Berggidsenteam

Berggidsen

Berggidsenbureau Namaste Mountainguides werkt met een uitgelezen team van berggidsen. Zij hebben allen een internationale UIAGM erkenning en moeten zich op regelmatige basis bijscholen. Op die manier blijven onze berggidsen op de hoogte van de nieuwste veiligheidstechnieken en reglementeringen uit het vakdomein. Daardoor kunnen wij u een grote zekerheid op veiligheid en kwaliteit garanderen.
Het beroep van berggids is in de Alpenlanden een beschermd beroep. De wetteksten zijn duidelijk: alleen erkende berggidsen mogen mensen tegen betaling begeleiden, dit in functie van de veiligheid van U als klant..

Internationaal erkende UIAGM berggidsen zijn herkenbaar aan hun jaarlijks hernieuwbare beroepskaart. Daarnaast zijn zij meestal drager van het internationaal UIAGM embleem (zie foto) of hun gidsenmedaille op rugzak of kledij. De beroepskaart is echter het enige wettelijke bewijsstuk. Vraag ze gerust. Zo ben je zeker van je veiligheid.

Het Namaste Mountainguides team

Afhankelijk van wie de begeleiding doet is de voertaal Nederlands of Frans maar alle gidsen spreken ook Engels. Heb je betreft de taal een voorkeur of wens je te werken met een bepaalde gids waarmee je goed opschiet, dan kan je dit bij een groepsinschrijving dit melden. Wij doen dan het nodige. Wanneer onze berggidsen vooral op het terrein actief zijn, vinden we de handtekening van Lut Vivijs bij heel wat programma's terug. Haar ongelofelijk uitgebreide en gevarieerd klimmerspalmares - ligt aan de basis van ons ruim en veelzijdig programma-aanbod.
Eén rode draad loopt door de interesses van het Namaste team: Wij houden niet van routine, zijn graag op stap in verschillende massieven en houden van een boeiende en afwisselende job. Wij gaan graag samen met u op pad en willen de schoonheid van de bergen samen met u herbeleven.

Bergsport als nummer één

Jan is oprichter en hoofdverantwoordelijke van Berggidsenbureau Namaste Mountainguides. Bel je naar Namaste, dan krijg je hem bijna zeker aan de lijn. In zijn jonge jaren was hij gymnast en deze sportinteresse was de kiem voor een Master in de lichamelijke opleiding.  De daaropvolgende jaren stort hij zich in het expeditieleven en zijn de Alpen zowat zijn eerste thuis.

Bergen zonder grenzen

Van Jérôme kunnen we bijna zeggen “hij kwam, zag en overwon”. Zij het dat zijn overwinning van geheel vredelievende aard was. Nog maar net bij ons aan het werk, veroverde hij onmiddellijk de harten van onze klanten en bleef dan maar hangen als zeer gewaardeerde collega van het Namaste berggidsenteam.

Wijze Namaste senior

Oneerbiedig uitgedrukt is hij de ouderdomsdeken van de Namaste berggidsen maar wij houden het liever op onze wijze raadgever. Dat hij de oudste is doet niets af van zijn kwaliteiten als berggids. Integendeel, zijn robuuste figuur en zijn rustige persoonlijkheid maken van hem een aangename metgezel waarop je altijd kan rekenen.

"Buiten"beentje van het Namaste team

Lut is bij Namaste een buitenbeentje, zowel letterlijk als figuurlijk. Als enige vrouw vervolledigt zij het mannelijke berggidsenteam en doet dit met klasse. Net als de anderen heeft zij een onbegrensde nood aan actief bezig zijn. Elke vergadering wordt steevast gecompenseerd met een extra hoeveelheid outdoor en twee dagen zonder actie is haar ultieme limiet.

Namaste Mountainguides heeft nog een uitgebreide groep van gidsen die ons op regelmatige basis bijstaan in de begeleiding van onze programma's.
Pierre, Jérémy, Mauro, Severin, Benjamin, Philippe, Thomas, Jean-Chri, Luc, Jean Benoit, Zsolt, Raphaël, …. zijn allemaal UIAGM gediplomeerde berggidsen die hun uiterste best doen om van jullie bergsportprogramma een niet te evenaren topper te maken.