Natuurbehoud

De aarde en de natuurlijke omgeving zijn het uitgesproken werkterrein van Namaste en zoals jullie weten staat die aarde onder hoge druk. Je kan er natuurlijk van uitgaan dat het voor onze generatie nog wel zo’n vaart niet zal lopen, maar bij Namaste willen we verder denken. Wij staan duidelijk achter de gedachte dat volgende generaties ook het recht moeten hebben om net zoals wij van de natuur te genieten en daar willen wij bewust aan meewerken. Berggidsen zien in hun werkomgeving de natuur snel veranderen, gletsjers smelten in sneltempo af en rotserosie neemt tot nu toe ongekende vormen aan. Wij beseffen dat "Global Warming" een breed maatschappelijk probleem is maar zijn er anderzijds ook van overtuigd dat iedereen zijn steentje kan bijdragen, hoe miniem ook.

Bewust keuzes maken

Bij Namaste trachten wij bewust met deze materie om te springen. We doen dit in eigen huis, maar wensen onze deelnemers er ook bij te betrekken door hen duidelijk te informeren en bewust te maken. Enkele voorbeelden:

  • We maken programma’s bewust CO² vriendelijker.
  • Tijdens de zomermaanden werkt Namaste totaal op door zonnecellen opgewekte elektriciteit.
  • In onze werking maken wij zo weinig mogelijk gebruik van prints. Totale digitalisering van de inschrijving is een andere en een duidelijke stap.
  • Programmabrochures worden al meerdere jaren niet meer aangemaakt. Namaste gaat ervan uit dat informeren via het internet op dit moment voor de meeste mensen mogelijk is. Slechts sporadisch versturen wij gedrukte informatie.
  • Bij noodzakelijke verplaatsingen heeft carpoolen onze voorkeur en dat stellen wij ook voor aan onze deelnemers. We bereiken er een meervoudig effect mee. Deelnemers leren elkaar beter kennen, hebben geen uitputtende saaie rit te gaan, kunnen kostenvriendelijk reizen en gebruiken uiteraard heel wat minder CO² uitstotende energie.

Los van het feit dat onze berggidsen van nature leven met een beperkte ecologische voetafdruk en bewust bezig zijn met hun sterk veranderende werkterrein, trachten wij in onze programma’s de nodige informatieve aandacht te geven aan dit mondiale probleem.