonnen ervaring voor én achter mij . Pure zen om zó over sublieme alpentoppen te struinen! 

  Waar fotograaf Lut de energie bleef halen om steeds vóór , àchter , bóven, ónder...ons als een kwieke hinde rond te huppelen om de mooiste invalshoek te zoeken weet ik begod niet ! Ik vermoed dat zij over een duracell-gen beschikt !

  Nogmaals van harte bedankt voor de fijne toerweek en met een glimlach om de mond haal ik nog graag de  moppen op niveau voor de geest, die van bóven de 4000 m passen me dunkt beter in een àndere rubriek.

  Bij leven en welzijn tot volgend jaar !

  Vrolijke berggroeten,"

  Geroen

  Naar de foto's

 • Over de Pigne d'Arolla naar Saas Fee - Jean-Marie Van den Berghe uit Zottegem (juni/juli 2020)

  " Wij hadden vorig jaar de Hoge route Chamonix-Zermatt gelopen en door slechte weersomstandigheden moeten stoppen na de cabane des Vignettes. We vroegen Jan om er voor dit jaar een vervolg aan te breien. 

  Kort en krachtig gezegd was het gewoon GEWELDIG.
  De restart in Arolla naar Zermatt en verder naar Saas Fee was een schot in de roos. 
  Drie super koninginnenetappes met een super begeleiding.
  Een dikke merci aan Namaste Mountainguides.
  Dank je wel Lut & Jan. 

  Wij deden de Haute Route finaal gespreid over 2 jaar. Mijn ervaring is dat een traject met start in cabane de Chanrion via Zermatt naar Saas Fee een subliem alternatief is voor de klassieke Haute Route.

  Jan is als berggids heel professioneel en stelt de veiligheid van de deelnemers voorop. Hij treedt kordaat op wanneer het nodig is en geeft heel veel tips en trics tijdens de tocht.
  We kunnen het programma aanraden aan iedereen met een hart voor de bergen die op een veilige manier zijn grenzen wil verleggen. "

  Jean-Marie.

 • Namaste maatwerk - Pieter Van Pamel uit Mollem

  Maatwerk - Opleiding alpinisme

  Leerzame stage met zeer mooie tochten. Een opstap naar het betere klimwerk en grotere alpine avonturen. Loïc was een zeer goede gids, speelde goed in op onze eigen capaciteiten en technische bekwaamheden. Veel bijgeleerd.
  Pieter Van Pamel

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Karl Wouters uit Humbeek en Karl Craps uir Herent (juni 2014)

  De beide Karl's moesten hun objectief "Mont Blanc" laten rusten omdat de sneeuwomstandigheden het niet toelieten om naar de top te gaan. Spijtig want fysiek hadden zij geen van beiden een probleem. Onze berggids Lars klom met hen als speciale voorbereiding de Gran Paradiso (4061m) en zij eindigden in schoonheid met de Arête des Cosmiques (moeilijkheidsgraad assez dificile op ongeveer 3800m en dus een topper voor twee bergneofieten). Wij begrijpen uiteraard hun ontgoocheling dat zij niet konden doorstoten tot de top maar zij hadden wel de goede spirit om een Mont Blanc programma aan te pakken. Lees hun ervaring.

  "Door slechte weersomstandigheden hebben wij een heel mooi alternatief gekregen. Met een heel goede gids is dit perfect verlopen en in een goede sfeer!
  Zeker voor herhaling vatbaar."
  Karl Wouters

  "Zelfs al hebben we de top niet gehaald (door het weer), de activiteiten die we wel hebben kunnen uitvoeren, samen met de omgeving, maken dat deze reis zeker de moeite waard geweest is. Ik kom vroeg of laat zeker nog eens terug voor een tweede poging. "
  Karl Craps

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Nick Bundervoet uit Brussel (B).

  "Een zeer goede inleiding tot alpinisme: sneeuw- en ijsscholing, rotsklimmen, alpinisme. Zeer goede keuze".
  Nick Bundervoet

 • Opleiding Alpinisme Vervolmaking - Filip Van der Schueren uit Antwerpen (B).

  Maatwerk Vervolmaking alpinisme
  "Uiterst tevreden over heel de lijn. 'K zou deze stage, inclusief de gids, aan iedereen aanraden. (en zelfs voor mensen met al enige ervaring)".
  Filip Van der Schueren

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Hugo De Bie uit Schilde (2018)

  "Als je ooit de Mont Blanc wil beklimmen dan moet je dat met Namaste Mountainguides doen.
  Excellent programma, prima begeleiding en 'garantie' op succes."

  Hugo De Bie

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Pieter Bomans uit Bierbeek (2018)

  "Robert scoort voor mij 10/10. Hij is een super gids met veel kennis over alles wat met bergen te maken heeft.
  Mooie bergen, mooi weer, Tip top.
  Zin in meer !"

  Pieter Bomans

 • - Buysse Hans

  Zeer goede organisatie, bekwame gidsen.
  Hans Buysse

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Rony Sanchez uit Zemst (2017)

  "Geweldig weer. Mooi weer op het juiste moment.
  Toffe ervaring."
  Rony Sanchez
   

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Jasper De Baets (Adegem)

  Prachtige week met mooie zichten en goede basisopleiding. Meer tijd voor oefenen technieken mag. Daar mag van mij gerust een top voor wegvallen.
  Maar alles samen FANTASTISCH!
  Jasper De Baets

 • Namaste maatwerk - Roberto Tunzi, Jeroen en Joris van der Steen uit Maarsen (2018)

  We werkten voor Roberto, Jeroen en Joris een programma uit in het gebied van de Monviso en dit als voorbereiding op een volgende tocht. 
  De sneeuwcondities half juni waren zwaar en het weer zat ook wat tegen maar niettemin

  "Leerzaam, zwaar.
  Uitdagend en grenzen verleggend.
  Goede begeleiding van Namaste gids Robert, rustig en geduldig.
  Goede instructies, hoe en waarom.
  Goede veiligheidsinstructies en voorbereiding.
  Programma is in overleg aangepast wegens slecht weer. Echter moesten we zelf met initiatieven komen wat wij als alternatief wilde.
  Goede controle vooraf op materiaal en geschiktheid."

  Roberto, Jeroen en Joris.

   

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Jan Creten uit Herent

  Topreis !!! Geniale uitzichten vanop het dak van Europa. Aangename gidsen met voldoende ervaring. Met een beetje geluk met het weer, moet je dit zeker eens doen. Een voldoende goede conditie en doorzettingsvermogen zijn noodzakelijk maar volstaan ook. Zeer tof om te doen maar het is wel afzien en vrij prijzig.
  Jan Creten

 • Dômes de Miage - een "must" in het zuiden van het Mont Blanc massief - Stijn De Geest uit Brussel

  " Ik wist dat dit programma binnen mijn mogelijkheden lag maar deze klimweek diende toch ook een beetje als conditietest voor een komende beklimming van een 6000-er. Missie geslaagd!
  We hadden eerst wat pech met de minder accurate weersvoorspellingen (mist en dus enkele dagen weinig zicht) maar aan de andere kant was er veel minder volk op stap in de bergen omwille van covid, erg fijn. Gelukkig sloeg het weer om op de laatste dag en konden we alsnog in ideale condities genieten van één van de mooiste graatoverschrijdingen van de Alpen!
  Jan die onze berggids was, bleef in alle omstandigheden erg rustig en zocht steeds naar oplossingen/alternatieven/trajectaanpassingen om de tocht toch nog op een grandioze manier te laten slagen ondanks de vertraging door het slechtere weer. En dat is net wat ik zo apprecieer aan Namaste mountainguides! "

  Stijn

 • Berner Oberland - Gletsjertocht in UNESCO natuurerfgoed - Kathleen Gheysen en Johan Ketele uit Kortrijk

  " Door covid werden onze oorspronkelijke vakantieplannen geannuleerd; maar gelukkig konden we terug bij Namaste Mountainguides terecht. Het grote gletsjergebied op de grens tussen Berner Oberland en Wallis werd deze keer onze bestemming. De beschrijving op de website is zeker niet overschat: het is een fantastisch gebied waarbij je van de ene firn/gletsjer overgaat op de andere.... onbeschrijfelijk deze natuurpracht van diverse soorten ijs en sneeuw en de verschillende stadia van een gletsjer! Onze gids Jean-Luc leidde ons op een veilige manier tussen alle crevassen door en bracht ons ook naar 2 toppen. Hij was sociaal en grapte graag mee en deed er alles voor om ons een fantastische week te bezorgen. We hebben er terug met volle teugen van genoten en hopen dat ons nageslacht dit ook ooit kan meemaken.... "

  Kathleen en Johan.

 • - Sandra Haeck uit Lemele (NL)

  " HET WAS EEN FANTASTISCHE WEEK !!

  Via de nieuwsbrief kwam ik te weten dat er nog enkele plekjes vrij waren bij de jubileumroute van Namaste Mountainguides. Een combinatie van wandelen en klimmen en trekken van hut naar hut.
  Dat leek mij wel wat, zéker na mijn positieve ervaring met Jan & Lut op hun Gran Paradiso programma.
  Als een 'groentje' in de bergsport had ik hun expertise, ervaring, enthousiasme en liefde voor de bergen als zéér motiverend ervaren en voelde ik mij veilig tijdens alle klim en klauterpartijen over rotsen en gletsjers.
  En zo heb ik ook deze 6 dagen in de Italiaanse bergen weer genoten van hun begeleiding en motivatie. Mede ook dank zij mijn 8 andere 'lotgenoten'. "
  De liefde en passie voor de bergen wisten onze gidsen Jan & Lut weer goed over te brengen. Ze tonen interesse en empathie voor de groep en passen tempo en wensen van de groep aan wanneer dat nodig is. Ook de humor maakt dat iedereen zich om zijn gemak kan voelen. 
  Ik ka, het aan iedereen aanraden die naar de bergen wil, wel level of ervaring ze ook hebben.
  Wandelen of klimmen, alles is mogelijk. "

  Sandra

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Ben De Bie uit Schilde (2018)

  "Hele leuke uitdaging die we tot een goed einde konden brengen dankzij goede voorbereidingen van Namaste en een goede begeleiding van onze gidsen Jérôme en Thomas."

  Ben De Bie

  (Dank voor alle lof Ben, maar vergeet niet dat het ook jullie goede fysieke voorbereiding is die een grote factor gespeeld heeft in jullie succes)

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Vincent van Well & Marijn van de Wouw uit Waalwijk (Nl)

  Bij Vincent en Marijn moest het programma volledig aangepast worden omwille van de slechte weersomstandigheden. De beklimming van de Mont Blanc kon geen doorgang vinden. Onze Namaste berggids Robert stelde hen in het tweede deel meerdere beklimmingen in het Monte Rosa gebied voor, daar was het mooi weer. Zij waren uiteraard gedreven om het hoogste punt van West Europa te beklimmen maar schreven toch volgend impressie van hun week neer:

  " Het alternatieve programma was voor ons veel beter. We konden meer beklimmingen doen, deden veel meer technische ervaring op en hebben in de hoogste hut van Europa kunnen slapen. In één woord: Indrukwekkend. "
  Vincent van Well & Marijn van de Wouw

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Dimitri en Daan Goes & Koen Schoon uit Ninove (B).

  " Mede door het fantastische weer werd onze klimtrip een ervaring om nooit te vergeten. We hebben genoten en geleerd dat het letterlijk bloed, zweet en tranen kost om een streefdoel te bereiken. En dat hebben wij ... !!! "
  Dimitri en Daan Goes

 • - Erol Arslan (Beveren)

  Erg mooie voorbereidingsdagen en zwaar maar erg bijzondere. Mont-Blanc klimervaring: sterke wind verhinderde ons op het laatste om de eigenlijke top te beklimmen. Julien is professioneel en aardig.
  Erol Arslan

 • Namaste maatwerk - Bob Pandrea uit Kampen (NL)

  Maatwerk Opleiding basistechnieken

  "Begin juli heb ik de stage Alpinisme Basisscholing via uw bureau gevolgd. Het was de eerste directe ervaring met Namaste en dat was gelijk ook een zeer positieve ervaring! Complimenten voor de organisatie! De hele stage verliep goed, ik heb het idee dat ik vooruit ben gegaan qua technische capaciteiten en ik vond het een zeer plezierige week, we hebben veel lol samen gehad.
  Ik zal zeker beroep doen op uw bureau voor vooral hooggebergte tochten.
  Nogmaals bedankt en wellicht tot volgend jaar!
  Bob Pandrea

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Stefanie Pooyé uit Tilburg NL

  Namaste zorgt voor een super mooie week in de bergen onder begeleiding van zeer vakkundige en vooral vriendelijke gidsen. De gidsen zijn zeer vakkundig, duidelijk, open en hartelijk, inspirerend: voegen als persoon écht iets toe aan je leven en trekking.
  ​Jan en Lut zijn beide zeer gepassioneerd over de sport en verzorgen samen een week die je niet meer zal vergeten. Ze bieden je een cadeautje door je mee te nemen naar plaatsen die jezelf niet kent of kan bereiken. Samengevat een zeer inspirerende en uitdagende trekking onder professionele begeleiding. Een ervaring om niet meer te vergeten. 

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Roel Kisner uit Utrecht

  Een geweldige week beleefd onder begeleiding van Seb Cazorla, een uitstekende gids. We kregen van tevoren alle mogelijk informatie die nodig was en Jan Vanhees was zeer persoonlijk in de begeleiding. Qua weer was de Mont Blanc beklimming een erg zware belevenis, dit aspect van de beklimming moet niet worden onderschat. Onze beklimming verliep bij -35°, onwaarschijnlijk koud dus.
  Roel Kisner

 • - Hendrik Van Hooreweghe uit Antwerpen (B).

  "Super ervaring. Totaal over mijn limieten gegaan (mede dank zij berggids François). Toch op momenten schrik gehad tijdens beklimming en afdaling.“
  Hendrik Van Hooreweghe

 • Gezinsvakantie Dômes de Miage - Ellen Sonck uit Denderhoutem

  Elke dag bestond uit nieuwe ervaringen en vooral zeer mooie beelden. Je moet je wel fysiek zeer goed voorbereiden. Onze gids Lars was zeer plezant en tof en neem zeker een gids mee !
  Een fantastische ervaring waarin je jezelf op een andere manier ontdekt !
  Ellen Sonck

 • 4000-er Special in het Saasdal - Gert Van Den Abbeele uit Laarne (2019)

  "Grensverleggende week in een soms surrealistisch aandoend alpiene decor"

  Gert

  Naar de foto's

 • Monte Rosa - Boeket 4000-ers - Marcel Schipper uit Amsterdam (NL)

  " Heel mooie tocht maar beslist niet te onderschatten. Gezien de weersomstandigheden hebben we een mooie week gehad. Het kan altijd beter en slechter natuurlijk. Prachtige afdaling naar Zermatt.
  Marcel Schipper

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Jannes en Anton

  "De kans om op technisch vlak zoveel bij te leren en te oefenen, maakte het voor ons een ideale introductie tot alpinisme. Ook al hebben we door het slechte weer de top niet gehaald, voor ons was het avontuur en de opgedane ervaring een aanwakkering van onze beginnende drang naar alpinisme !"

  Jannes Aertsen uit Leuven en Anton Vanden Bulcke uit Verrebroek

  Naar de fotoserie

 • Gezinsvakantie Dômes de Miage - Jo Sonck uit Lokeren (Papa en oom van Lisa en Ellen)

  Prachtige reis. Steengoede gids. Mooi weer. Zwaar programma. Een wereld vol hoge toppen en eeuwige sneeuw. Het mooiste wat er bestaat. We doen volgend jaar een nieuw programma met de kinderen want zij vonden dit ook het einde.
  Jo Sonck

 • Berner Oberland - Gletsjertocht in UNESCO natuurerfgoed - Johan Vandenborre uit Avelgem (2019)

  "Ik koos voor Berner Oberland omdat ik nog nooit in dit schitterend Alpengebied geweest was.
  De eerste dag had best een lang en lastig programma en met mijn 55 jaar had ik wellicht beter enkele dagen vooraf gaan inlopen. Daarna ging het echter vlotter.
  Het programma leent zich volgens mij erg goed voor bergliefhebbers met een goede fysieke conditie.
  Onze berggids Mauro had met zijn 60 jaar, veel ervaring en paste het ritme aan naar onze conditie.

  Johan 

 • Berner Oberland - Gletsjertocht in UNESCO natuurerfgoed - Bruno Benaerens uit Zele (2019)

  " PRIMA MEEGEVALLEN.
  Het programma Berner Oberland kent lange tochten die een goede conditie vereisen maar wanneer je daarvover beschikt kan ik het aan iedereen, ook zonder of met weinig gletsjerervaring aanraden.
  Onze gids Mauro was vriendelijk, geduldig, sociaal. Kortom een prima gids. "

  Bruno

  Naar de foto's

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Miguel Jonckheere uit Izegem (2019)

  "SUPER.

  Het eerste contact met Namaste was goed, alleen wat moeilijk voor ons wat betreft voorbereiding en planning omdat die moeilijk op voorhand te maken is. Het vormde echter niet zo'n groot probleem.
  Voor het vertrek was ik wel wat gestresseerd. Het was voor mij een grote sprong in het duister. Alles was echter dik in orde en ik zou het dan ook aan alle leden van onze klimclub 'Blueberry Hill' en mijn vrienden willen aanbevelen.
  Jody, onze berggids was een teamspeler met een goede vibe. Hij was amusant en geduldig. Op een volgende stage mag hij zeker terug mijn gids zijn."

  Miguel

  Naar de foto's

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Jan Claeys uit Zingem (2018)

  "Indrukwekkende alpiene ervaring met geleidelijke opbouw gedurende de week.
  Fysiek zeker niet te onderschatten, afdaling zwaarder dan klim (voor mij persoonlijk).
  Geen reis voor bergleken, eerste ervaringen zeker aangewezen."

  Jan Claeys.

 • Dômes de Miage - een "must" in het zuiden van het Mont Blanc massief - Kathleen Gheysen uit Kortrijk - juli 2015

  " Domes de Miage met gids Jerome en bergcompagnons Bart en Peter dat was:
  - op maandagmiddag als onbekenden voor elkaar beginnend aan de pont Romain en op vrijdagmiddag als team er terug aankomend
  - zowel op de drukkere Chemin Romaine als op de eenzame hoofdweg via Tête Nord des Fours maar telkens onder een stralende hemel,
  - Jerome op kop die ons over de rotsen, de morene, de gletsjer, de crevasses, de graad leidt en altijd klaar staat met een blague
  - met als topdag de opsteek naar Domes de Miage over de gletsjer, de overschrijding in de wind, de sneeuwafdaling voor de opsteek via de rotsen naar Aiguille De Bérangère, het 2 uur lang genieten van de rust en het fantastische uitzicht op ons plateau op de top vooraleer al glijdend terug af te dalen naar de hut,
  - het leven in de cabane, met Robert Blanc als topper van deze stage,
  - een glaasje wijn of genepi maar ook ons rantsoen nootjes, repen, chocolade, engelse cake,
  - de interessante gesprekken en wie weet kunnen Peter en ik ooit de opening van de nieuwe berghut van Bart bijwonen,
  Kortom 5 superdagen om met plezier aan terug te denken! "
  Kathleen Gheysen

 • Eerste 4000-er in het Saasdal - Johan Vandenbussche uit Marke (juli 2020)

  " Voor onze inschrijving gaven de fysieke vereisten, in combinatie met onze leeftijd ons wel de grootste twijfels maar een programma op maat dat soepel kon aangepast worden naargelang de situatie (weer, ...) leek ons wel interessant.
  De fysieke voorbereiding die we ons oplegden was inderdaad niet overbodig maar de ervaring was subliem.
  Wij hebben onze grenzen deze week duidelijk verlegd en zonder Namaste Mountainguides hadden we het niet voor mogelijk gehouden om dergelijk avontuur aan te durven.
  De begeestering voor de bergsport en de ervaring van Jan die onze berggids was, waren voor ons werkelijk zeer aanstekelijk.
  Jan was niet alleen onze leidraad in de bergen maar was ook een aangenaam gezelschap. Hij was aanwezig van het ontbijt tot het avondmaal.
  Hij was kordaat en duidelijk in alles wat kon en wat "niet" kon, soepel om het programma aan te passen en verder heel behulpzaam voor verzorging van fysieke ongemakken (voeten).
  Ik kan het programma zeker aanraden voor al wie sportief is, niet bang is voor uitdagingen en iedereen wie houdt van natuur (bloemen en dieren)."

  Johan

  Naar de foto's

 • Namaste maatwerk - Dirk van de Bulck uit Ganshoren (juli 2015)

  Maatwerk Biancograat op de Piz Bernina

  "Met Namaste berggids Seb heb ik mijn droom kunnen realiseren, de Biancograat op de Piz Bernina.
  Het is een extreem mooie route, een mooie graat, stukken rots en dat alles in een wondermooi landschap. Dankzij Seb is het mij gelukt. Hij was technisch zeer goed zodat ik alle vertrouwen in hem had. Bovendien was hij een zeer aangenaam en goed gezelschap."
  Dirk van den Bulck

   

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Ruben Blomme (Heule)

  Een goedgevuld programma waarbij je zowel de theoretische en praktische basisvaardigheden onder de knie krijgt, gecombineerd met enkele interessante toppen. Erg leerrijk en aan te raden voor wie ooit zonder gids het hooggebergte wil aandoen. Robert is een goede berggids, ervaren, vriendelijk, kent bergen en weer, is behulpzaam. Overnachting in zijn chalet is plus.
  Ruben Blomme

 • - Stijn en Bram Vivijs uit Leuven - juli 2015

  " Leuke bergweek gehad in de Italiaanse Alpen. Programma is goed gebalanceerd met een afwisseling van rustigere, groene dagen en zwaardere dagen met beklimming van enkele vierduizenders. We hebben, naast twee 3000ers ook drie 4000ers kunnen doen (Breithorn, Zumsteinspitze en Signalkuppe). Door gebruik van de liften was het mogelijk om op een korte periode van slechts enkele dagen toch een groot deel van het Monte Rosa massief te verkennen zonder veel logistieke problemen. De berghutten waren steeds schitterend gelegen en vooral de pasta’s waren er zeer lekker. "
  Stijn en Bram Vivijs

 • Gezinsvakantie Dômes de Miage - Florian (17), Emilio (15) en Mia Laermans (mama) uit Nieuwerkerken (B).

  "Bedankt Jan en Lars voor de kans, de mogelijkheid om dit te mogen beleven met mijn 2 pubers. ... Jullie humor, innerlijke rust, overtuigingskracht en zin voor verantwoordelijkheid zullen ons bijblijven. Ik hoop dat jullie nog veel gezinnen mee op sleeptouw kunnen nemen om samen deze ervaring te delen".
  Florian, Emilio en Mia Laeremans

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Peter Adam uit Berlare (B)

  Het programma Gran Paradiso is zeker een aanrader. Het heeft schitterende wandel- en klimtochten in de mooie omgeving van het natuurpark van de Gran Paradiso.
  ​Philippe, onze gids, paste zich vlot aan, gaf veel uitleg over het wandelen en klimmen maar ook over natuur en omgeving. Hij stond altijd klaar voor extra uitleg.
  Ik heb de smaak te pakken om verder te doen.

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Wim Ceelen uit Merelbeke (juni 2016)

  "Mits een goede fysieke voorbereiding biedt het Mont Blanc PRESTIGE programma een zeer grote kans op het halen van de top van de Mont Blanc. De voorbereidende klim van de Gran Paradiso en de overnachtingen op grote hoogte zijn ideaal voor de aanpassing aan de grote hoogte. De begeleiding van de berggidsen was professioneel en motiverend, zodat ik me ook gedurende enkele 'spannende' passages zeer veilig voelde.
  Het is een unieke belevenis geweest, dank aan Jan en Lut.

 • Monte Rosa - Boeket 4000-ers - Jean Louis Meyssen uit Kampenhout (B)

  Het was een hele mooie tocht, prachtige vergezichten. Op één dag hebben we de soms ruwere weeromstandigheden van de bergen mogen meemaken, maar onze gids Loic heeft er ons zeer deskundig geleid en hij weet goed rekening te houden met de groep. Persoonlijk vond ik de klim naar en het korte verblijf in de de Margheritahut (4554m), een hoogtepunt.
  Jean Louis Meyssen

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Jasper Matijs uit Heverlee (2019)

  " ZEER POSITIEF. Veel geleerd op korte tijd en kennis gemaakt met verschillende disciplines van de bergsport. 
  Ik was wel wat bang voor overbelastingsblessures maar het programma was ok en toch heel avontuurlijk.
  Ik had wel verwacht dat de focus meer ging liggen op het voorbereiden van tochten en had graag wat meer info gehad over oriëntatie en materialen. 
  De kosten voor berghutten en kabelbanen liepen wel wat hoger dan de geschatte € 200.
  Onze gids Jody is heel ervaren en heeft een kalme uitstraling wat ons onmiddellijk op ons gemak stelde. Hij had ook oor naar onze eigen input en breidde het programma uit in functie van onze capaciteiten. Ik vond het alleen jammer dat we een zesde man moesten thuislaten terwijl hij zijn vriendin meenam op een tocht."

  Jasper

  (Noot Namaste: De onkosten ter plaatse waren inderdaad wat hoger omdat er gekozen werd voor een 7-daags programma en  niet voor de normale 6 dagen. Wat betreft oriëntatie en materiaalkennis werd iedereen uitgenodigd op een gratis clinic rond deze twee thema's maar een vrijgezellenavond van een zeer goede vriend kwam roet in het eten gooien. Uiteraard kreeg dat dan ook de voorrang.
  Wat betreft de zesde man is een veiligheidsnorm dat gidsen maximaal 5 beginners kunnen begeleiden. De vriendin van Jody, die een stevig alpien niveau heeft hoeft daar niet bijgeteld te worden, zij kan haar eigen boontjes doppen op eenvoudig alpien terrein. Zij was op stage in de vallei van Chamonix en kon zo haar ventje toch even zien tijdens het drukke uithuizig seizoen van haar berggids. Onze verontschuldigingen wanneer dit verkeerd overkwam. Dikwijls vinden deelnemers dit eerder positief. In dit 'uitgelegde kader' kan het voor Jasper misschien ook gemakkelijker begrijpbaar worden.)

  Naar de foto's

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Tanguy De Munck en Cedric Verrijke (juni 2016)

  "Prachtige ervaring die ik aan iedereen zou aanbevelen ! Een droom die werkelijkheid is geworden.
  Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost, met een machtig en emotioneel moment op de top. Onze gids Jérôme speelde hier een belangrijke rol.
  Ik zou het zeker terug doen.
  Bedankt Jérôme en Namaste Mountainguides voor deze unieke ervaring."
  Tanguy De Munck uit Meslin l'Eveque

  "Zeer onder de indruk van de wisselende omstandigheden in de bergen. De emoties in de bergen waren zeer groot, prachtige natuur.
  Ook mooie sfeer tussen alle mensen in de bergen.Veel samenhang en veel vertrouwen onder elkaar.
  Besef van leven met beperkt comfort zoals voornamelijk water.
  Een echte aanrader."
  Cedric Verrijke uit Kapellen.

  Naar de foto's

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Maxime Van den Bogaert uit Denderleeuw (2018)

  "De hartelijkheid en de liefde voor de bergen en bergsport werkt aanstekelijk. Jan is uitermate ervaren, nooit opdringerig en zeer behulpzaam. Op elk moment voelden wij ons veilig en werden we professioneel begeleid. 
  De nodige humor zorgde ervoor dat de zwaarste inspanningen meteen gerelativeerd werden.
  Merci om deze uitdaging voor ons haalbaar en onvergetelijk te maken. " 

  Maxime Van den Bogaert

  Naar de foto's

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Domien Saenen en Vanden Eynde Kobe

  " We hadden perfect weer op zowel de Gran Paradiso & de Mont Blanc. Hierdoor hadden we dan ook een perfecte week.
  Pierre was een aangename gids die veel ervaring had en zich aanpaste aan de omstandigheden. Super gids !!
  De Mont Blanc beklimming was fysiek best zwaar waardoor een goede voorbereiding toch een noodzaak is om de top te bereiken en er och volledig van te genieten. "
  Domien Saenen uit Laakdal.

  " Goede ijsscholing ter voorbereiding van de beklimming. We hebben wel veel geluk gehad met het weer op de beklimming van Gran Paradiso en Mont Blanc.
  Algemeen een aangename ervaring en zeker een aanrader. "
  Kobe Vanden Eynde uit Westerlo.

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Marleen Boerma uit Utrecht

  Het was een fantastische week, heel divers en met een goede opbouw. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je met volle teugen kunt genieten. Alleen op het weer heb je geen invloed. Dat merkten we aan berggids Seb zijn engels, dat zeer goed is maar bij slecht weer andere kenmerken kreeg :-). Stonden we op de top van de Gran Paradiso nog in de volle zon zonder wind, was dat op de top van de Mont Blanc ijzig koud met een keiharde wind. Ook dat laatste heeft zijn charme. Je leert je eigen grenzen wel kennen en ze liggen altijd verder dan je denkt !!!
  Marleen Boerma

 • Opleiding Alpinisme Ervaringsweek F - PD - Marijke Bauters en Liesbeth Van Hoof uit Heverlee

  Leerrijke week gehad met "ne crème van een gids" Robert. Spectaculaire tochten rond de vallée des Glaciers. Een aanrader.
  Marijke en Liesbeth

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Zegels Tuur uit Reet (2018)

  "Grensverleggend en ver voorbij mijn persoonlijke limiet gegaan ! … en dan nog twee uur te gaan.
  Genieten van begin tot einde."

  Tuur Zegels

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Tomas Molenaars uit Utrecht NL

  Begeleiding heel natuurlijk, onderdeel van de groep. Enthousiasme over de bergen en wat daar te vinden is spatte ervan af. Heeel prettig!
  ​Fantastische week met enkel hoogtepunten. Mooie, goede voorbereidende tochten die op zichzelf al de moeite waard zijn. Jan en Lut waren fantastische begeleiding; heel kundig maar tegelijkertijd ook heel toegankelijk. ​TOP​ week! 

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Jürgen De Schrijver (Brakel)

  Heel goede instapcursus die je de verschillende facetten van het alpinisme laat kennismaken. Smaakt naar meer!
  Jurgen De Schrijver

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Koen Janssens uit Hooglede (juli 2020)

  " Zoals steeds was het contact met Namaste Mountainguides professioneel en to the point.
  Het kan echter wat twijfel over het halen van de top niet wegwerken. 
  De klim is echter goed meegevallen alhoewel een nog betere voorbereiding de genotfactor op de top wat had kunnen in de hand werken.
  Met onze gids Mauro had ik een goede click. Hij is bloedeerlijk, heeft een grote passie voor de bergen en is een aangename persoonlijkheid. "

  Koen

  Naar de foto's

 • Namaste maatwerk - Koen Janssens uit Hooglede

  Maatwerk Gran Paradiso

  " In juni besloten we met een internationaal groepje van 5 (3 Belgen, 1 Schot en 1 Italiaan) om de Gran Paradiso, Italië’s hoogste met 4061 meter te bedwingen. Voor sommigen onder ons niet onze eerste tocht met Namaste, altijd een goed teken.
  De weergoden schitterden tijdens de aanloopdagen door afwezig te tekenen. Regen, regen en nog eens regen maar dat kon de pret niet drukken. We beleefden de tijd van ons leven.
  Na de eerste nacht in Chamonix trokken we naar Plan de l'Aiguille voor een eerste dag rots- en sneeuwscholing. Dag 2 trokken we reeds richting Italië alwaar we de regenbuien verder trotseerden. Na een eerste tweedaagse waar we een stukje acclimatiseerden aan de hoogte en mijn flauwe moppen trokken we richting Gran Paradiso. De regenval van de voorbije dagen betekende ook hevige sneeuwval boven de 2500 meter. Het ‘spoor’ was weg en tot boven de knieën zakten we weg in de sneeuw. Wonder boven wonder hadden we die dag een heldere dag. Met een mooie zonsopgang als geschenk voor de lastige klim werden we beloond na 4 uur klimmen! Afzien maar ook intens genieten! Dankzij jouw vakkennis en in dat geval ook mensenkennis geraakten we op de top! Een schitterende ervaring!
  Bedankt Jan! Als trouwe ‘klant’ maar ik noem je graag ook mijn ‘vriend’, was ik niet aan mijn proefstuk toe!
  Bedankt in naam van de ganse groep en tot een volgende keer! Grazie mille Jan!! "
  Koen Janssens

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Kris Van den Broeck & Joris Danckaert uit Gent (Juli 2020)

   De infofilmpjes die Namaste aanmaakte omdat de infovergadering door Covid-19 niet kon doorgaan waren wel zeer nuttig. 
  Ik ervaarde het programma wel heel positief, ook al waren de tochten zwaarder dan verwacht. 
  Onze gids Mauro was heel ervaren, rustig, rechttoe rechtaan, vriendelijk en niet opdringerig of overdreven sociaal.
  Ik kan het iedereen aanraden."

  Kris

  "Vooraf had ik wel geen schrik maar wel enige twijfel voor mijn hoogtevrees en of het allemaal wel goed zou gaan.
  Ik vind het programma heel goed maar ook wel zwaarder dan gedacht.
  Mauro, onze gids was iemand met heel veel ervaring en dat gaf een goed gevoel. Zo kon ik mij de hele tocht goed op mijn gemak voelen".

  Joris

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Pim Postma uit Utrecht (2018)

  Met een groep van 5 vrienden hebben wij het Gran Paradiso programma succesvol afgerond en het was in een woord: Geweldig. Ondanks het feit dat we geen enkele bergervaring met ons meebrachten en we daardoor wat verrast waren door de lange tochten (wat gepaard ging met het nodige gezeur onderweg ;-) ) hebben we ontzettend genoten. Samen met de gidsen Jan en Lut hebben we los van de fantastische beklimming van de Gran Paradiso, ook enorm veel gelachen. Hierdoor hebben wij de perfecte combinatie van een uitdagende beklimming en een relaxed vakantiegevoel kunnen ervaren!

  Jan en Lut, GRAZI MILIONE!

 • - Driesen Geert uit Nijlen (B)

  Het programma zat zeer goed in elkaar met een perfecte voorbereiding en zeer leerrijk. Seb liet me dingen doen die ik nooit had durven denken te doen. Voelde me ook heel veilig met alles wat ie deed. Zeer goede organisatie en programma! Als ik zou kunnen, zou ik morgen opnieuw meedoen met jullie organisatie en met Seb.
  Geert Driesen

 • - Luc en Anouk Van Landeghem - Smet uit Sint Niklaas

  Namaste is een zeer professionele organisatie. Veiligheid staat voorop. De gidsen van het team zijn respectvol, sympathiek en kennen de job in al zijn facetten.
  Luc & Anouk Van Landeghem - Smet

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Peter Barette uit Lennik & Philippe Gebruers uit Ekeren (juli 2017)


  Wanneer 2 deelnemers samen inschrijven en de neuzen in dezelfde richting staan hebben wij ook geen aanpassingsgrenzen meer. Alles is dan mogelijk wanneer de deelnemers ermee akkoord zijn. We pasten het programma aan zodat we hun kansen op de top op maximaal konden instellen. Dat het weer er op het laatste moment anders over besliste kon de pret niet derven. Bedankt Peter en Philippe voor de mooie week samen. Echte bergmensen snappen gelukkig dat we als kleine mensen soms het onderspit moeten delven tegen de natuur maar blijven wel genieten van elk moment die de bergen hen geven.

  " Een super programma waar flexibiliteit met betrekking tot weer en capaciteiten van mensen centraal staan. Vooral zeer persoonlijke toets en benadering. Bij Jan staat veiligheid op nr. 1 !! Bedankt Jan / Namaste."
  ​Philippe

  "Super ervaring.
  Genoten van moment 1 tot het einde.
  Top !"
  Peter

  Naar een selectie van de foto's

   

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Bauters Shinji uit Oudenaarde (2018)

  "De ervaring was uitermate goed. Alles is vlot verlopen. 
  Eenmaal aangekomen was er een toffe kennismaking. Namaste Mountainguides heeft erg goede en ervaren gidsen die je begeleiden van start tot eind. Niets is hen teveel en ze leren hoe je efficient de beklimming kan doen. 
  Ik ben blij dat we dit avontuur met Namaste Mountainguides hebben gedaan en zal, wanneer ik in de toekomst nog een gids nodig heb, opnieuw op hen beroep doen.
  Super bedankt voor de goede begeleiding en de gidsen Jérémy en Yves."

  Bauters Shinji uit Oudenaarde.

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Van Gelder Erik uit Kapellen (2019)

  "Bij de inschrijving, waarbij ik van Jan veel informatie kreeg i.v.m. deze klimweek, had ik wel wat twijfels of het programma even interessant zou zijn als sommige andere programma's die ik bij Namaste Mountainguides volgde (Gran Paradiso, Ecrins, Monte Rosa, ...), ik hou wel wat van afwisseling. Mijn vrees was wat gegrond aangezien je tijdens dit programma eigenlijk uitsluitend bezig bent met de beklimming van de Mont Blanc en het programma weinig extra's inhoud. (Noot Namaste: we focussen inderdaad op zoveel mogelijk kansen om de top te kunnen halen en organiseren het programma dan ook wat rustiger omdat de hoogteaanpassing dan ook beter verloopt). Ik kan het programma dan ook zeker aanraden voor mensen die de Mont Blanc willen doen en hiervoor een goed berggidsenbureau zoeken. 
  De nacht in refuge Nid d'Aigle vind ik een pluspunt, samen met de professionele begeleiding en de inspraak die je hebt om het topmoment te kiezen. "

  Erik

  Naar de diaserie

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Tom Martens, Dennis Brouwers, Maarten Marius (juni 2014)

  Reiservaring van een jongere groep deelnemers die op stap gingen met Namaste berggids Seb.
  3 deelnemers gaven ons hun indrukken door.

  "Wij hebben tijdens deze stage heel veel kunnen leren, van meerdere touwlengtes klimmen tot het vorderen over sneeuwterrein. Met onze groep kunnen we nu een eenvoudige beklimming zelfstandig plannen en uitvoeren. Vele complimenten naar onze berggids Seb?"
  Maarten Marius

  "De stage was een boeiende reis langs rotsen, gletsjers, sneeuw, ijs. We leerden ons veilig te bewegen over al deze elementen. Onze gids leerde ons de kneepjes om plezier te krijgen in het bewegen over alpine terrein. De laatste twee dagen trokken we ver de bergen in om een deel van onze kennis in praktijk te brengen. We hadden geluk met het weer en 's ochtends vroeg op de top lagen de Alpen aan onze voeten."
  Tom Martens

  "Volledig wat ik verwacht had. De prima aanvulling van de doorwinterde bergwandelaar die een stapje spannender wil gaan."
  Dennis Brouwers

 • Namaste maatwerk - Griet Vandeputte, Kathleen Gheysen en Johan Ketele.

  Maatwerk - Chamonix-Zermatt

  Dag Jan en Lut, Langs deze weg willen we jullie korte een samenvatting geven van ons aangepast programma. Helaas huppelen we zelf niet meer in de alpen rond, anders brachten we jullie "live" een verslag.
  Het was een ronduit schitterende week en we blijven, zij het een beetje verweesd, achter met enorm veel fantastische herinneringen. Vooreerst hadden we dit jaar wél geluk met het weer: een week met af en toe wolken, maar de zon bleef bij ons en dus werden we getrakteerd op bijzonder mooie landschappen.
  De gids, Jerome, heeft ons perfect geleid door het alternatieve parcours waar ook ruim voldoende tijd werd genomen om te blijven stilstaan en kijken; zwemmen in een meertje (:-)); praten over wat we zagen; andere dingen te doen zoals rappel vanuit de cabanne de Bertol en/of na aankomst in cabanne de Bertol de rots naast de cabanne beklimmen - een ideetje van Jerome.
  Het was geen moeilijke klim, maar de rappel aan de andere kant van de rots ("dans le vide") was spectaculair leuk! Ook beklommen we als extraatje de Mont blanc de Cheilon - bijzonder fijn! Wat ook mooi om zien was, is hoe ook elektronische techniek in het klimmen is binnengekomen. Kompas, gedetailleerde kaarten, ... alles stond op de Iphone van Jerome.
  De Pigne d'Arolla en Breithorn zijn eenvoudige toppen, maar dat maakt het plezier er absoluut niet minder om. De inspanning, gecombineerd met die zichten en heerlijk gezelschap, doen ons enorm veel deugd.
  We zien nu al uit naar volgend jaar en hopen stilletjes dat het toch zo lang niet zal duren eer we opnieuw in de bergen kunnen rondlopen. (stil, maar toch een beetje hardop dromen we van eventueel nog iets in september...)
  Bedankt voor het aangepaste programma, het is meer dan de moeite waard geweest!
  Griet, Kathleen en Johan

  Link naar de foto's

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Jeroen Declerck uit Nieuwpoort (2017)

  Na de acclimatisatietocht en de mistige beklimming van Gran Paradiso, werden wij nog meer geprikkeld om de top van Mt Blanc te bereiken.

  Wanneer we de tweede helft van de week aan dit doel begonnen leek het weer helemaal niet mee te zitten. Op de voorziene topdag vertrokken we naar de Refuge du Gouter in mist en sterke wind. Eenmaal daar besloot onze gids de nieuwe meteo en weersverbetering af te wachten. Wanneer rond de middag niet veel beterschap aangekondigd was, besloten we toch te vertrekken en over een uurtje te her-evalueren. Na anderhalf uur waren we alle voor ons vertrokken cordées al voorbij en gingen wij de net besneeuwde top van de Mt Blanc tegemoet. Wanneer 300hm onder de top, we boven de wolken uitkwamen, laadde de zon ons gemoed op.

  Eenmaal op de top, waar geen andere stappen buiten de onze te zien waren, genoten we met volle teugen van ons geluk bij ‘ongeluk’; een witte Mt Blanc! En dit doordat onze gids dit weerspatroon voor mogelijk had gehouden!

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Els Lietaert uit Nazareth (2018)

  "Grensverleggende week in een fantastische omgeving en onder een zeer professionele begeleiding.
  Jan heeft tonnen klimervaring en beschikt over de gave om die ervaring op een ongekunstelde manier over te brengen op mensen die hun eerste stappen zetten in een alpiene omgeving." 

  Els Lietaert

 • Namaste maatwerk - Kathleen Gheysen en Griet Vandeputte uit Kortrijk

  Maatwerk - Monte Rosa

  Terug een super week beleefd: het krassen van de sneeuw, de opgaande zon, het lichtspel op de wolken, de zichten op de toppen van het Monte Rosa massief, het leven in de hutten.
  Onze gids Robert nam ons op sleeptouw en bracht zijn liefde voor de bergen op ons over.
  We kijken alweer uit naar een volgende tocht.
  Kathleen en Griet

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Sandra Haeck uit Opperdoes NL - juni 2017

  Een fantastische week met als toppunt natuurlijk het bereiken van de top van de Gran Paradiso. Gepassioneerde begeleiding van Jan en Lut. Goede opbouw van de week, met mooie tochten en overnachtingen in goede hutten als aanloop en voorbereiding voor de Gran Paradiso.
  ​Heldere en duidelijke communicatie van de gidsen. Veilige begeleiding. De berggidsen hun passie voor de bergen werken aanstekelijk.
  ​Wordt zeker vervolgd!

   

 • Gezinsvakantie Dômes de Miage - Lisa Sonck uit Lokeren (13j)

  Heel leuk, elke dag doe je iets anders en alle dingen die je doet, zijn moeilijk maar niet te moeilijk. Heel mooi uitzicht en speciale ervaringen die je mee moet maken.
  Het is een reis om nooit te vergeten !
  Lisa Sonck

 • Gezinsvakantie Dômes de Miage - Chris Vanbeveren uit Gent (2018)

  " Namaste gids Jérôme was sympathiek, grappig en attentvol.
  Hij maakte veel foto's voor ons.

  Voor de tweede maal op rij vond ik het weer een geslaagde tocht.
  Voor herhaling vatbaar.

  Chris Vanbeveren

   

  Naar de foto's

 • Monte Rosa - Boeket 4000-ers - Reinier & Natascha de Groot uit Vaassen, Nederland (2018)

  " Goed georganiseerd; goed gecommuniceerd; goede risico inschatting; goed aangepast aan de wensen van de groep; creatief en ontspannen.
  In Jan vonden wij een prima gids, mooi mens, “deftig “ zonder oordelen, met gepaste humor, betrokken, begaan, behulpzaam, tolerant, en beleefd, gezellig en informatief; een geschenk met Jan te mogen klimmen.
  Dank je wel Jan voor de prachtige week. "

  Natascha en Reinier.

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Dietrich Verbeeck (Bornem), Pieter Smedts (Puurs) en Koen De Jonge (Mechelen) - juli 2015

  " De alpinisme initiatie was een goede mix van leermomenten en mooie tochten naar enkele toppen in een rustig del van de Alpen. Onze gids Robert heeft er voor gezorgd dat we een beter beeld hebben van wat alpinisme zoal inhoudt. We kregen van hem een interessant alternatief om een tijdje in zijn chalet te logeren. Zo moesten we geen liften nemen.
  Dit smaakt naar meer ! "
  Pieter Smedts

  " Niet goed weten wat te verwachten aan de start. Plots al een hele verandering, het voorstel van Robert om naar zijn chalet te gaan. Daarna 2 dagen mooie opbouw en kennismaking met de verschillende terreinen, om dan na wat afzien (conditie is wel nodig) te kunnen genieten van uitzichten en de prestaties. < Zijn wij daar over geweest ? > "
  Dietrich Verbeeck

  " Een prachtige tocht in een al even prachtige omgeving om je de beginselen van het alpinisme bij te brengen. Het had voor mij wat langer mogen duren. "
  Koen De Jonge

 • - Jean-Louis Meyssen (Kampenhout)

  OK, zoals altijd :) Loic kende ik al van voorheen, en hij doet dat altijd prima. Julien deed de begeleiding voor Mont Blanc, en was heel OK. Ik had er veel vertrouwen in, en hij begeleidde zeer goed!
  Jean Louis Meyssen

 • Bernina massief - Piz Palü, Bellavista & Piz Bernina - Kristiaan Verstraeten uit Hoboken (2019)

  " EEN FANTASTISCHE ERVARING OM VOOR ALTIJD MEE TE DRAGEN "

  Beste Lut en Jan,

  "Bedankt voor de schitterende reportage, ook bedankt om mij boven mijn grens te tillen en om ons veilig aan de kabelbaan af te zetten.
  Ik denk dat het alpinisme was, klimmen, dalen, sneeuw, ijs, kloven, rotsen, mist, ijzige wind, sneeuwval, via ferrata, zekeren, voorklimmen. Het non-comfort van de hutten met eten om te eten. Het zat er allemaal in. Daarom, ondanks de pijn in de benen, de ademhaling die echt niet hoger kon, een fantastische ervaring om voor altijd mee te dragen. Ook de menselijke relatie die je met drieën in zo’n ruw gebergte opbouwt is uniek. Maar het leven gaat verder, voor jullie en voor mij. Ik wens jullie nog een heel mooi leven toe."

  Kristiaan

 • Namaste maatwerk - Kim Herremans & Igor Callaerts uit Nijlen

  Maatwerk - IJsklimmen alpien

  "Met de bedoeling om later op zelfstandige manier wat meer veeleisende beklimmingen te doen, schreven we ons in voor een winter- en zomeropleiding. Op basis van ons beginniveau en onze doelstellingen stelde onze gids, Luc, in samenspraak met ons, een opleidingsweek samen.
  In april kregen we vooral ijsklimtechnieken voorgeschoteld. Geen saaie theorie vooraf, we werden meteen midden in de actie gegooid. Al doende geleerd en met de nodige bijsturingen van Luc hadden we de smaak al vlug helemaal te pakken. Op het einde van de week waren we zelfs in staat om de spectaculaire Goulotte Chérè na te klimmen.
  Naast het specifieke ijsklimmen werd er ook nog voldoende aandacht geschonken aan staptechniek, zekeringtechniek,en knopenkennis. Als afsluiter beklommen we een indrukwekkende sneeuwgraat."
  Kim Herremans & Igor Callaerts

 • Namaste maatwerk - Gino Van Gysel uit St. Niklaas

  Maatwerk - Opleiding alpinisme

  Ik heb de bergen leren kennen boven de 3000 meter, wat voor mij onbekend was. We hebben vele dingen gedaan waar je op je eigen en zonder opleiding, nooit aan zou beginnen. SUPER.
  Bij onze berggids Loïc voelden we ons in goede handen. Hij legt alles goed uit, luistert goed naar onze interesses en heeft hiervoor een prachtige stage gemaakt.
  Gino Van Gysel

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Alfons Van Herck uit Mortsel (B)

  Buitengewone ervaring om op het dak van Europa te staan. Emoties door zoveel pracht en natuurlijke woestheid stromen door je lijf en zorgen voor een roes die uniek is. Achteraf heb ik spijt gehad niet langer op de top te hebben vertoefd, zeker omdat het weer op dat moment helder en mild was.
  Grandioos!
  Alfons Van Herck

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Ramon Commereuc uit Sommeldsijk (2016)

  Een topweek gehad !! Jammer dat we niet met de complete groep het programma konden afwerken.
  De gids Jérôme heeft veel verstand van zaken en gaf duidelijke uitleg over hoe het materiaal gebruikt moest worden.
  Mede hierdoor konden we de top halen tijdens deze ultieme uitdaging.
  Bedankt Namaste !

  Ramon Commereuc
   

 • Namaste maatwerk - Servaes Timmerman, Tim De Mazière, Denis Hoste, Christophe Ghijselinck

  Maatwerk - Opleidingen alpinisme

  Het gevolgde maatwerkprogramma (opleiding alpinisme vervolmaking) voldeed aan alle eisen. Goed dat we zelf konden beslissen wat we wilden doen. Degelijk tempo en vlotte beklimmingen.
  Loic, onze gids, kon met iedereen goed overweg, was sociaal, jong van geest, lachte graag en was ervaren. Hij paste zich gemakkelijk aan aan de noden van de groep.
  De opleidingsweek was gewoon SUPPER !!!
  Sevaes, Tim, Dennis en Christophe

 • Namaste maatwerk - Walter Milants uit Grembergen

  Maatwerk in de Ecrins

  Beste Jan, Zoals je weet volgden wij een activiteit in de Ecrins, van 22/06 tot 27/06/14. Het weer kon beter : de eerste activiteiten zijn niet volledig kunnen doorgaan door de omstandigheden : instabiel, met kans op onweer, te warm om een harde sneeuwlaag te verkrijgen, geen nachtvorst... Zo zijn zowel de Boefs Rouges als de Ailefroide Orientale niet (volledig) kunnen doorgaan (moeten stoppen 200 m onder de top is minder leuk). Maar tijdens de beklimming van de Barre des Ecrins (voor 2) / Dôme de Neige (voor 4) was het weer goed. Zo zijn er de volgende dag nog de Pic de Neige Cordier en de Pic Glacier Blanc bijgekomen.
  Wat betreft de gidsen : niets dan lof. Zowel Robert als Jerome hebben hun taak voortreffelijk vervuld, zowel tijdens onze tochten, als in de hut (waar zij de waterbevoorrading, die de winter blijkbaar niet ongeschonden had doorstaan, hebben hersteld).
  Wat betreft het programma : uiteraard is het niet zo leuk om door externe omstandigheden de beoogde doelen niet te kunnen bereiken, maar we weten allen goed genoeg dat veiligheid prioritair is – die bergen zijn er overigens de volgende jaren nog. In bijlage een fotoke van de top van de Barre, waar ter gelegenheid van het jubileum -150 jaar na de eerste beklimming door Moore en Whymper – een nieuw topmonument was neergezet.
  Natuurlijk hadden we graag allemaal op die top gestaan, maar ik denk dat dit voor enkelen misschien letterlijk en figuurlijk wat te hoog gegrepen was. Safety First!
  Alles welbeschouwd zijn wij, gezien de weersomstandigheden, erg tevreden over de activiteit.
  In de bergen moet men immers steeds beseffen dat het niet zozeer de mens is die de berg overwint, maar de berg die u al dan niet toelaat…
  Ik kijk alleszins al uit naar de berg activiteit van volgend jaar.
  Vriendelijke groeten,
  Walter Milants

 • Over de gletsjertoppen van de Vanoise - Hugo, Arne en Peter

  " Super vakantie met goed weer en goed gezelschap"
  Scheys Peter uit Baal.

  "Het programma voldeed volledig aan de verwachtingen. We hadden prachtig weer en een heel goede sfeer in de groep. Hutten waren prima op één na waar de ontvangst minder goed was (refuge de l'Arpont nvdr). De hut op zich is wel prima. Laatste dag via ferrata als dessert. Mooie ervaring. Warm aan te bevelen. "
  Geerts Hugo uit Bonheiden.

  " Indrukwekkend landschap waar wandelen en lopen op gletsjers een plezier is, zeker met de begeleiding die we gehad hebben. Aanrader voor mensen die hun horizonten willen verleggen en niet het gemakkelijkste pad willen bewandelen. "
  Arne Geerts uit Werchter.

  Bekijk ook de foto's

 • Monte Rosa - Boeket 4000-ers - Olieslagers Bram uit Gaasbeek

  Robert was een gids met een hart voor zijn vak. Hij wil niet te weinig maar ook niet teveel op de voorgrond staan. Samen met hem voor herhaling vatbaar. De mooie omgeving, de inspanning, er met de juiste techniek toch geraken.
  Om niet snel te vergeten!
  Bram Olieslagers

 • Mont Blanc PURE & ZEN - David De Bie uit Schilde (2018)

  David vond van de gidsen van hun familiegroepje (ik vertaalde het):
  - Jérôme: heel vriendelijk met al en toe wat leuke jokes en die ons zeer goede uitleg gaf op onze vragen
  - Thomas: heel sympathiek, aangenaam en ongelofelijke sterk om onze groep te motiveren tot op de top. 

  Zijn bondige maar duidelijke omschrijving
  "- 10/10
  - Impressionant
  - Impeccable
  - Challenging but achievable."

  David De Bie

 • Opleiding Alpinisme Vervolmaking - Thijs Missiaen

  Seb was enthousiast, en bereid om alles goed uit te leggen. Nuttige routebesprekingen. We konden zelf beslissen welke routes er gevolgd werden met enkele aanbevelingen van de gids. Voldoende vrijheid, super week, veel bijgeleerd en goede uitleg gekregen. Voldoende variatie.
  Thijs Missiaen

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Pascal Permentier uit Rijmenam - 2019

  Heel leuke week met twee toppen inclusief de Gran Paradiso.
  Ondanks de slechte sneeuwkwaliteit zijn we er toch in geslaagd om de GP in veilige omstandigheden te beklimmen , alsmede nog een tweede top in de omgeving van de Punta Rossa. Heel wat bijgeleerd over alpinisme en de omgeving waarin we ons bevonden alweer van onze berggidsen Jan en Lut. Onze gidsen hadden heel wat praktische tips ook over kledij en materiaal voor de klim. Leuke avonden ook in de berghutten en nog een gebakje en drankje ter gelegenheid van Jan’s verjaardag! Top organizatie!”

  Pascal Permentier

 • Gezinsvakantie in de Vallei van de Gletsjers - Familie Robbemont-Lauwerens uit Hoogstraten (B)

  Wij, onze kinderen (2 jongens van 10 en 12) en een vriend van ons hebben dankzij Namaste een unieke vakantie kunnen beleven. We wilden graag een actieve vakantie met wat uitdaging én geschikt voor een gezin met kinderen. De vriend die meeging, is slechtziend, dus we hadden daar op voorhand ook over gebeld. Voor Jan was dat geen probleem. Het was een 5-daags programma.
  De eerste dag gingen we rotsklimmen, een prima opwarmer voor de rest van de vakantie. De tweede dag hebben we een hele mooie en leuke via ferrata gedaan. Voor onze slechtziende vriend af en toe (in)spannend omdat hij de kleine uitsteeksels waar je voeten en handen kunt zetten slecht ziet. Maar met de prima begeleiding van Jan heeft hij het gewoon gedaan! En er, net zoals wij, van genoten. Op de derde dag controleerde Jan eerst of onze spullen in orde waren voor onze 3-daagse tocht. De klim naar de berghut begon langs een asfaltweg, daarna een pad tussen de rotsen en toen we hoger kwamen moesten we af en toe sneeuwveldjes oversteken. Dat vonden de kinderen natuurlijk heel leuk. Het was de eerste keer dat we in een berghut zouden overnachten. Het was een kleine hut, heel gemoedelijk. De vierde dag heel vroeg uit de veren om aan de beklimming van de Pain du Sucre du Mont Tondu (3.189m) te beginnen. Jan had deze variant uitgekozen omdat die de meeste afwisseling geeft. Met stijgijzers lopen was weer een nieuwe belevenis. Goed de sporen van de gids volgen en af en toe uitglijden… En dan de top, een paar rotsen waar we dicht bij elkaar genoten van het fantastische uitzicht. Afdalen over de sneeuw was niet zo gemakkelijk, want je verloor gemakkelijk je evenwicht, maar onze kinderen vonden het keileuk. We hebben wat afgelachen. De vijfde dag gingen we weer terug naar het dal. Onderweg werd door de kinderen gespeurd naar mooie stenen en bergkristallen om als souvenir mee te kunnen nemen.
  Familie Robbemont-Lauwerens

  En wat vonden onze kinderen ervan? 

  “Ik vond deze vakantie echt heel leuk. De via ferrata was indrukwekkend, vooral bij de grote hangbrug. Overnachten in de berghut vond ik ook leuk. De beklimming van de Pain du Sucre was echt een topmoment. Het was de hoogste berg die ik al beklommen heb. En daarna afdalen in de sneeuw vond ik ook cool.”
  Thieme (12 jaar)

  “De vakantie was heel leuk en het hoogtepunt was de beklimming van de Pain du Sucre. Naar boven was best moeilijk, maar toen ik op de top stond, wilde ik eigenlijk nog wel naar de volgende top. Ik was samen met onze gids Jan als eerste weer terug beneden bij de auto. We hebben ook een via ferrata gedaan en dat was ook leuk. Alles was gewoon leuk.”
  Wout (10 jaar)

 • - Bruno De Pelsmaeker

  Goede opbouw naar de beklimming met veel gletsjerwerk en het gebruik van stijgijzers en andere ijsscholingen. De Franse gidsen waren uitstekend met veel gevoel voor de mensen zelf, altijd goed voor een positieve babbel. Voor mij een perfect programma, juist de weersomstandigheden voor de top vielen tegen. Echter toch nog een alternatief gehad.
  Bruno De Pelsmaeker

 • 4000-er Special in het Saasdal - Chris Vanbeveren uit Gent (B) 2017

  Mooie en diverse hooggebergtetocht met enkele interessante graatoverschrijdingen. Relatief rustig met weinig andere alpinisten op de routes.
  Robert is als bevlogen en ervaren gids met ruim interesseveld een aangenaam gezelschap.
  ​Chris Vanbeveren.

 • Mont Blanc EXCLUSIVE - Matthieu Lagasse uit Waasmuster - juli 2015

  " Super ! Een zeer mooie ervaring !
  Moe maar voldaan ! Meer dan voldaan ! "
  Matthieu Lagasse

 • Namaste maatwerk - Marc Hertogs uit Wechelderzande & Ruben Blomme uit Gent (juli 2015)

  Maatwerk Mont Blanc koningsroute.

  " Het was een zeer mooie route, zeer goed begeleid door onze gids Robert. Zeer gevarieerd programma, opnieuw de verschillende touw- en reddingstechnieken ingeoefend op de vrije momenten.
  Besluit: Zeer goede vakantie gehad.
  Top !

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Karl en Sibren De Preter uit Putte - 2014

  Dag Jan, Wij hebben de top gehaald en het was een buitengewone ervaring. Samen met mijn zoon Sibren hebben we met succes de top gehaald van dinsdag op woensdag 06 augustus en dit onder uitzonderlijke goede weersomstandigheden.
  De gidsen Jerome en Francois waren beide top. Gasten die hun job kennen. Professioneel zowel op fysiek vlak als menselijk. Zij kennen de omgeving en de mogelijkheden en kunnen zeer snel mensen inschatten.
  Nogmaals dank voor professionele omkadering.
  We kijken al uit om volgend jaar een nieuwe bergwandeling te boeken.
  Beste groet en succes met uw organisatie.
  Karl & Sibren De Preter

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Dewilde Matthias uit Afsnede (2018)

  "Namaste zorgt ervoor dat je erg goed geïnformeerd vertrekt op een onvergetelijk avontuur met bekwame gidsen.
  AANRADER."

  Matthias Dewilde

 • Mont Blanc MAJESTIC - Mer de Glace - Roeland Adams uit Sint-Martens-Latem (2019)

  "ZEER POSITIEF en een aanrader voor iedereen die meer wil dan alleen de beklimming van de Mont Blanc zelf.
  Ik wilde een mooie tour doen, mogelijk met mijn dochter en dat is het zeker geworden.
  Het programma kent een goede opbouw naar de beklimming van de Mont Blanc toe. Het geeft een goede acclimatisatie, goede sneeuw-, ijs- en rotstraining die zeker nodig zijn op de Mont Blanc du Tacul, de Mont Maudit en de afdaling langs het couloir op de normaalroute. Het geeft een mooi overzicht van een groot stuk van het Mont Blanc massief.
  Onze gids Robert kende ik al als een rustige en ervaren gids met wie alles foutloos verliep. 

  Roeland.

   

 • Over de Pigne d'Arolla naar Saas Fee - Peter Van Wambeke uit Zottegem (juni/juli 2020)

  " Enige spanning voor de start had ik niet. Ik was op zoek naar nieuwe uitdagingen en ervaringen en ging ervoor.

  Ik vond het ongelofelijk, spannend, mooi, en boven verwachting. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Een zeer mooie tocht met goede en betrouwbare begeleiding. Een nieuwe wereld ging voor mij open. Ik wil dit zeker nog eens doen en kan het aanraden aan iedereen die op zoek is naar een uitdaging. 
  s'Avonds was het erg leuk om naar de verhalen van onze ervaren gidsen te luisteren Toffe bende.

  Ik had een goed en veilig gevoel bij de begeleiding van Lut & Jan. Correct en streng. Echte topmensen en veel bewondering voor hen. Ik heb nog nooit iemand zoals zij ontmoet. "
  Super.

  Peter

   

 • - Anke Vos en Elias Scheldeman uit Leuven

  " Anke _

  Stap per stap de berg op...

  Eerlijk gezegd was ik vooraf een beetje bang. Mijn ervaring dateerde van al enige tijd geleden en mijn conditie daar had ik zo mijn twijfels over. Toch ben ik zo blij dat we ons laten overtuigen hebben om mee te gaan. De bergen brengen rust, het begrip tijd vervaagt, kilometers tellen niet meer – het zijn nu hoogtemeters en door het constante stapritme van onze gids Jan, geraak je op plekken waar je anders nooit zou komen. 

  Het was een heel aangename formule, wandelen en extra klimmen voor zij die net iets meer uitdaging wilden, … met bovenal zeer toegewijde en zorgzame gidsen (Jan & Lut).

  De groepssfeer was super, de groep motiveerde en gaf vertrouwen aan wie het wat lastiger had.

  De omgeving was groots, de uitzichten op de verschillende besneeuwde bergtoppen verbluffend.

  Ik heb er enorm van genoten ook al heb ik me soms moeten beroepen op ‘stap per stap’ de berg op …. waarna de voldoening om daarboven op de colle of top te staan eens zo groot was!

  Dankjewel voor deze deugddoende ervaring en de kans om dit samen met Stijn en mijn 15 jarige zoon te kunnen doen.
  Een aanrader voor iedereen die van de bergen houdt, graag stapt en nood heeft aan de rust van de natuur.

  Anke en Elias. 

 • - Kurt Peeters (Erps-Kwerps)

  Zeer goed georganiseerd, flexibiliteit. De gidsen zoeken de beste oplossing indien het weer niet mee zit. Loic is zeer goed, een aanrader!
  Kurt Peeters

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Jim Orsel uit Tilburg (NL)

  Een indrukwekkende, leerzame, gezellige, onvergetelijke week. Een aanrader voor de avonturier die zijn grenzen wil verleggen onder begeleiding. Een volledig en uitgebreid programma voor een eerste cursus. Verschillende en terugkerende activiteiten om de basis onder de knie te krijgen.
  We hebben heel veel geleerd, mede door het slechte weer.
  Ik waardeer berggids Jérôme voor zijn geduld, kundigheid en enthousiasme. Hij voelde de groep goed aan en luisterde naar wat we wilde.
  Jim Orsel

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Sebastian de Vogel uit 's Hertogenbosch (NL)

  Een uitstekenden bergsportcursus die een degelijke brede basis aanbiedt aan iedere beginnende bergsporter en bovendien erg professioneel begeleidt wordt. Een degelijke initiatie die de interesse in alpinisme alleen maar heeft aangewakkerd. Het programma is goed breed opgezet met voldoende nadruk op veiligheid. Jérôme was een uitstekende gids, geduldig, speelt in op wat cursisten willen en een erg prettig persoon in de omgang. Zeer professioneel.
  Sebastian de Vogel

 • Opleiding Alpinisme Vervolmaking - Hilde Tousseyn uit Bredene (B).

  "Zeer goede stage gehad".
  Hilde Tousseyn
   

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Elien Kemme uit Bierbeek (2018)

  "Onze gids Robert was een fascinerende vriendelijke man, een echte encyclopedie van de bergen :-).
  Heel veel geleerd, af en toe zelfs wat schrik gehad, maar mij vooral heel veel geamuseerd."

  Elien Kemme

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Jenne Klasens uit Assen (NL)

  "We hebben een geweldige week gehad, kwam overeen met onze verwachtingen, indrukken op gedaan die nooit zullen vervagen. Met name de flexibiliteit van het programma tgv het slechte weer waar steeds werd overlegd wat de mogelijkheden en onmogelijkheden waren. Het halen van de top stond steeds voorop. Ook het feit dat ik dit samen met mijn dochter heb gedaan gaf nog een extra dimensie aan deze tocht. Van elke stap genoten ook vanwege het feit dat onze conditie goed was. Hier werd elke keer weer op gehamerd maar waar je uiteindelijk je voordeel meedoet. "
  Jenne Klasens

  Foto,s van deze week staan op mijn site: www.jenneklasens.nl.

 • Gezinsvakantie Dômes de Miage - Steven Op 't Eynde (12) uit België.

  " Het was een toffe week met veel afwisseling van wandelpad naar gletsjers, naar technische stukken. Ook al was het soms wel een beetje eng, de beveiliging was altijd goed en de gidsen zeggen altijd hoe je moet omgaan met de stokken en hoe je je voeten moet zetten. Zeker een avontuurlijke aanrader".
  Steven Op 't Eynde

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Alla Antonova uit Oudenaarde (2018)

  "Ondanks mijn hoogteziekte vond ik het een geweldige ervaring waar ik jullie en onze gidsen Jérémy en Yves enorm dankbaar voor ben.
  Mijn echtgenoot kon wel de top van de Mont Blanc halen en dit was ook ondenkbaar zonder jullie begeleiding.
  Ik ga zonder twijfel Namaste Mountainguides aanraden aan mijn vrienden.
  Nogmaals hartelijk dank voor onze uitmuntende gids Yves. "
  Alla Antonova

  (ps: Alla is de eerste klim(st)(m)er in de geschiedenis van Namaste die tijdens de beklimming van de Mont Blanc te maken kreeg met een vrij ernstige vorm van hoogteziekte. Zij werd naar eigen zeggen (Alla is zelf sportarts) zeer goed opgevangen door onze berggids Yves en de gardien van de refuge du Gouter voor wie hoogteziekte geen vreemd fenomeen is. Alla werd uiteindelijk per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen waar zij na een paar uur terug de oude was. Hoogteziekte is een erg persoonlijk iets dat niets te maken heeft met je fysieke conditie en in enkele zeldzame gevallen zich sterker kan manifesteren. Een goede inschatting en opvang kan dit euvel dan ook vrij snel rechtzetten. Wij wensen haar nog veel mooie bergen toe met en gepersonaliseerde hoogteaanpassing)

  Naar de foto's

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Joost Hawinkel uit Heist-op-den-Berg (2019)

  "TOP. Fysiek was het pittig maar goed te doen.
  Alle informatie is goed te vinden op de website en het infomoment op voorhand was bijzonder nuttig.
  Ik vroeg mij wel ag of het niveau niet te hoog zou liggen, zowel op fysiek als op technisch vlak. Ook mijn lichte hoogtevrees zorgde voor wat twijfels. Door kleine zetjes van de gids op het juiste moment was ik echter in staat mijn persoonlijke grenzen op vlak van hoogtevrees beetje bij beetje te verleggen. Ik kan het dus iedereen die wil proeven van de vele facetten van het alpinisme zeker aanbevelen.
  Het programma was heel uitgebreid en bovendien flexibel.
  Jody is een aangename gids met een rijke ervaring in alpinisme en sportklimmen. Mede door het uitgebreide programma was de uitleg soms misschien wat kort en verwarrend, maar tijdens de uitvoering viel alles altijd op zijn plaats. Alle vragen werden altijd geduldig beantwoord. "

  Joost

  Naar de foto's

 • Namaste maatwerk - Marleen Boerma en Roel Kisner uit Tilburg (2014)

  Maatwerk - Opleiding alpinisme

  Na een memorabele beklimming waar hun wilskracht en een degelijke fysieke conditie hen de ultieme toegang gaven tot de top van de Mont Blanc, vroegen Marleen en Roel een opleiding alpinisme aan, vertrekkende van hun eigen kunnen en vaardigheden en begeleid door hun favoriete berggids Seb die er ook bij was tijdens de Mont Blanc beklimming en waarmee ze goed konden opschieten. Seb bedankt hen ook voor de schitterende week samen. Wat kan werken op die manier mooi zijn !!! Hun verhaal van een geslaagde week opleiding.

  " Het was een super leuke en leerzame week die veel te snel voorbij ging. Na deze week heb ik echt het gevoel dat ik de expertise heb om veilig en zelfstandig rotsbeklimmingen en sneeuw & ijsroutes te doen. Onze berggids Seb was heel goed, verantwoordelijk, heeft veel kennis en geeft duidelijke uitleg (niet alleen het 'hoe' maar ook het 'waarom') en werkt goed gestructureerd. We hadden vooraf veel contact met hem over opties en onze wensen. Hij had altijd een plan B (als bijvoorbeeld een route te druk bevolkt was). Hij liet de opleiding aansluiten bij ons niveau en ging van daaruit verder. Daarnaast is hij ook best een gezellige persoon. "
  Marleen Boerma.

  " Een veel te korte week die veel te snel voorbij is gegaan.
  Na vorig jaar al een geweldige week op de Mont Blanc te hebben gehad (met erg veel leren naast het klimmen zelf) hebben we dit jaar de echte stap kunnen zetten naar het alpinisme. Onder de geweldige begeleiding van onze gids Seb, zijn we binnen een week klaargestoomd om zelfstandig de bergen in te kunnen gaan en om mooie klassieke routes te voltooien. Volgend jaar leren om zelfstandig de wat zwaardere routes aan te kunnen. Ook het fysieke deel moet komend jaar flink getraind worden om de zwaardere routes goed aan te kunnen. Seb nam ons niet alleen mee naar boven maar nam ook de tijd voor uitleg over klimspullen die we willen kopen, hij denkt mee over een volgend programma en drinkt graag een biertje mee na de klim.
  Goede klantenbinding. "
  Roel Kisner

  Een kijkje in het programma via de foto's

 • Monte Rosa - Boeket 4000-ers - Emilie uit Handzame

  Robert is een gids die geniet van wat hij met de groep doet. Gewoon een fijne mens om mee op tocht te gaan. "Samen aan elkaar verbonden in cordée op weg naar 4000-er toppen, 13 op een rij Krakende sneeuw, glinsterende ijsvlaktes, zalige zon, zweetdruppels rollen omlaag, voetstappen steeds verder omhoog. Adembenemende beloning wacht boven. Merci gids Robert, cordéemaatjes. C'était SUPER.
  Emilie

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Kris Van den Broeck & Joris Danckaert uit Gent (Juli 2020)

   De infofilmpjes die Namaste aanmaakte omdat de infovergadering door Covid-19 niet kon doorgaan waren wel zeer nuttig. 
  Ik ervaarde het programma wel heel positief, ook al waren de tochten zwaarder dan verwacht. 
  Onze gids Mauro was heel ervaren, rustig, rechttoe rechtaan, vriendelijk en niet opdringerig of overdreven sociaal.
  Ik kan het iedereen aanraden."

  Kris

  "Vooraf had ik wel geen schrik maar wel enige twijfel voor mijn hoogtevrees en of het allemaal wel goed zou gaan.
  Ik vind het programma heel goed maar ook wel zwaarder dan gedacht.
  Mauro, onze gids was iemand met heel veel ervaring en dat gaf een goed gevoel. Zo kon ik mij de hele tocht goed op mijn gemak voelen".

  Joris

 • - Geert Vanbeveren uit Duitsland.

  "Door deze stage heb ik mijn ervaringen op een verantwoorde manier op een hoger niveau gebracht. Het samen delen van een passie voor de bergen is de basis van een gelukte week. Een perfecte balans tussen een mooie aanvulling van het palmares en het uitbouwen van de nodige kennis in de bergen"
  Geert Vanbeveren

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Mathieu Priem uit Zwevegem (2019)

  " HEEL POSITIEF.
  Topgids, mooi weer, top bereikt en goede afwisseling tussen fysieke inspanning en 'geniet'tijd. 
  De inschrijving is heel vlot verlopen. Jan stond altijd klaar om voldoende en duidelijke info te verschaffen. 
  Over de fysieke haalbaarheid had ik wel wat mijn twijfels maar wij hadden ons heel goed voorbereid. 
  Onze gids Jérémy straalde gewoon een pak positieve energie uit, gaf duidelijke uitleg en was heel motiverend maar ook rustgevend.
  5 dagen is zowel fysiek als mentaal wat zwaar. Wij vonden wel dat de overnachting in de Nid d'Aigle misschien overbodig was. "

  Mathieu.

  Naar de foto's

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Stockmans Pieter-Jan

  Een mooie eerste ervaring in alpinisme ! Smaakt naar nog !
  Pieter-Jan Stockmans

 • - Didier Droogné uit Gent (juni 2017)

  FLEXIBILITEIT en enthousiasme van de gids zorgen voor een ongelofelijke ervaring en het bereiken van de top van de Mont Blanc.

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Toon en Marc Van den Broeck (juli 2020)

  " Ik nam eerst uitgebreid telefonisch contact met Namaste Mountainguides. Daarna verloopt de inschrijving vlot.
  Spijtig dat door covid-19 de informatie wat laat werd meegedeeld. 
  Ik vond het wel een unieke en zeer gevarieerde ervaring en kennismaking met het alpinisme, ook al was het weer eerder wisselvallig. De meteo is immers medebepalend in het slagen of niet van de klim.
  Wel spijtig dat vele andere toeristen weinig aandacht hadden voor covid-19 in de hutten.
  Als gids was Jean-Luc erg professioneel. Hij motiveert, stelt gerust en straalt vertrouwen uit. Je voelt dat hij van de bergen houdt en liet ons meegenieten van zijn passie. "

  Marc

  "Ik vertrok met wat twijfel of ik mij fysieke wel degelijk genoeg had voorbereid.
  Ondanks het feit dat ik door hoogteziekte de top niet bereikt heb vond ik het wel een heel goede ervaring.
  Bij onze gids Jean-Luk zag je de liefde voor de bergen. Hij probeerde her & der nog leuke extra's te laten zien en kwam heel professioneel over.
  TOP."

  Toon

 • Mont Blanc MAJESTIC - Mer de Glace - Louise Adams uit Sint-Martens-Latem (2019)

  "EEN ZEER MOOIE TOCHT MET VOLDOENDE VOORBEREIDING VOOR DE DAG VAN DE MONT BLANC ZELF;
  Het was een lastige maar zeer mooie ervaring. Twijfels had ik niet gezien de vorige keer met dezelfde gids goed was verlopen. Robert is dan ook een aangename en rustige gids met een ideaal tempo. Hij geeft ook veel uitleg over de natuur en over de technieken wat ik op prijs stel. 
  Ik kan het echt aanraden aan vrienden die houden van klimmen, wandelen en avontuur en al een eerste bergervaring hebben meegemaakt. 

  Louise

   

 • De hoge route Chamonix - Zermatt - Peter Messiaen uit Schilde

  Fantastische week in de hoge Alpen, overnachtingen in berghutten, frisse ochtendgloren en onderdompeling in het alpiene ‘wildlife’ zijn prachtig.
  Mooie opbouw van het programma, zeker niet alleen voor afgetrainde olympiërs. Enige durf en doorzetting wel vereist, maar dat maakt het spektakel en plezier alleen maar groter.
  De Namaste begeleiding is perfect op maat, niet te bepamperend en ook niet met de losse koord: sturing waar en wanneer nodig.
  Een aanrader!!
  Peter Messiaen

 • Namaste maatwerk - Stijn Vivijs uit Begijnendijk (B)

  Maatwerk opleiding basistechnieken

  "Het meest positief vond ik de variatie: eerst initiatie rotsklimmen, knopen en gletsjerlopen, vervolgens 3 verschillende types bergtoppen. De gids gaf voldoende uitleg en liet voldoende ruimte om zelf met 'trial and error' nieuwe zaken aan te leren. Het was een week om niet te vergeten, met dank aan de leuke groep en de ervaren berggids".
  Stijn Vivijs

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Simoens Stefaan uit Gent

  Aangename kennismaking met het hooggebergte. Dankzij een gids die zijn vak verstaat, proeft dit eigenlijk naar meer.
  Stefaan Simoens

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Natacha Stasino uit Herenthout (2018)

  "Voor herhaling vatbaar mis nog betere voorbereiding van mijn kant uit inzake fysieke conditie."

  Natacha Stasino

 • - Coen Terbrack uit Zonnestein (NL)

  Beste Jan, Voor de goede orde wilde ik je nog even laten weten dat wij vorige week een prima week in het Mont Blanc gebied hebben gehad. We waren zeer te spreken over onze Franse berggids Jerome. Het hele programma hebben we kunnen doen. In de eerste dagen: de Aiguille du Tour, de Petite Fourche en Tete Blanche. Op donderdag 11 augustus hebben we eerst vanuit het dorp eerst de lift naar de Aiguille du Midi genomen. Het was superweer die dag. Om acht uur op weg en om half drie op de top. Zelfde route terug naar de Cosmiqueshut, waar we om 8 uur arriveerden. De volgende ochtend hebben we als extra'tje de Cosmiquesgraat gedaan! We verbleven in chalet Tissieres, wat een prima onderkomen is. Al met al dus een zeer geslaagde week, mede dankzij het goede weer en onze prima gids. Wie weet tot een volgende gelegenheid. Met vriendelijke groet, mede namens mijn vriend Ronald.
  Coen Terbrack

 • - Robbe, Bert, Joris en Joost

  Robbe, Bert, Joris en Joost maakten een week mee met bijna uitsluitend slecht weer met zeer zware condities boven in de bergen. We pasten hun programma volledig aan om hen zoveel mogelijk kansen op de top te gunnen. Spijtig moesten zij de beklimming staken op de Dôme de Gôuter op een hoogte van 4304m. Aan hen lag het zeker niet. Zij waren conditioneel zeer goed in orde maar moesten de duimen leggen tegen de krachten van de natuur. Toch konden zij hun wat ruige ervaring sportief en positief omzetten. Een erg goed voorbeeld hoe je de bergen moet bejegenen.

  "Zeer mooie en leerrijke ervaring, goede begeleiding en voorbereiding. Eén van de strafste dingen die ik tot nu toe ondernomen heb."
  Robbe Baert uit Affligem.

  "Eén van de zotste dingen ooit gedaan. Veel wind en veel sneeuw."
  Bert De Bruecker uit Aalst.

  "Ondanks een goede scholing en toffe berggidsen de top van de Mont Blanc niet gehaald door slecht weer. Al bij al een zéér leuke ervaring waarbij onze grenzen verlegd werden :-)."
  Joris Vinck uit Aalst.

  "Ideale ervaring om jezelf alsook de bergen + 4000m te ontdekken. ->Filosofisch: het leven op een bepaalde hoogte is volledig anders.
  Ondanks het feit dat we de top niet bereikt hebben, kom ik zeker nog eens terug. Verliefd worden op de bergen is immers oh zo gemakkelijk.
  Voor herhaling vatbaar."
  Joost Boterbergh.

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Hans Thijs,uit Berchem - 2019

  " FANTASTISCH !!!
  Het gevoel van op de top te staan na al die weken voorbereiding en de zware inspanningen is niet te beschrijven.

  Jan nam de tijd om me goed te informeren via de telefoon maar ik bleef het wel moeilijk vinden om de afstanden in te schatten. Ik had wel een idee van het aantal hoogtemeters maar niet van het aantal uren per dag. Hierdoor hebben wij ons goed voorbereid en hard getraind wat wel geholpen heeft bij de beklimming. We hadden immers geen reservatie voor de Gouter hut zodat we vanuit Tête rousse naar de top gingen en terug afdaalden naar Nid d'Aigle. Als we alle hutten hadden kunnen aandoen, had het normale programma misschien voor ons wel te weinig uitdaging gegeven. Wanneer men goed getraind is, is een ander programma misschien meer voor de hand liggend. 

  Ik had stilletjes gehoopt om van onze gids Mauro, meer te kunnen leren (technieken om iemand te redden) maar hij praatte niet erg veel. Hij heeft wel het uiterste geprobeerd om toch plaats te krijgen in de Gouter hut maar wanneer dit totaal onmogelijk was, heeft hij ons goed ingeschat en ons via de langere weg toch naar de top gebracht. "

  Hans Thijs. 

  Noot Namaste. 
  Hans en Toon waren  spijtig genoeg bij de weinigen voor wie het onmogelijk bleek om na vele pogingen, de Gouter hut te reserveren. Wij hadden het graag anders gehad maar de erg moeilijke en nieuwe reservatieprocedure, waarbij zij zelf ook probeerden om plaatsen te reserveren, liet dit niet toe. We probeerde tot de laatste snik maar niets mocht baten. Hun erg goede voorbereiding en fysieke training zorgde er echter voor dat zij sterk genoeg waren om de moeilijkere pogingen op de top met succes te kunnen afronden. Zij zijn zo een schitterend voorbeeld van goed voorbereidde deelnemers die alle kansen aan hun kant wisten te zetten. Dikke proficiat voor allebei. 

  Link naar de ervaringen van Toon

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Ekaterina Evchenco uit Antwerpen (2018)

  "It was great ! 
  I enjoyed every moment of the trip even though sometimes it was hard.
  We were very lucky with the weather, but we also had great guides (Jérémy & JeBe) to lead us through. I felt safe during the whole trip and I think this is the most important feedback I can give to the guides and the company."

  Ekaterina Evchenco

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Raf Criel uit Brussel - 2019

  " Je overwint niet alleen de berg maar vooral jezelf

  Eigenlijk is alles reuze meegevallen. Ik had het geluk om met een sympathieke medeklimmer en een fantastische begeleider op stap te kunnen gaan. Een week waarin ik veel leerde over mezelf :-). Ik zou het zo opnieuw doen. 
  Vooraf had ik wel wat twijfels over de haalbaarheid maar dat was gelukkig ongegrond. Wel wat spannend dat ik niemand van mijn tochtgenoten kende.
  Met onze gids Jan, een man met veel ervaring en een aangenaam karakter, was het aangenaam communiceren. Wat ik minder aan hem vond was dat hij meer dan 20 jaar ouder was maar wel een veel betere conditie heeft dan ikzelf (hahaha). "

  Raf Criel 

 • 4000-er Special in het Saasdal - Alain Aelterman uit De Pinte (B)

  Door minder gunstige weersomstandigheden toverde we het basisprogramma om tot stevig maatwerk dat blijkbaar gesmaakt werd :-), alles uiteraard aangepast aan de uitstekende fysieke conditie van de beide deelnemers. 

  Als eerste top stond de Strahlhorn op het programma die we onder een schitterende zon hebben afgewerkt met enorm mooi uitzicht over de Alpen.
  ​De volgende dagen ging het weer slechter worden over zowat het volledige Alpengebied. We besloten naar Italië te vertrekken waarbij we aangenaam gezelschap kregen van Lut.
  ​De beklimming van de Monviso in winterse condities was de kers op de taart. Na 11u30 klimmen en dalen deed die frisse pint enorm deugd.
  ​Voor herhaling vatbaar, maar dan weer een andere berg uiteraard.

 • Monte Rosa - Boeket 4000-ers - Tim Janssen uit Antwerpen

  Prachtige alpinisme ervaring met de mogelijkheid om 13 toppen boven de 4000 meter te beklimmen. Dankzij onze gids Robert (en het mooie weer nvdr) is dit ons gelukt met goede begeleiding in het alpinisme.
  A once in a lifetime experience !!!
  Tim Janssen

 • - Debroyer Sebastiaan

  Zeer goed, leuk, goede sfeer in de groep, goede berggids. Jammer dat de top niet gelukt is (gevaarlijk en te harde wind). We kregen echter een zeer leuk en gepersonaliseerd alternatief programma, dus ben ik heel tevreden.
  Sebastiaan Debroyer

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Jesse Bijl uit Rotterdam (2018)

  " Prachtige ervaring, mooie reis, goeie gids. "

  Jesse Bijl

  Naar de foto's

 • Opleiding Alpinisme Ervaringsweek F - PD - Guy Van Winghem uit Erondegem (B).

  "Super ervaring".
  Guy Van Winghem

 • Namaste maatwerk - Bart Huygen uit Herk de Stad

  Maatwerk Dôme de Miage

  Super leuke week achter de rug. Aangename gids, leuke bende. Onze berggids Jérôme was een geduldige, goed gezinde persoon. Een aangename en aanmoedigende, grensverleggende gids.
  Bedankt dat ik die ervaring rijker ben. Dankjewel.
  Bart Huygen

 • Namaste maatwerk - Dirk Habils uit Alken

  Maatwerk - Monte Rosa

  Ondanks het slechte weer zijn jullie erin geslaagd om mij en mijn zoon Jonathan een fantastische ervaring te bezorgen.
  Vooral de vier 4000-ers waren het toppunt, met de top van de Corno Nero als summum. Ook de laatste dag, waarbij we in het zicht (allé ja, dat is relatief) van de Margarethahut moesten terugkeren omwille van de felle wind, de sneeuw en het zicht dat nul was ... was een spannende ervaring, die we echt geapprecieerd hebben.
  Verder waren er de fijne babbels, het wiezen en niet te vergeten de geneppi !
  Merci, 't was supper.
  Dirk Habils
   

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Carolien Molenaar uit Rotterdam

  Het was een veelzijdige week, waarin je een mooie basis legt om de bergen in te gaan. Een prima start om verder op door te bouwen. Seb was een zeer goede gids. Op de eerste dag was er een dodelijk ongeluk (niet in onze groep), hij heeft dit zeer goed begeleid en ons veilig beneden gekregen. Hij geeft goede uitleg, is opgewekt en vindt het leuk ons iets bij te leren. Hij betrekt de groep bij het nemen van beslissingen en zorgt voor een fijne sfeer.
  Carolien Molenaar

 • Namaste maatwerk - Frank Deceuninck uit Geluwe

  " ZEER GOED, ZEER TEVREDEN, HET PROGRAMMA WERD AANGEPAST VOLGENS HET NIVEAU VAN DE DEELNEMERS.
  Na de inschrijving die vlot en compleet verliep had ik wel wat twijfels over wat de moeilijkheidsgraad zou zijn, wat de fysieke noodzakelijkheden zouden zijn.
  Bij zo'n opzet is de gids een belangrijke schakel omdat je als beginner eigenlijk nog alles moet leren. Onze gids, Mauro had dan ook een zeer sterke professionele kennis. Wel moesten we zelf veel ondervinden. Het zou wellicht nog leuker geweest zijn moest hij alles van iets dichter opvolgen. 
  Het hotel "Heino", dat Namaste Mountainguides voorziet in het Saasdal is zeer aangenaam. We hebben er ook lekker gegeten. "

  Frank

  (Noot Namaste: Frank koos met de familie voor een maatwerkprogramma in het Saasdal)

 • Gezinsvakantie in het massief van de Gran Paradiso - Famille Goral, Marie-Hélène, Estelle et Mathieu uit Parijs (F)

  Programme intéressant. A renouveller ...!!!
  Marie-Hélène, Estelle & Matthieu

 • 4000-er Special in het Saasdal - Van den Bogaert Maxime uit Denderleeuw 2019

  HOE WAS JE ERVARING ?

  In 1 woord: fantastisch.
  We waren nog nooit in deze Zwitserse regio geweest en lieten alles op ons afkomen. De omschrijving in het programma loog niet. Er is voor elk wat wils en dankzij de ervaring van Jan kon er ook makkelijk last minute een wijziging gebeuren i.f.v. het terrein, de inspanningen van de vorige dag of het weer. Maatwerk ten top !

  Jan beschikt over een pak ervaring waardoor hij zowel kan anticiperen als interageren op cruciale momenten. Op geen enkel moment voelde ik mij onveilig, waardoor ik des te meer kon genieten van de omgeving en de inspanning op zich.
  Het enthousiasme van Jan en Lut werkt enorm aanstekelijk.
  De tips en avontuurlijke verhalen krijg je er gratis bij !

   Maxime

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Anna Vanstraelen uit Antwerpen (2018)

  "Perfect tot in de puntjes."

  Anna Vanstraelen

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Laetitia Bourry uit Rekkem (2018)

  "De sterkte van het programma is de opbouw. Alles al eens meegemaakt hebben zorgt voor meer rust bij de beklimming van de gran Paradiso zelf.
  Gids Jan is sociaal en is altijd behulpzaam en vriendelijk. Ook Lut bruist van passie en overgave.
  Ervaringen die grenzen laat verleggen, die voldoening geven en doen beseffen dat je dit NOOIT NOG ZAL VERDETEN. Dit enkel dank zij de super begeleiding die ervaring te over hebben en u dus alle zekerheid geven."

  Laetitia uit Rekkem

  Naar de foto's

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Seppe Herbots uit Wezemaal

  "De inschrijving is simpel en heel duidelijk en ik kon gemakkelijk contact nemen met Namaste Mountainguides.
  Twijfels had ik wel wat rond de voorbereiding. Het is eigenlijk moeilijk in te schatten hoeveel training je nodig hebt. Misschien kan in dit verband wat meer info gegeven worden.

  Onze berggids Jérôme was heel aangenaam in de omgang en erg flexibel. Hij gaf ook duidelijk aan waar de risico's waren.

  De Mont Blanc beklimmen was een super uitdaging die wel fysiek veeleisend was maar ook heel divers was. Het was een unieke ervaring in een prachtige omgeving. Het programma Simply+ is rustig opgedeeld en geeft veel ruimte voor acclimatisatie. 
  Dit zijn herinneringen voor het leven. "

  Seppe

 • Namaste maatwerk - Hermina Van Coillie uit Holsbeek - 2019

  Hoe was jullie gezinsvakantie dit jaar na jullie eerste ervaring in 2018 ?
  Het lopen op de gletsjer was vorig jaar spannender. Alleen op het einde h-ging die dit jaar steil omhoog. Dat was spannend.
  Het rotsklimmen was ook geweldig, op niveau van de 4 kids maar ook voor ons als volwassenen, ieder op zijn beurt. 
  Voor onze Simon was het vooral dit jaar een superervaring. 
  Eigenlijk is het ongelofelijk wat berggids Robert met de kids kan doen. Hij is gewoon perfect voor ons gezin. Hij is rustig, kalm, vriendelijk en betrouwbaar, hulpvaardig, kindvriendelijk en lacht veel. Hij is altijd aan het werk en helpt veel. Hij jaagt nooit iemand op en dat miste ik wel wat :-).
  Persoonlijk vind ik hem soms te rustig, te traag en niet uitdagend genoeg - voor mij persoonlijk dan, maar ik ben misschien te veeleisend - maar dat is wel nodig voor de kids. Misschien moeten we volgend jaar op zoek naar een formule waarin ook de ouders wat meer uitdaging kunnen krijgen. 

  Hermina.
   

 • De hoge route Chamonix - Zermatt - Jan De Jonghe uit Gent (juli 2020)

  " Voor mij was dit mijn eerste ervaring met alpinisme en die ervaring was ook heel goed ook al mogen de tochten voor mij in de toekomst langer en hoger zijn (noot Namaste: Jan had blijkbaar een zeer goede fysieke conditie).
  Daar dit mijn eerste alpiene ervaring was legde ik mijn "leven" volledig in handen van onze gids Jean-Luc en dat is A+++ verlopen. Hij is een heel rustig persoon en past zich heel goed aan aan de entourage. Een gids met heel veel ervaring met wie ik in de toekomst graag terug op pad wil gaan. "

  Jan

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Jan Pooyé uit Baarle-Nassau NL - juni 2017

  Jan en Lut zijn een geweldig koppel. Zij geven je een echt VEILIG​gevoel en dat is een van de redenen waarom je een gids neemt. Daarnaast een ongelofelijke kennis van de bergen, de omgeving, de natuur, de techniek, etc.
  Gezondheidszorg is perfect! Elke dag blarenverzorging zodat ik de hele week probleemloos kon lopen.
  Een super ervaring en gezellig. Fantastisch dus om samen een echte vakantie te mogen vieren!  

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Jens Moens uit Gent en Jannes Aertsen uit Heverlee (juli 2017)

  Zeer leerrijk en goed programma.
  ​Toffe groep. Veel bijgeleerd. Dikwijls uit de comfortzone geweest wat goed is. 

   

  Naar de foto's

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Nick Salliau uit Veerle (B).

  "Tevreden van het totaalpakket, heel veel gezien, geleerd en geoefend. Onze grenzen zijn verlegd buiten onze verwachtingen. Vraagt om een vervolg".
  Nick Salliau

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Emiel Furniere uit Heule-Kortrijk (2019)

  " SUPER ERVARING, HEEL VEEL KENNIS OPGEDAAN EN GEEN MOMENT STIL GEZETEN !!!

  Van in het begin sprak het programma en de vrijheid voor invulling en aanpassing ervan ons erg aan. 
  Op voorhand was het wel moeilijk in te schatten wat het zou gaan worden maar uiteindelijk werden we heel positief verrast.
  De groep kon zelf het tempo bepalen. 
  Ik heb het gevoel dat ik na deze week volwassen en zelfstandig de bergen in kan trekken zodat mijn 'stagedoel' zeker bereikt is. 
  Onze berggids Jody was een gedreven en actieve gids met veel ervaring. Hij was altijd bereikbaar voor vragen. Soms was hij wat chaotisch maar hij bleef wel altijd oog hebben voor veiligheid en de goede sfeer in de groep. 
  Enige opmerking is dat we de voorgestelde budget voor berghutten en kabelbanen wel wat overschreden hebben.
  (Noot Namaste: Bij mooi weer en een super gemotiveerde groep kan dit inderdaad wel eens het geval zijn. Gelukkig krijgt het programma daarmee ook een uitgebreidere invulling)

  Emiel

  Naar de foto's

 • - Jochen Appelen

  Leuke ervaring met een goede organisatie.
  Jochen Appelen

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Evelien Klasens uit Nederland

  “Geweldig. Gran Paradiso was een goede voorbereiding en natuurlijk ook een mooie ervaring. De dag ijsscholing ook erg leuk en natuurlijk erg nuttig.
  Doordat wij met slecht weer te maken hebben gehad tijdens onze week, was het programma met 3 kansen uitermate geschikt en zou ik iedereen aanraden.
  Als wij voor een ander programma gekozen hadden, hadden we niet naar de top gekund en nu hadden we stralend mooi weer!
  Flexibiliteit van het programma (door 3 topkansen en deelname per 2) vond ik erg sterk.
  Een geweldige ervaring die voor altijd een speciaal plekje heeft! Een super gevoel om op het dak van Europa te staan.
  Het programma (Gran Paradiso + Mont Blanc) is echt een aanrader; niet afhankelijk van andere personen en maximale kansen om de top te halen (mits je conditie goed is natuurlijk).
  Veel voor moeten doen, maar dit was het meer dan waard!”
  Evelien Klasens

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Surmont Jorik uit Gistel (2018)

  " Jérémy was een topgids die ondanks zijn jonge leeftijd, zeer verantwoord tewerk ging en bij alles steeds voldoende uitleg gaf.
  We hebben deze week heel veel van hem bijgeleerd. 
  Wat mij betreft een unieke ervaring waarbij ik heel veel bijgeleerd heb op technisch vlak. "

  Jorik Surmont

   

  Naar de foto's

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Pauwels Ward

  Een fijne stage die zeer veelzijdig is. De lat wordt hoog gelegd als het gaat over veiligheid, techniek en algemene "bergmentaliteit". Er wordt absoluut tegemoet gekomen aan de spirit van de groep. Motivatie wordt beantwoord met meer uitdaging. Super !
  Ward Pauwels

 • Namaste maatwerk - Jan Verwilst

  Maatwerk - Opleiding alpinisme

  Een goed programma dat op maat aangepast werd (flexibel). Sébastien was een goede gids, die na een korte polsing meteen het niveau van de groep wist te bepalen en ons op deze manier van een mooi en aangepast programma voorzag. Aldus had hij een goed inschattingsvermogen en verder voorzag hij ons ook ruim voldoende van informatie. Een leuke vakantie die voldeed aan de verwachtingen en goed op maat (niveau) aangepast werd aan onze groep.
  Jan Verwilst

 • Bernina massief - Piz Palü, Bellavista & Piz Bernina - Geroen Seaux uit Ardooie

  "Het was een heerlijke tocht samen met Jan, Lut en Kristiaan.
  Voluit genoten van het onovertreffelijke Bernina - massief. Hoe robuust dit massief ook mag zijn je kan helaas reeds heel wat sporen zien van de steeds verder woekerende klimaatopwarming. Maar onze gidsen wisten steeds een gepaste mouw te vinden om het juiste pad te beklimmen.
  Niettegenstaande de tocht vervroegd afgebroken moest worden kan ik toch heel wat fijne alpiene momenten koesteren.
  Bedankt Jan en Lut door de weeral impéccabele begeleiding !"

  Vrolijke berggroeten,

  Geroen

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Sander Luyck uit Hasselt (2018)

  "Het Pure & Zen programma was een super ervaring. Geen liften, gewoon te voet naar boven.
  Dit mede mogelijk gemaakt door onze topgids Pierre die alles veilig liet verlopen, sympathiek was en ook vele leerrijke zaken doorgaf dank zij zijn uitgebreide ervaring.
  Kortom een aanrader."

  Sander Luyck

  Naar de foto's

 • Mont Blanc EXCLUSIVE - Céline Van Buynder uit Sint >Niklaas - juli 2015

  " De top bereik je enkel met kleine stapjes "
  Onze gids gaf heel veel info, wat super is. Hij was ook voorzichtig en voelde zeer goed de noden en wensen van ons aan.
  Céline Van Buynder

 • Namaste maatwerk - Ward Pauwels uit België

  Maatwerk - Opleiding alpinisme - autonomie bij gletsjertochten

  Beste Jan, Ik wil je toch nog even bedanken om voor mij toch een mogelijkheid te hebben gezocht zo op de laatste knip. Luc was een fantastische gids, ik heb enorm veel geleerd het voorbije weekend. Het was een fijne ervaring. Je zal mij zeker nog zien passeren.
  Groetjes,
  Ward Pauwels

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Sam Van Rossom uit Herent (B)

  "Ik vond het zeer goed dat we zelf ook wat vrij gelaten werden. We kregen genoeg tijd om te oefenen. En ik vond het ook heel goed dat de gids echt meedeed met ons. Toen we een halve dag gaan klimmen waren, klom hij gewoon mee met ons in de plaats van gewoon staan toe te kijken. Dat creëert ook wel een band met hem als je elkaar dan staat te zekeren.
  Ik vond het ook zeer leuk dat de gids de rustige plekjes opzocht ipv naar de drukke plekken te gaan. Dit kwam voor ons ook goed uit omdat de liften dan goedkoper zijn. En het is ook veel leuker om van de bergen te kunnen genieten in alle rust, zonder dat er nog een hele groep mensen rond staat".
  Sam Van Rossom

 • De hoge route Chamonix - Zermatt - Stijn De Geest uit Brussel (2017)

  Uitdagende Alpenroute met prachtige ver- en dichtbijgezichten op Mont Blanc, Matterhorn en al het imposants ertussen. Erg gevarieerd parcours met lange gletsjerwandelingen maar ook met veel graniet, wiebel- en klauterrotsen en zelfs stukjes door bos. Een fijn kwartet van deelnemers, goede hutten, mooi weer én de begeleiding door ervaren gids Jan, waren de ingrediënten voor een topweek!

  Stijn De Geest

 • Namaste maatwerk - Gerry Cools uit Laakdal (juni 2020)

  Maatwerk Initiatie alpinisme.

  " Voor mij een heel goede opfrissing en voor mijn kameraden een goede leerschool. We hebben veel in de praktijk eens kunnen ervaren in verschillende omgevingen. Regen, koude, natte sneeuw, zware condities, ... Echt heel goed.

  Heel toffe week met Jody gehad. Jody : "JEZUS". Heel sterke persoonlijkheid, humoristisch en serieus als het moet. Top kerel.
  Jody heeft ons echt wel veel verteld wat we kunnen en/of moeten doen in bepaalde situaties. Top.
  Namaste Mountainguides,
  Bedankt !"

  Gerry

   

 • Gezinsvakantie in het massief van de Gran Paradiso - Familie Impens, Wim, Machteld, Anneleen, Reinout, Robrecht en Katelijne

  Het was een hele boeiende en gevarieerde week. We vonden het super om op deze manier in familie- en vriendengroep zoveel aspecten van het alpinisme te leren kennen. Heel tof om zoveel inspraak te krijgen om mee het programma te bepalen. Enorme tevredenheid bij iedereen van het gezin.
  Wim, Machteld, Anneleen, Reinout, Robrecht en Katelijne

 • Namaste maatwerk - Eric Leemans uit Herk de Stad

  Maatwerk Dôme de Miage.

  Jérôme was voor ons een uitstekende berggids, communicatief helder en met de nodige humor, geduldig voor de groep en coöperatief en heel behulpzaam. Van Pascal als tweede gids op het einde kunnen we hetzelfde zeggen. Hij was een prima aanvulling. We kregen een intensieve tocht over verschillende toppen op zeer gevarieerd terrein. Mooie zichten op de Mont Blanc langs de westzijde. We hebben spijtig genoeg omwille van het slechte weer, de Dôme de Miage niet kunnen doen, maar de Pain de Sucre en alle andere tochten zorgden voor voldoende uitdaging en het hooggebergtegevoel.
  TAX. Namaste.
  Eric Leemans

 • Gezinsvakantie - Bergsportcocktail in de Vanoise - Guy Piedfort uit Holsbeek - 2019

  " PRIMA ERVARING MET DE FAMILIE.
  We waren al de tweede keer met berggids Robert en ons gezin op stap en kunnen het aan iedereen aanbevelen.
  Robert slaagt er telkens in een programma op te stellen dat volledig op maat is voor de kinderen.
  Hij organiseerde alles tot in detail, heeft een heel goede omgang met de kinderen en heeft een erg persoonlijke aanpak die we wel smaken. 
  Hij is een gepassioneerde gids die heel veel vertrouwen en ervaring uitstraalt en inspirerend werk voor de kinderen. "

  Guy

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Pascal Pattyn, Sofie Robert & Gunther Rombouts (juni 2014)

  Tijdens deze 6 dagen opleiding die doorgingen in nogal onrustige weersomstandigheden, zijn we constant op zoek gegaan naar goed weer, degelijke schoningsmomenten en aangepaste beklimmingen. Voor mij als begeleider was het een heel aangename week om te mogen vertoeven met mensen die van de bergen houden en het sociaal contact ook als belangrijke factor aan hun bergsportvakantie willen toevoegen. Van mijn kant uit hartelijk dankt aan alle deelnemers.
  Jan Vanhees

  " In de stage komen de basisprincipes van het alpinisme aan bod: het voortbewegen in sneeuw en ijs, hoe en wanneer er ingebonden wordt, een beetje rotsklimmen en enkele elementaire zaken voor het zekeren en takelen (bergredding). Daarnaast is er ook nog tijd voor een leuke babbel en wat humor. De meteo wordt nauwlettend in het oog gehouden en wanneer die slecht is, wordt uitgeweken naar een nabijgelegen gebied met beter weer. Op enkele dagen wordt de groep een aantal keuzes voorgelegd zoals het beklimmen van een top of het uitdiepen van bijkomende technische aspecten. Leuke week. "
  Pascal Pattyn uit Zillebeke

  " Wij dachten dat alpinisme quasi bergwandelen was. Deze cursus heeft ons doen inzien dat er toch een groot verschil is tussen beiden. Deze cursus heeft ons zeer bewust gemaakt van de risico's (veiligheid) en de antwoorden hierop. Wij raden iedereen die zich wil voortbewegen in het hooggebergte aan om deze cursus te volgen. Wij geven koppels graag het advies om dit samen te volgen, en niet één van beide. Hetzelfde geldt ook voor een groep vrienden waarbij men best niet blindelings vertrouwt op de ervaring van één persoon uit de groep. Deze initiatie heeft ons meer vertrouwen gegeven in onze nieuwe passie, het alpinisme. "
  Sofie Robert en Gunther Rombouts uit Zichem

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Tinne en Hugo Saelen

  Jan, We zijn net terug thuis van een prachtige vakantie in de Alpen. En zoals beloofd nog een reactie op onze week in Chamonix. Wij, mijn dochter Tinne en ik, hebben een fantastische week in Chamonix doorgebracht. Vooreerst zijn wij gaan inlopen in de buurt van de Albert 1 refuge, met een tocht over de glacier du Tour en een beklimming van de Aiguille du Tour. De reden van deze voorafgaande dagen is dat door de leeftijd ik iets meer tijd nodig heb om op dreef te komen.
  Goed voorbereid waren we zeker, het ganse jaar door zijn wij met sport bezig maar toch wilde ik niet het risico lopen om al vanaf het begin op mijn adem te moeten trappen.
  Ook het omgaan met de rugzak, het aanbinden van de stijgijzers, het lopen over de rotsen en sneeuw…alles kon rustig uitgetest worden zonder de druk van om het even wie.
  Op zondag 15 juli maakte we dan kennis met de gids, Robert. Vanaf het eerste contact verliep dit zeer vlot. Vooraf dachten we dat de eerste dag een verloren dag zou zijn voor ons omdat het niet de eerste keer is dat we over gletsjers lopen met stijgijzers. Maar dat was een duidelijke vergissing van ons. Robert, nam ons mee naar de gletsjer Mer de Glace en de ganse dag zijn we bezig geweest met oefeningen op het ijs, veel zaken die herhaling waren maar ook veel nieuwe dingen. En het belangrijkste van die dag is dat we veel vertrouwen in elkaar kregen, we leerden elkaar beter kennen en dat is o zo belangrijk in de bergen.
  De twee volgende dagen stond de beklimming van de Grand Paradiso op het programma. Een prachtige berg in een wondermooie omgeving. Als voorbereiding van Mont Blanc is deze vierduizender uiterst geschikt om te acclimatiseren. De topdag was een lange dag maar met prachtig weer en een gids die via een rustig tempo niets forceerde zodat de beklimming ruimte liet om te genieten van de bergen en daar doe je het toch voor.
  Op woensdag was het rustdag in Chamonix maar toch was deze dag spannend voor ons. De voorgaande week was er op de route des Trois Mont een vreselijke lawine geweest die het leven kostte aan 9 mensen. Wij zouden die route normaal gezien ook gebruiken voor onze topdag naar Mont Blanc. En hier zie je dan het grote voordeel van de organisatie Namaste.
  Robert liet ons weten dat hij in overleg met Jan en de plaatselijke mensen een veilige route langs de andere kant, via de Goûter Route, als oplossing kon aanbieden. Het enige probleem was dat Refuge de Goûter volledig volgeboekt was. In de lager gelegen hut, Refuge de Tête Rousse, waren nog wel plaatsen beschikbaar. Alleen zou je dit in die korte tijd nooit klaarspelen maar Namaste is op dit gebied heel soepel en het schema werd snel aangepast. Het nadeel voor onze topdag was wel dat we nu 1700 meter moesten stijgen en ook afdalen, wat veel zwaarder was dan oorspronkelijk bedoeld. Maar we gingen ervoor, we waren uiteindelijk voor de Mont Blanc gekomen, dus proberen maar. We vernamen in de hut wel dat de dag voordien niemand de top had bereikt wegens het slechte weer. En de nacht van de topdag begon het ook nog eens verschrikkelijk hard te waaien. De kansen voor een succesvolle beklimming zakten naar nul.
  Robert gaf de moed echter niet op, hij besliste om de beklimming pas tegen de morgen te starten, rond 5u i.p.v. 1u in de hoop dat de wind in de loop van de dag zou gaan minderen. De steile klim vanaf de refuge Tête Rousse naar de refuge de Goûter verliep redelijk vlot, maar vanaf de sneeuwrichel boven de Goûter hut begon de wind met flinke beuken ons evenwichtsgevoel te testen. Verschillende groepen die voor ons gestart waren keerden moedeloos terug. Wat waren wij blij dat we Robert bij hadden en dat hij ons al een paar dagen had kunnen testen. Hij wist wat we waard waren en hij zei dat we verder konden gaan en de top zouden bereiken als de wind hogerop een beetje kalmer zou doen.
  Na veel beukwerk en uren sneeuwlopen bereikten we rond 12u30 de top. Enig mooi, gans alleen op de top, prachtig uitzicht, volop genieten en o zo blij dat we het toch geprobeerd hebben. Een mens moet een beetje geluk hebben en soms liggen alle puzzelstukjes goed en dan doet het zo’n deugd dat je daar deel van kan uitmaken.
  Dit is het echte voordeel van Namaste, met een plaatselijke gids voor twee dagen zou dit nooit gelukt zijn. De beklimming is echter maar halfweg als je boven staat. Ook de terugweg was niet eenvoudig, je wordt moe en de euforie van het behalen van de top zwakt af, de wind bleef beuken en we moesten naar de hut die 1700m lager lag.
  Na 12 vermoeiende uren zaten we opnieuw in de warmte van de refuge Tête Rousse, voldaan, moe, hongerig maar zeer blij dat Robert ons naar boven en veilig terug naar beneden kon brengen.
  Hartelijk dank Robert, Jan, Lut, de ganse Namaste organisatie.
  Tinne & Hugo Saelen

 • Namaste maatwerk - Jonathan Habils uit Alken

  Maatwerk - Monte Rosa

  Wegens het slechte weer hebben we maar een deel van het programma kunnen doen. Jan probeerde er dan ook alles aan te doen om toch iets te kunnen doen. Uiteindelijk hebben we toch een paar dagen gehad waar we op een aantal toppen van het Monte Rosa gebied hebben kunnen staan. Het waren mijn eerste 4000-ers en deze ervaring was prachtig. Ik heb me nog nooit zo klein gevoeld.
  Jonathan Habils

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Margaux Moreels uit Zwevegem (2019)

  "SUPER !!!
  Twijfels ? Ja, een beetje wel. Je weet niet of je goed zal voorbereid zijnen wat de hoogte met je lichaam zal doen. 
  Het programma is echter vrij rustig waardoor hoogteverschillen niet moeilijk aanvoelen.
  De Namaste website was duidelijk en met de infosessie wisten wij goed wat wel meenemen en wat niet. 
  Jérémy was een toffe gids die vlot in de omgang was. Hij legt alles goed uit en laat je ook meerdere dingen zelf doen. Hij motiveert goed en rustig en is duidelijk in zijn communicatie. 
  Aangezien de weersomstandigheden heel goed waren, hadden wij een fantastisch uitzicht vanop de top. 
  Persoonlijk zou ik misschien eerder voor 4 dagen opteren. 
  Doe zo verder Namaste. Ik vind het Mont Blanc Simply+ een superprogramma dat ik aan iedereen kan aanbevelen die een stevige sportieve uitdaging zoekt."

  Margaux.

  Naar de foto's

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Erik Van Asbroeck

  Alle ingrediënten waren aanwezig voor een schitterende vakantie. Het goede weer, samen met de degelijke ondersteuning van onze gidsen in het prachtige kader van de Alpen en de top van de Mont Blanc maakten er een onvergetelijke ervaring van.
  Erik Van Asbroeck

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Sander Van den Bossche uit Schepdaal. (2019)

  "GEWELDIG !
  Dit smaakt naar nog. Veel technieken gezien, hopelijk kan ik ze onthouden. Ik schrijf me volgend jaar zeker in voor niveau 2 of misschien Mont Blanc, ...
  Ik vond infoavond heel leerrijk en met veel tips. De gratis clinic over oriëntatie en technische materialen heb ik echter gemist door examens maar door deze superervaring heb ik ook veel info ter plaatse gekregen. 
  Ik had wel wat twijfels over de nodige fysieke conditie maar dat is goed meegevallen. Het leukste waren de gids, de gezellige refuges en de toppen. 
  Volgens mij is een vorming in alpinisme absoluut noodzakelijk voor iemand die de bergen ingaat en een zekere zelfstandigheid wil hebben. 
  Onze gids Jérémy was een superkerel. Hij beantwoorde alle vragen en heeft mij op een gezellige avond ook leren kaartlezen (ik had de gratis clinic in België gemist). Hij staat altijd paraat om te helpen maar laat je heel veel uitproberen. Zijn Engels is misschien niet zo sterk maar mijn Frans is ook maar basis :-). 

  Sander

 • Berner Oberland - Gletsjertocht in UNESCO natuurerfgoed - Jean-Marie Van Den Berghe, An, Didier, Peter en Pieter

  "Een geweldige ervaring. Eén zeer mooie dag met 100% zon, één dag met sneeuw en regen maar ook dit blijft onvergetelijk.
  ​Een dikke merci aan Namaste en berggids Robert. Hij was een TOP-gids, heel veel ervaring, professioneel en pedagogisch. SUPER !!!"

  Jean-Marie uit Zottegem en groep

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Bram van der Stock uit Leuven

  Een fantastische indruk over de hele week met de Gran Paradiso als ideale voorbereiding op de Mont Blanc. Voor een onervaren alpinist is dit een geweldig programma.
  Bram van der Stock

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Nils Luypaert uit Meise (2018)

  " Namaste berggids Jérémy deed zijn werk gewoon geniaal.
  Leerrijke en interessante week. Je leert er de kneepjes van het vak.
  Week die vooral op het technisch vlak gericht is wat uiteraard het belangrijkste is en waar we enorm veel informatie over kregen. "

  Nils Luypaert

  Naar de foto's

 • Monte Rosa - Boeket 4000-ers - Kemperman, Thijs uit Doetinchem in Nederland (2018)

  " Heel mooie en uitdagende toer gelopen. Goede gelegenheid om in relatief korte periode meerdere 4000-ers te ‘bedwingen’. Veel variatie in de dagen: lange aanloop voor de eerste berg, scherpe stijging op de gletsjer met vervolg over de ridge voor de volgende en drie toppen op één dag met verschillende uitdagingen per berg.
  Vriendschap in de touwgroep verstevigd door samen ondergaan van deze prachtige week met ook enige ontbering.

  De opbouw van de week was prima. Het programma is aangepast aan de gletsjer omstandigheden en de regen- en sneeuwverwachting in de middag van de laatste twee dagen. Onze touwgroep startte met een goede conditie, maar met relatief weinig gletsjerervaring. Veel geleerd gedurende de week in het hooggebergte. De eerste top die we bedwongen, de Breithorn,  lag op behoorlijk wat afstand van de refuge. Met de succesvolle toppoging werd duidelijk dat onze touwgroep in staat was om in een goed tempo ongeveer 9 uren te stijgen en te dalen in het hooggebergte. Dat ondanks de wat mindere weersomstandigheden De dag erna werd nog beter met de beklimming van de Castore en een mooie vervolgtocht over de ridge.
  Omdat de gletsjer van de Lyskamm voorzien was van een laag ijs, en voor een touwgroep van 5 niet veilig te overschrijden, hebben we een transfer gedaan via het dal om bij de volgende bergen te komen.
  De dagen erna vroeg begonnen, omdat de weersverwachting later op de dag regen en sneeuw voorspeldde.
  Uitdagende voorlaatste dag met de beklimming van drie toppen en ook de laatste dag was zeker de moeite waard.
  Kortom: programma is prima en aanpasbaar aan de (weers-) omstandigheden.

  Onze gids, Jan straalt rust uit en heeft onderweg duidelijk de leiding. Hij geeft ruimte voor eigen invulling binnen de grenzen van de veiligheid.
  Hij is zeer bescheiden over zijn palmares.
  Sterk karakter, integere persoonlijkheid, mooie verhalen, veel kennis van zaken, schat aan ervaring, flexibele geest.
  Wat ik het meest waardeerde in Jan was dat hij eigenlijk naadloos aansloot bij ons vieren, alsof we elkaar al jaren tegenkwamen in de vriendengroep.

  Thijs Kemperman

 • De hoge route Chamonix - Zermatt - Lens Bart

  Het was een zeer aangename reis met veel afwisseling. Zeker een aanrader voor de beginnende bergwandelaar. Het programma bouwde geleidelijk aan op qua moeilijkheid. De gids was zeer ervaren, vriendelijk en gemotiveerd. Bedankt !
  Bart Lens

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Jaak Scheelen uit Lummen (juli 2020)

  " Vooraf had ik natuurlijk twijfels of de beklimming wel zou lukken. Als 71 jarige was dat niet zo voor de hand liggend.
  Ik heb er dan ook stevig voor getraind. Het was op zich zwaar maar met voldoende rust ging het wel.
  Ik zie de bergen nu wel heel anders. MOOI, MOOI. Je moet echter wel fysiek in orde zijn.
  Jérôme die ons naar de top gidste was een sympathiek man. Hij was geduldig en begripsvol. Voor mij mag hij een 9,5 op 10 krijgen."

  Jaak

  Naar de foto's

 • - Bram Vivijs uit Lier

  " Alles is zeer goed meegevallen, mooi weer, prachtige natuur, lekker eten, leuke groep.
  De tochten waren zeer haalbaar voor mensen met een redelijke conditie.
  Ik raad het aan aan iedereen die de bergen willen leren ontdekken en willen genieten van de natuurschoon die de bergen te bieden hebben.

  Gidsen waren Jan & Lut die zoals steeds een zeer goede begeleiding verzorgen. Ook leuk dat het tempo eens iets sneller kon bij nde beklimming van de Monte Creya.

 • Namaste maatwerk - Luyck Sander uit Hasselt - 2019

  " PRACHTIG.
  Het was voor ons de tweede keer met Namaste en ook nu is alles weer prima verlopen. Jan heeft ons heel goed geholpen qua info en voor ons een mooi maatwerkprogramma voorzien met als einddoel de beklimming van de Matterhorn.
  De Matterhorn is natuurlijk niet zomaar een berg om naar omhoog te lopen en dus was er wel wat spanning, ook omwille van onze relatieve onervarenheid op dat type terrein. De voorbereiding was echter uitstekend waardoor ik me klaar voelde om de Matterhorn te beklimmen. 
  Helaas hebben we het programma niet kunnen afwerken omwille van slechte weersomstandigheden maar de voorafgaande beklimmingen tijdens de voorbereidingen maken dit meer dan goed. We hebben ronduit prachtige beklimmingen gedaan en bereikten een mooi niveau (eerste AD beklimming :-) ). 
  Mauro is een gids met heel veel ervaring en kennis en zodoende voelde ik mij ook steeds veilig op weg naar boven en naar beneden. Communicatief kon het wat mij betreft wel wat beter maar zijn Italiaans temperament ligt hieraan misschien aan de oorsprong. 
  In elk geval, Matterhorn 2020 : Here we come !!!

  Sander

  Naar de foto's

 • Namaste maatwerk - Hilde Vandelandelaere uit Geluwe - 2019

  " ZEER GOED.
  Onze kinderen hebben op de beurs in Gent met jullie een eerste contact gehad wat zij heel positief vonden. Blijkbaar sprak jullie stand hen speciaal aan.
  Mauro, onze gids, heeft het programma afgestemd op de behoeften en de mogelijkheden van ons gezin. Hij zorgde wel voor een hoog "beginnersniveau". Spannend was wel of de inspanning van het dragen van de rugzak niet te belastend zou zijn.
  Als gids vond ik Mauro niet heel praatvaardig. Wat mij betreft mocht hij wel wat meer tips geven rond heel wat praktische zaken. Dat verwacht ik in deze omstandigheden toch wel van een gids. Ook zijn "prikkeling" ontbrak wel wat.
  Anderzijds was het verblijf in pension "Heino" wel erg goed. Heel vriendelijke mensen en een goede keuken. Zoals alles in Zwitserland is het er ook erg proper. "

  Hilde.

 • Opleiding Alpine Rotsklimmen - Katleen De Wilde en Geert Van Asch uit Sint-Katelijne-Waver (B)

  Het is inmiddels een poos geleden... augustus 2005... het kriebelt, we willen meer dan alleen maar klimmen in Freyr, Yvoir,... We willen ook wel wat meer zien. Dus schrijven Geert en ik in voor een stage Alpine Rotsklimmen bij Namaste Alpinisme. Een ongelooflijk leerrijke stage. Een luxe situatie eigenlijk. We zijn slechts met 3 deelnemers en worden begeleid door Jan Vanhees zelf. Mooi, 2 cordées dus... We leren enorm veel!
  Het is een mooie vakantie / stage waar we nog steeds met heel veel plezier aan terug denken. Hoe vorder je goed in een klimroute van meerdere touwlengtes? Hoe geraak je ook vlot weer beneden? Snel maar toch veilig? Hoe bereid ik mijn klim voor, hoe begin ik er aan, wat neem ik mee onderweg, hoe pak ik mijn klimrugzak... ? Zeer leerrijk.
  Het was voor ons een begin om sindsdien elk jaar minstens 1 week alpine rotsklimmen in te lassen. Heerlijk genieten.
  Stiekem zijn we Namaste nog steeds dankbaar om ons naar deze fantastische belevingen te begeleiden. Namaste deed een wereld voor ons opengaan. In gedachte en in ons hart gaan ze telkens mee wanneer we de bergen in trekken!
  Sportieve en berglievende groeten,
  Katleen en Geert

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Pascal Permentier uit Rijmenam (2017)

  "Ik ben heel tevreden over de tocht en beklimming. De organisatie verliep vlekkeloos en er werd zeker rekening gehouden met het niveau van de deelnemers tijdens de tocht.
  ​De Namaste gids Jérôme was heel goed. Hij is een rustige persoon en heel bekwaam. Zijn leiding werd zeer geapprecieerd. Hij gag ook heel veel nuttige informatie over de beklimming en over de tocht in het algemeen. "
  Pascal Permentier

   

 • Gezinsvakantie Dômes de Miage - Florian Berden (17) uit Nieuwerkerken (B).

  " Ik vond het een heel fijne week. Ik zou het zo opnieuw doen. Het vroege opstaan en de povere maaltijden nam ik er met plezier bij om het mooie uitzicht te kunnen bewonderen. Deze reis verrijkt je kennis en zintuigen op alle manieren. Met enkel stapervaring maakte de gidsen het mogelijk om mij naar het volgende niveau te brengen: Alpinisme".
  Florian Berden

 • Namaste maatwerk - Verstraeten Kristiaan uit Hoboken

  Maatwerk Mont Blanc - Weissmies

  Het vooropgestelde doel, de Mont Blanc top bereiken, is bereikt. Dankzij een goede voorbereiding en een goede opbouw van de bergweek. Voldoende hoogtemeters en een mooie 4000-er, nl de Weissmies als voorbereiding. De gids Jérôme was zeer efficiënt. Na een weekje was ons Vlaams/Frans terug op peil. Mooi meegenomen.
  Kristiaan Verstraeten

 • Berner Oberland - Gletsjertocht in UNESCO natuurerfgoed - Marc De Mulder

  "ZEER DE MOEITE.
  Het programma voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Wel moeten de actuele prijzen van de berghutten wat aangepast worden.
  Onze gids Mauro was aangenaam om mee op stap te gaan. Hij heeft bakken ervaring en is erg sociaal."

  Marc

  Naar de foto's

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Quentin Maes uit Vilvoorde (2018)

  " Heb van het programma genoten, veel bijgeleerd maar er mag wel bij vermeld worden dat het grotendeels aan de kwaliteiten van onze gids Robert ligt.
  Ik raad dan ook met plezier het programma aan voor iedereen die met een minimum aan passie, zijn kennis van de bergen wil verbreden !
  BRAVO is dubbel en dik verdiend. 

  Wat betreft onze gids Robert. Ik vond hem een zeer goede gids, leerrijk, interessant en met een zeer uitgebreide kennis en know-how. Hij legt alles zeer goed uit en neemt er zijn tijd voor. Zijn ervaring is een groot pluspunt alsook zijn persoonlijkheid. Robert heeft mij heel veel bijgeleerd en ik vond het een eer om de stage bij hem te mogen volgen. "

  Quentin Maes

 • Namaste maatwerk - Maaike Van Hove

  Maatwerk - Opleiding alpinisme

  Onvergetelijke en intense ervaring De bergen gezien van op de top. Indrukwekkend en een uitdaging.
  Maaike

 • Argentera & Monviso - Geroen Seaux uit Ardooie (B)

  Dag Jan, bedankt voor de mooie foto's van de Argentera/Monviso !
  Effenaf een onvergetelijke klimweek niettegenstaande we het zonder ijs & sneeuw moesten stellen. Op dit pareltje van de zuidelijke Alpen ben ik zelfs een beetje verliefd geworden. De twee topbeklimmingen hebben mij voluit laten proeven en genieten van het rotsklimmen en -dalen . Soms berelastig maar zéker de moeite : in het noorden onvoorstelbaar mooie uitzichten op de beroemde Alpenmassieven en zuidwaarts de immense vlakte tot aan de Middelandse Zee.
  De via ferrata in Entracque is om kriebels van te krijgen, ik heb dié dag wel eventjes mijn grenzen verlegd ! De techniek van het "zwijnestaartje" zal voor mij wel steeds een aandachtspunt blijven.
  Het pittige alpiene avontuur gemixt met de Italiaanse gastvrijheid van de plaatselijke Piemontezen is iets om in te kaderen.
  Nen dikke mercie om ons veilig door àl die pracht te loodsen.
  Jeroen Seaux

 • - Kathleen Gheysen en Johan Ketele uit Kortrijk

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Thomas Pruoost uit Kortrijk (2019)

  " ERVARING WAS OVERAL HEEL POSITIEF !!!
  Het was een heel leerrijke ervaring en een goede basis om zelfstandig verder te zetten. 
  Ik had vertrouwen in de organisatie omdat we vooraf veel informatie en een uitgebreide vrijblijvende uitleg gekregen hadden. Het was wel even afwachten hoe fysiek het zou zijn maar dat viel goed mee. Spannend was wel het open programma maar dat werd schitterend ingevuld door onze berggids Jody. Hij had veel ervaring, heeft een jeugdige geest en heeft ons op korte tijd veel bijgeleerd. Hij kan soms wel wat gehaast zijn maar dat ging nooit ten koste van de veiligheid. 

  Thomas

  Naar de foto's

 • Namaste maatwerk - Pascal Pattyn uit Zillebeke

  Beklimming van de Matterhorn.

  " Bij mooi weer is het zicht adembenemend, alle nabijgelegen massieven zijn zichtbaar: Monte Rosa, Mont Blanc, ...
  Een goede fysieke voorbereiding en enig klimtechnisch niveau zijn onontbeerlijk voor deze beklimming. "
  Pascal Pattyn

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Dirk, Gino & Peter

  " Zeer aangename week gehad. Fysiek zeer inspannend maar meer dan de moeite !
  De voorbereiding (maanden) was cruciaal. Professionele entourage met veel aandacht voor veiligheid en ieders kunnen. Iets meer uitleg over technische materiaal zou wenselijk zijn. De voorbereidende vergadering daarentegen was zeer goed en voor iedereen aan te raden.
  Het bepaald mee het succes. Dank u wel. "
  Peter Messiaen uit Schilde.

  " Als je van een stevige uitdaging houdt en waar je inspanningen worden beloond met prachtige cadeaus van de natuur, dan is deze trip een gouden tip. "
  Gino Vrolix uit Booischot.

  " Geweldige belevenis, mede dankzij een prima organisatie. Nen dikke 'MERCI' aan het ganse team. "
  Dirk Stevens uit Schilde.

 • - Stefan Van Hooreweghe uit Oostduinkerke (B)

  "De inloopdagen verliepen zeer goed. De beklimming was spannend, feeëriek, qua inspanning te doen. De afdaling daarentegen was zeer lang, zeer zwaar, zeer warm, zeer zonder water, voor mij 'hels'. Toch fier dat we het gedaan hebben".
  Stefan Van Hooreweghe

 • Namaste maatwerk - Ketele Johan uit Kortrijk

  Maatwerk - Monte Rosa

  Boeket Monte Rosa (wel in maatwerk) zou je ook "tour du Lyskamm kunnen noemen want je ziet de Lyskamm van bijna elke kant, steeds anders maar altijd ongelofelijk mooi.
  Robert was voor ons (al meerdere keren) een sublieme gids. Hij voelt goed aan wat de groep wil maar dringt zich niet op. Hij heeft verder een uitstekende kennis van de bergen.
  Johan Ketele

 • Mont Blanc OPTIMUM - Patrick Van Hemelryck uit Essene (2018)

  Maatwerk Mont Blanc Pure & Zen aangepast aan de vraag van Patrick.

  " Ik was op zoek naar een organisatie / gids die mij de nodige ruggensteun zou geven om op rijpere leeftijd de Mont Blanc te beklimmen.
  Ik vond bij Namaste de nodige begeleiding om een jongensdroom te laten uitkomen.
  Het was gewoon een super moment."

  Patrick Van Hemelryck

  Naar de foto's

 • De hoge route Chamonix - Zermatt - Kathleen Gheysen uit Kortrijk (B)

  De tour Chamonix-Zermatt klonk heel belovend. Enthousiast startten we (met 4 en gids Robert) de opsteek naar refuge Albert I - met de regenponcho aan. Tijdens de enkele uren zon op de glacier du Trient konden we volop genieten van de grootsheid van de bergen. Maar regen en sneeuw bleven de rest van de week onze bondgenoot zodat we noodgedwongen in Cabane du Chanrion het oorspronkelijk programma moesten opgeven. Een omweg via Les Chapieux (dankzij de gastvrijheid van onze gids Robert) bracht ons toch nog op de glacier du Mont Tondu. Ondanks de slechte weersomstandigheden beleefden we een fijne week met veel plezier en hilarische momenten. We komen zeker terug.
  Kathleen Gheysen

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - De Craemer David (Kessel-Lo)

  Een zeer gevarieerd, ambitieus en boeiend programma. Robert is een zeer goede gids - communicatief - zeer goede inschattingen van team vs programma. Zeer reactief en flexibel.
  David De Craemer

 • - Peter Dupon uit Middelkerke (B)

  "Sinds vorige zaterdag zijn we terug in Belgenland na een ronduit schitterende hooggebergtetocht. Ik wil u hiervoor graag eens bedanken, de tocht overtrof mijn verwachtingen en die waren al niet min.
  Ik heb erg genoten van de fantastische zichten, we hadden telkens ook subliem weer. Ook de begeleiding van berggids Jerome Peizerat was uitstekend! Hij stond altijd klaar om uitleg te geven en had oog voor detail en voor onze veiligheid, 's avonds was het zeer aangenaam met hem in de hut te vertoeven en de leuke verhalen en grappen en grollen te mogen horen, zo werd het een hechte groep! Voorlopig zal ik nog enkele dagen verlof nemen en kan ik terug een jaar nagenieten van deze prachtige ervaring, wat mij betreft alvast tot volgend jaar bij Namaste."
  Peter Dupont

 • Namaste maatwerk - Simon Piedfort uit Holsbeek

  " Beste Robert,

  Je bent een heel goede gids.
  Je doet heel veel moeite voor het beste te doen om ons op de gletzjer te krijgen,om te klimmen op de ijsmuren en sneeuwmuren en om te wandelen op ijs en sneeuw (ook naar de toppen van de bergen.) 
  Ik zou ook heel graag met jou de mont blanch beklimmen. 
  Ik zou nog heel veel van jou willen leren in de bergen. 
  Het is leuk om met jou frans te spreken en ondertussen ook leren 
  Je hebt een heel goede conditie
  (Ik heb nog nooit iemand met zo een goede conditie gezien.)
  Ik hoop dat je nog lang gezond kan blijven, anders ga ik je missen.
  Blijf nog lang gids want de mensen zullen verbaast zijn hoe een goede gids jij bent. 
  Ik vertrouw je ook heel goed! 
  Als we in een berghut slapen op 30 meter hoog en wij twee staan boven (Simon en robert) en jij maakt me vast en zecht spring! Bij jou zou ik springen bij anderen zou ik nog twijfelen.
  Grts van je leerling en vriend, 

  Simon."

 • Namaste maatwerk - Corina Dijkstra uit Zwolle (2019)

  " HET WAS GEWELDIG !!
  Ik vond het wel heel spannend omdat ik voor het eerst alleen ging en ook niet wist welke gids mij zou komen ophalen.
  Maar ik had een super fijne gids, heel vriendelijk, grappig, gezellig in de omgang en betrouwbaar en zeer veilig bezig op de touren.
  Ik heb twee machtig mooie vierduizenders beklommen en daar zeer veel plezier aan beleefd. De gids was ook zeer tevreden en complimenteus over mijn kwaliteiten en conditie en dat is ook altijd fijn. Heb een topervaring met een topgids gehad!!

  Corina.

  Naar de foto's

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Roeland Adams uit Sint-Martens-Latem (juni 2015)

  Geweldige opbouw naar de beklimming van de Gran Paradiso, uitstekend weer, met grandioze uitzichten op de Vanoise, Mont Blanc Massief, Alpen van Wallis, aangename kennismaking met Valle d’Aosta: naast lieflijke groene dalen, toch nog veel sneeuw- en gletsjerplezier.

 • Mont Blanc SIMPLY+ - Martijn Vreys uit Rotterdam (2018)

  "Heel leuk programma met Pierre als super gids. Hij was leuk in de omgang en gaf veel goede tips. Ik heb mij bij hem altijd veilig gevoeld en zou hem zo boeken voor de volgende trip.
  Mits voldoende fysieke paraatheid zeker niet te zwaar waardoor je ook blijft genieten.
  De klim is super mooi, met wandelpaden, rotsklimmen en prachtige stukken sneeuwvlaktes richting de top. Hutten zijn basic maar met meer dan voldoende comfort. 
  Oprecht van genoten."

  Martijn Vreys

  Naar de foto's

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Luk Luts uit Lummen (juni 2020)

  "Na de Gran Paradiso lijkt het beklimmen van de Mont Blanc nu 'prestatie'. We hadden een 'vastberaden' maar 'gestaag tempo' om de top te halen. Het was een unieke belevenis in een mooie natuur. Een geweldige voldoening. Jan en Lut werken professioneel en vastberaden met een kordate aanpak indien nodig. Kortom: Gran Paradiso is een must voor mijn sportieve vrienden."

  Luk

 • Namaste maatwerk - Stijn Van Oekelen uit Laakdal (juni 2020)

  Maatwerk initiatie Alpinisme.

  " Schitterende 5-daagse ervaring gehad. Veel bijgeleerd en flexibel ingespeeld op onze verwachtingen. Onze gids Jody beantwoorde al onze vragen en was behulpzaam in het leertraject. We hebben zeker vertrouwen gekregen om in de toekomst dergelijke dingen nog te gaan doen. 
  Jody heeft heel veel ervaring en ging beetje bij beetje verder op onze ervaringen. Tijdens de trip corrigeerde hij ons en zij ook meteen waarom en hoe we het moesteen doen. Ook zelfstandigheid promootte hij. Daarnaast is hij best grappig. "

  Stijn

 • Namaste maatwerk - Kathleen Gheysen en Johan Ketele uit Kortrijk

  We hebben dit jaar terug volop kunnen genieten van het maatwerk dat jullie aanbieden : minder gunstige weersomstandigheden in het Berninamassief deden ons uitwijken naar de Ecrins. Na 2 extra dagen afwachten, konden we onder betere omstandigheden onze tocht aanvatten. 
  Berggids Jérôme had een mooi programma op het oog en hield er rekening mee dat ik vorig jaar ook in de Ecrins was. 
  Zijn enthousiasme, opgewektheid en deskundige begeleiding bracht ons tot op Pointe de Brevoort,  Pic Nord des Cavales, een aantal lengtes van de Meije façe Sud, en Antesime Pic Est de Râteau. 
  Bij de gewone opsteek naar de refuges werd het nooit saai want hij leidde ons via variante routes op de rotsen. 
  Dreigend onweer op de laatste ochtend verhinderde ons onze tocht af te sluiten via de col de Lauze terug naar la Grave. Maar de afdaling naar de bewoonde wereld bracht ons in Bourg-en-Oisans in La Cordée, waar de tijd blijft stil staan.
  Zijn liefde voor de Ecrins wist onze gids goed op ons over te brengen: de ruwheid en pracht van het massief is niet zo gekend bij het grote publiek maar dat zorgt juist voor gemoedelijke refuges. De meeste zijn basic wat voorzieningen betreft, maar de gardiens en gardiennes zijn er echt begaan met hun gasten en de sfeer is er onbeschrijflijk (Adele Planchard, Pavé, Chatelleret, Promontoire en la Selle). 
  Het was dit jaar wat minder gletsjers en meer rotswerk, maar we hebben het gesmaakt!

 • Mont Blanc PRESTIGE - Gran Paradiso & Mont Blanc - Marjolijn Renard & Alain Aelterman (juni 2016)

  "We volgden het Mont Blanc Prestige programma en het is een echte aanrader.
  Onze gids Jérôme begeleidde ons op een fantastische manier op dit onvergetelijke avontuur.
  De Gran Paradiso en de Mont Blanc moeten we nu met spijt achter laten, maar hier denken we ongetwijfeld nog veel aan terug."
  Marjolijn Renard uit Gent.

  "Een leuke start van het programma waarbij we leren stappen op stijgijzers, werken met de ijsbijl, steil omhoog klimmen enz...
  Op de Gran Paradiso voel je meteen dat een stevige conditie een vereiste is en dat het leven van een alpinist toch iets apart is.
  Als kers op de taart is de zware beklimming van de Mont Blanc meer dan de moeite waard. Echt een aanrader !!!"
  Alain Aelterman uit Zwevegem.

  Naar de foto's

 • Eerste 4000-er in het Saasdal - Bart Bels uit Deinze - Vosselare (juli 2020)

  Namaste Mountainguides: Bart die zielsveel van de bergen en het Saasdal houdt, had de pech van zijn leven. Eerst moest zijn vrouw door ziekte net voor het vertrek afhaken maar daarenboven speelde een oudere kwetsuur hem zoveel parten dat hij halfweg het programma moest afhaken.


  " Zeker omdat ik vooraf een kwetsuur opliep had ik wel heel wat twijfels over de keuze van mogelijke programma's.
  Heel positief was wel hoe Jan, onze berggids persoonlijk begeleidt. Dat is helemaal anders dan ik gewoon was van een Zwitserse gids. 
  Jammer dat mijn kwetsuur mij parten bleef spelen en ik na enkele dagen moest afhaken en daarenboven mijn vrouw haar eerste kennismaking van de bergen niet kon meemaken door ziekte. "

  Bart

  Naar de foto's

 • Beklimming van de Gran Paradiso 4061m - Stijn Vos uit Utrecht (2018)

  "Werkelijk fantastische ervaring!
  De opbouw van het programma was heel goed. Door eerst enkele kleinere collen te doen en vervolgens steeds zwaardere tochten af te leggen kwamen de ervaringen en trainingen goed van pas op de Gran Paradiso.
  Het uitzicht tijdens de beklimmingen en de beloning aan de top waren haast onbeschrijfelijk.
  Zij kosten veel inspanning en doorzettingsvermogen maar dat was het allemaal waard.
  Begeleiding van “Jan en Lut Namaste” was super, heb me geen moment onveilig gevoeld en samen hebben we ook nog menig berghut op zijn kop gezet!
  Een ervaring die ik nooit meer zal vergeten!!"

  Stijn Vos uit Utrecht

 • - Achaje Huysmans uit Mol (B)

  Leuke ervaring die de verwachtingen volledig inloste, ook al moesten we gaan voor het backupplan.
  Achaje Huysmans

 • Mont Blanc PURE & ZEN - Danny Mertens uit Diepenbeek (2018)

  "Heel tof programma met Thomas als gids die empathisch en correct was.
  Mezelf een paar keer tegen gekomen onderweg.
  Top net niet gehaald wegens hoogteziekte, maar desalniettemin zeker een aanrader." 

  Danny Mertens.

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Stijn Desomer uit België.

  "Onze vakantie gaf ons de perfecte initiatie in de bergsport. De begeleiding was zeer vriendelijk en professioneel".
  Stijn Desomer

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Didier Droogne uit Gent (2018)

  "Leuke stage, ideaal om zich te verdiepen in het begin van het alpinisme en om de smaak te pakken te krijgen.
  Onze gids Luc was zeer goed, enthousiast en nam goede beslissingen qua tochten. Hij gaf goed uitleg over de verschillende technieken."

  Didier Droogne

 • Opleiding Alpinisme Ervaringsweek F - PD - Jasper De Baets

  Ik heb veel geluk gehad dat er niet genoeg inschrijvingen waren voor de ervaringsweek uit het opleidingspakket tot zelfstandig alpinist. Daardoor kreeg ik het voorstel om dit te doen tijdens een ander programma (Boeket 4000-ers in het Monte Rosa massief), weliswaar met een speciaal programma voor mezelf. Ik kon mij geen betere plaats, groep en gids bedenken om deze ervaring op te doen. De planning maken en 90% van de tijd de groep kunnen leiden op 13 vierduizenders is een unieke kans. Met Robert als gids kon het ook niet mis gaan. Tussendoor ook nog wat technische oefeningen was mooi meegenomen.
  Een week om nooit te vergeten !!!
  Jasper De Baets

 • - Erik Van Gelder uit Kapellen (B)

  "Mooie mix van hooggebergte, gletsjers, een zeer toegankelijke maar wondermooie 4000-er én dit alles op relaxte wijze geleid door een gids met veel locale kennis én gekruid met een glaasje Génépi."
  Erik Van Gelder

 • De hoge route Chamonix - Zermatt - Joris De Winter

  De route was zeer mooi, de afwisseling tussen steen, sneeuw en rots was zeer leuk. Het was een aangenaam inlooptempo. Er was genoeg tijd om de omgeving te bekijken, met gepaste informatie. Er was wel een redelijke conditie voor nodig. Het mooiste was de 3e dag tussen alle meertjes in het groen, met hoge rotsbergen met sneeuw. Het was een zeer goede route met een goede berggids.
  Joris De Winter

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Raf Sterckx uit Noorderwijk (2018)

  " Het was een super leuke week met Jérémy als supergoeie gids.
  Geen druk gedoe, enkel waar het om gaat. De hut was goed gekozen.
  Ook de camping is een echte aanrader. "

  Raf Sterckx

   

  Naar de foto's

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Ewoud Surmont uit Gistel (2018)

  " Leuke en leerrijke week met Jérémy als leuke en toffe gids. Hij wist zeer goed wat hij deed, was duidelijk en gaf goed uitleg.
  Ik heb super veel bijgeleerd maar voel me nog niet klaar om er zonder gids op uit te trekken in het hooggebergte."

  Ewoud Surmont

  Naar de foto's

  Noot Namaste: Het is normaal dat je je na één week opleiding nog niet klaar voelt om volledig zelfstandig de bergen in te trekken. Alpinisme kent een heel brede en uitgebreide materie die meerdere weken vraagt. Op naar de volgende opleidingsweek dus om de geleerde technieken in de praktijk te brengen. 

 • Namaste maatwerk - Geroen Seaux uit Ardooie

  Maatwerk - Dômes de Miage

  "Dag Jan, nogmaals bedankt voor de inspanningen die je gedaan hebt om ons gedrieën de mooie en afwisselende tocht met graatbeklimming van de Dôme de Miage aan te bieden. De aanpassingen die je aan de standaardtocht hebt aangebracht betekenden een werkelijke meerwaarde en konden we met z'n allen ten zéérste waarderen ! Op die manier heb ik opnieuw mijn grenzen wat kunnen verleggen en enkele irreële angsten onder controle gekregen zodat m'n voldoening heel groot is ! De gezellige afsluitende terrasbabbel samen met Lut maakte het geheel compleet. Nog een goed seizoen & vakantie toegewenst en bij leven & welzijn zien en horen we elkaar volgend jaar zeker terug ! Met vrolijke berggroeten,
  Geroen Seaux

 • Namaste maatwerk - René Nijs uit Leopoldsburg (B)

  Maatwerk Mont Blanc

  Bedankt Jan. Het was weer puur genieten. Heel mooie en voldoende uitdagende beklimmingen. De overschrijding van de Dome de Miage, de beklimming van de Dome de Neige en de andere beklimmingen waren een heel mooi alternatief voor de Mont Blanc.
  René Nijs

 • Namaste maatwerk - Sebastiaan Debroyer uit Steenhuffel

  Maatwerk - Opleiding alpinisme

  We kregen een goed programma met als sterke punten: ambitieus, snel veel bijleren, een goede gids, veel keuzemogelijkheden en een flexibel programma.
  Misschien hebben we iets te snel hoog niveau willen halen op de Tour Noir. De ijsscholing had daarvoor wellicht beter op dag 1 geweest. Ik had graag wat meer nadruk gezien op tochtvoorbereiding en navigatie. (noot Namaste: wij kunnen dit begrijpen maar de moeilijkheid voor ons is dat we, tijdens een eerste opleidingsfase, hiervoor wat weinig tijd hebben. Bij een tweede opleidingsmoment is dit één van de hoofdpunten).
  Sebastiaan Debroyer

 • Beklimming van de Grande Casse - Wouter Van den Herrewegen uit Gent (B)

  Een alpiene week die in crescendo verliep. Zowel fysiek, technisch als qua ambiance.
  Veel facetten van het alpiene gebeuren komen aan bod (top-rope, sneeuw- en ijstoppen, rotsklimmen, graatoverschrijdingen, via ferrata). En dit op een gedoseerde manier in een erg mooi gebied waar het in die periode van het jaar superrustig is.
  Wouter Van den Herrewegen

  Naar de foto's.

 • Over de Pigne d'Arolla naar Saas Fee - Ann Neven uit Antwerpen (juni/juli 2020)

  " Aangezien het eerste deel van de route Chamonix-Zermatt vorig jaar goed verlopen was, kon ik dit jaar starten met een gerust hart.
  Ik vond het een super mooie en gevarieerde tocht.  Drie koninginnenetappes, veel afwisseling, een rustpauze in Zermatt en dit onder jullie fantastische begeleiding. Van begin tot einde was ik in goede handen.
  Een aanrader voor sportieve mensen die graag in de bergen vertoeven. 

  Zowel Jan als Lut waren ongelofelijke begeleiders en hielpen ons wanneer het nodig was. Zeer professioneel en aangenaam.
  Met jullie tips en hulp konden wij genieten van het begin tot het einde. "

  Ann

 • Mont Blanc EXCLUSIVE - Tom De Batselier uit Buggenhout-Opstal (2018)

  "Voor mij was dit mijn meest avontuurlijke belevenis ooit. De gids Jérôme was top. Zelfs met hoogtevrees heb ik mij nooit onveilig gevoeld.
  Het was niet alleen de klim naar de top van de Mont Blanc maar zeker ook de drie dagen in het Monte Rosa gebied waren de moeite waard.
  Ik kan het iedereen aanraden".

  Tom De Batselier

  (Tom en zijn klimmaat Gert kozen voor het programma Exclusive Oxygenated. Zij sliepen 4 weken in een hoogtetent en waren daardoor zeer goed aangepast aan de hoogte. Daarnaast volgden zij een intensief trainingsprogramma waardoor zij fysiek top waren. Kortom, een mooi voorbeeld van hoe je alle kansen aan je kant kan zetten om op het dak van West-Europa te kunnen staan.)


  Naar de foto's

 • - Vergote Jaap uit Deinze (juni 2017)

  (noot Namaste : Wij hebben het programma volledig moeten aanpassen met de mogelijkheden die er op dat moment - begin juni - waren om de beide deelnemers de kans te geven om toch de top te kunnen halen. De koningsroute was te gevaarlijk, het weer heel instabiel en in de hutten langs de normaalroute was niet op alle dagen plaats. Toch konden de beide deelnemers doorstoten tot de top en daarna nog de Gran Paradiso doen)

  Jérôme was een sterke gids met veel kennis van zake. Wel soms wat onduidelijk wat de opties waren.
  Flexibel, doel bereikt. Info op voorhand kan iets beter. 

 • Namaste maatwerk - Marijke Bauters en Liesbeth Van Hoof uit Heverlee

  Maatwerk - Opleiding alpinisme

  Leerrijke week gehad met "ne crème van een gids" Robert.
  Spectaculaire tochten rond de vallée des Glaciers. Een aanrader.
  Marijke Bauters en Liesbeth Van Hoof

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Elke Markey uit Laeken (2018)

  " Het was een epische week. Robert was een topgids die ons in zijn eigen chalet ontving, de lokale gastronomie openbaarde, ons alle aspecten van alpinisme voor dummies met geduld en zorg uitlegde en de schoonheid en simplisme van het leven in de bergen met volle teugen liet appreciëren.
  Een TOP week.

  Elke Markey

 • - Steven Wageman (Lebbeke)

  Ondanks, we de top van Mont Blanc niet bereikt hebben, was het toch een zeer toffe ervaring. Loic is een professionele berggids, die de veiligheid vooropstelt. Toffe kerel.
  Steven Wageman

 • - Jef, Ronald en Gerard uit Essen (B)

  Onze reiservaring in één woord omschrijven zou beschamend zijn, het was gewoonweg meer dan SUPER. Dankzij het mooie weer heeft onze top gids Lars en Seppe ons het mooie van de bergsport laten proeven. Adembenemende mooie zichten met als summum het bereiken van de top na 5,5 u klimmen, was zowel fysiek als persoonlijke angsten overwinnen een voltreffer.
  Kortom, een pluim voor je organisatie met in het bijzonder onze gids Lars en de gite bij Renske.
  We vertellen onze ervaringen graag verder en hebben een droom werkelijkheid zien worden.
  Jef, Ronald en Gerard

 • 4000-er Special in het Saasdal - Stijn De Geest, Rudy en Joris De Winter en Nick Salliau. juli 2014

  Tijdens de week pasten we het originele programma aan in functie van de sneeuw en de deelnemers. We laten hen graag aan het woord.

  "Heel afwisselend programma in het wondermooie Saasdal. Minder weer of sneeuwcondities worden opgevangen met leuke en volwaardige alternatieven (rotsklimmen , hoogalpiene via ferrata). Typisch voor de flexibele aanpak van Namaste. Aanrader !!!"
  Stijn De Geest

  "Het fijne aan het programma is dat altijd terug wordt gekeerd naar het dal voor een goede douche en een goed bed. De wandelroutes die genomen werden hadden een prachtig uitzicht. Er waren enkele vermoeiende dagen maar dat maakte de top des te beter."
  Joris De Winter

  "Een super ervaring waarbij de moeilijkheidsgraad hoger kwam te liggen zonder voorbij onze fysieke en technische limieten te gaan. De overschrijdingen maakten het telkenmale tot een spannende en onvergetelijke klim."
  Nick Salliau

  "Zeer mooie toer met veel afwisseling. De aanpassingen op het moment zelf aan de interesse en de fysiek van de groep hebben er een aangename week van gemaakt. Hartelijk dank Lut en Jan."
  Rudi De Winter

 • Namaste maatwerk - Martijn Vreys uit Rotterdam - 2019

  " Ik kan het programma dat we gelopen hebben (5 dagen voorbereiding, gevolgd door 5 dagen voor de Matterhorn) aan iedereen aanbevelen die een heel goede conditie heeft, comfortabel met zijn klimniveau is en wie zijn niveau graag wil opkrikken. Ik had wel vooraf wat twijfels of we, ondanks de voorbereidingsweek, de beklimming van de Matterhorn wel gingen aankunnen. 
  Onze gids Mauro heeft echter een heel goed programma in elkaar gestoken en ons altijd een veilig gevoel gegeven. Helaas klikte het niet altijd met zijn persoonlijke stijl. Hij was soms wat ongeduldig en gaf niet altijd genoeg uitleg. 
  Wat we gedaan hebben zat wel goed in elkaar. We gingen substantieel in moeilijkheidsgraad omhoog, hebben heel wat beklimmingen gedaan met moeilijkheidsgraad PD tot zelfs AD en met een mooie progressie. De Matterhorn, waar we uiteindelijk voor kwamen, is niet gelukt door het weer. Echter de alternatieven waren ook leuk en gaven ons nog meer vertrouwen wel klaar te zijn voor de Matterhorn in 2020. "

  Martijn

  Naar de foto's

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Coussement Bruno uit Leuven (2018)

  "Onze berggids Robert was een bron aan informatie. De ideale gids !!
  Hij was attent, meesterlijk en geduldig, paste zich goed aan, aan de groep, was joviaal, kortom een schat van een mens.

  Het was voor mij een authentieke ervaring, een eclectische mix tussen zweten en doorzetten en het maken van veel goede keuzen."

  Bruno Coussement

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Kristof Van Genechten uit Heist-op-den-Berg (2019)

  " ZEER GEVARIEERD PROGRAMMA, GLETSJERS, TOPPEN BOVEN DE 3500m, ROTSKLIMMEN, IJSKLIMMEN, ...
  Een aanrader voor iedereen die een avontuurlijke ervaring wil beleven bvb. oud chiroleiding en vrienden die ook trailrunnen !
  De informatieavond in Bierbeek vond ik heel OK. We kregen er veel informatie die nadien als handleiding ook terug te vinden was op de website.
  Ik twijfelde wel of ik armkracht en fysiek genoeg zou hebben maar het was OK. 
  Het ijsklimmen vond ik, door initieel een gebrekkige techniek, moeilijk omdat ik teveel op mijn armen klom. De tochten en beklimmingen waren voor mij goed haalbaar en het gewicht van de rugzak was ook geen probleem. De berghutten en de liften zijn heel leuk maar wel prijzig. We hebben 3 nachten boven geslapen.
  Onze gids Jody liet ons veel zelf doen. Misschien had hij af en toe beter wat degelijker vooraf uitgelegd waarom bepaalde handelingen zus of zo moesten verlopen, bvb waarom het touw soms lang, soms korter enz... moet. Hij talmt niet teveel en gaat goed vooruit. Hij heeft een opgewekte mentaliteit, houd van goede afspraken en maakte met zijn drone vele mooie foto's."

  Kristof

  Naar de foto's

 • Namaste maatwerk - Danny Dekeyzer uit Hoegaarden

  Danny klom met Namaste berggids Jérôme de indrukwekkende Liongraat op de Matterhorn. Het veelomvattende, intensieve en complete programma vinden jullie bij de foto's. Over Namaste berggids Jérôme wou hij het volgende kwijt:

  "Hierbij wil ik dan ook nog een woordje van waardering meegeven voor mijn gids, Jérôme. Hij heeft op een fantastische manier, zowel professioneel als sociaal, ervoor gezorgd dat ik een geweldige week in de bergen heb kunnen doorbrengen, en dat in alle veiligheid, met als toppunt de beklimming van de Matterhorn. Geweldig!

  Daarom nog eens een dikke pluim en een grote “merci” voor Jérôme!"

  Danny Dekeyzer

 • Namaste maatwerk - Martijn Bruin uit Leiden en Guido de Jong uit Alphen a/d Rijn (NL) (juni 2014)

  Maatwerk Dômes de Miage & Mont Blanc

  We maakten voor Martijn en zijn vriend Guido een maatwerkprogramma met de Mont Tondu, de overschrijding van de Dômes de Miage en de Mont Blanc via de Koningsroute. Door sneeuwoverlast kon de Mont Blanc beklimming geen doorgang vinden en werd deze beklimming geruild voor de zeer mooie zuidoostgraat van de Weissmies. Hun ervaringen

  "Op stap met Robert, oude rot in het vak. Veel geleerd over de bergen, weerkunde, kaartlezen. Was rustig en nam de tijd om van alles te genieten en te leren. Super ervaring rijker, ervaring, deskundigheid en maatwerk"
  Guido de Jong

  "Robert was een kundige gids, rustig en erg plezierig om mee op pad te gaan. Hij geeft veel vertrouwen. AANRADER. Topweek gehad en veel geleerd.
  "Martijn Bruin

 • Namaste maatwerk - Salliau Nick

  Maatwerk Opleiding alpinisme

  Een grote mentale en fysieke uitdaging, die grote voldoening geeft als je van de bergen houdt !
  Nick Salliau

 • Namaste maatwerk - Kenny Van Dyck uit België.

  Maatwerk Basistechnieken alpinisme

  "De beklimmingen waren zeer vermoeiend maar geven een voldaan gevoel. Je weet dat het zwaar zal zijn en dat je jezelf gaat tegenkomen.
  Dit is effectief gebeurd maar maakt het niet minder plezant".
  Kenny Van Dyck

 • Namaste maatwerk - Geroen Seaux (Ardooie) 2013

  Maatwerk in de Ecrins

  Dag Jan, ik laat hierbij nogmaals de loftrompet weerklinken over onze voorbije klimweek in het massief van de Ecrins. Inderdaad een ongekend mooi gebied met een fascinerende ruwheid . Niettegenstaande een technisch probleem en de negatieve gevolgen van de klimaatverandering * op hol geslagen meteo & slechte sérac - & sneeeuwcondities * heb je er een fijne en gevarieerde toer van gemaakt. Bedankt daarvoor !
  Alvast tot volgend jaar voor nieuwe bergavonturen.
  Geroen Seaux
   

 • Opleiding Alpinisme Initiatie - Saey Kevin uit Temse (2018)

  "Luc, onze gids was erg rustig en hulpvaardig. Ik zou hem zeker terug willen.

  Het was de moeite waard.
  We kregen meer dan verwacht.
  Er is enorm veel te leren in de bergen."

  Kevin Saey

 • 4000-er Special in het Saasdal - Marjolijn Renard Uit Gent (B)

  We kregen in één week tijd hittegolf en winter. We pasten het programma aan en dank zij de goede fysieke conditie van Marjolijn en medeklimmer Alain konden we hen een uitzonderlijke ervaring aanbieden. 

  "Opnieuw een fantastische ervaring met Namaste !
  ​Deze keer gingen we op pad met Jan (berggids) voor het Saas 4000er special programma. Fantastisch weer en goede sneeuwcondities maakten van onze Strahlhorn route een succes.
  Helaas sloeg toen het weer om en moesten we de 3 overige toppen schrappen. Jan kwam echter met een fantastisch alternatief - de Monviso ! Een echte uitdaging en iets helemaal anders !
  Geen 4000er maar deze top die je met een alpiene rotsklimroute moet bereiken is het meer dan waard !!
  Fantastische en onvergetelijke ervaring samen met Jan en Lut.
  ​Dankjewel !!

 • - De Neef Peter

  Deze reis is meer dan een toppoging. Het is een verblijf in een adembenemend landschap en dat is belangrijker dan de top halen.
  Peter De Neef

 • Dômes de Miage - een "must" in het zuiden van het Mont Blanc massief - Jan en Sanne De Cooman uit Leuven (juli 2014)

  Wanneer Jan en dochter Sanne in Chamonix aankomen regent het pijpenstelen en dat zou volgens de meteo's zo nog heel wat dagen blijven doorgaan. We stellen Gran Paradiso voor omwille van een soortgelijk programma en omdat het zowat de enige plaats in de Alpen is waar de weergoden minder driest te lijf gaan. Het was blijkbaar een goede keuze. Vader en dochter vertellen:

  " Je kijkt lang op voerhand uit naar de tocht waarvoor je je inschreef, maar bij aanvang van de week bleken de weersvoorspellingen zo slecht dat de Mont Tondu en de graat van de Domes de Miage niet kon doorgaan. Jan en Lars stelden voor om ons programma aan te passen en naar het Gran Paradiso Nationaal Parc te trekken. Het bleek de goede keuze, want op één dag slecht weer na, bleef het daar droog. We kregen daar een aanbod dat zeker kan opwegen tegen het oorspronkelijke. Daar bovenop kregen we de kans om de Gran Paradiso te beklimmen. Onze eerste 4000-er !!! Een meer dan geslaagd alternatief. "
  Jan De Cooman

  " Omwille van slecht weer ander programma gedaan en dit is zeer goed meegevallen. Eerste 4000-er gedaan met goede begeleiding van onze gids Lars. "
  Sanne De Cooman.