Mont Blanc anno begin 2019

Mont Blanc anno begin 2019

Reservatie Gouter hut - de feiten

Voor het reserveren de Gouter hut worden de gebruikers van de hut ingedeeld in twee groepen
Men maakt een onderscheid tussen professionele berggidsen en amateurklimmers (bergbeklimmers die de beklimming zonder gids uitvoeren).
Voor elke groep voorziet men per nacht een aantal plaatsen in de hut. De Franse bergsportfederatie, die eigenaar is van de hut, wil op die manier iedereen de kans te geven om een plaatsje te bemachtigen in de hut.
Dat aantal plaatsen wordt per groep nogmaals verdeeld over een aantal reservatiemomenten en subgroepen.
Het reserveren kan uitsluitend digitaal. 

Voor de professionele berggidsen heeft men voor 2019 vier momenten voorzien. Twee ervan vielen al tijdens het vorige zomerseizoen. Waarom men dat zo bepaald heeft is en blijft voor ons een onopgelost raadsel.
De twee volgende momenten vallen op 15 januari en op 19 maart

Op die datum, storten alle gidsen zich met alle mogelijke middelen op de reservatiesite om voor hun klanten een plaatsje te reserveren.
Op die manier zullen wij op deze twee voorziene data, plaatsen trachten vast te leggen voor onze deelnemers die al ingeschreven zijn. We zullen beide data meer dan nodig hebben.

De reservaties gebeuren in volgorde van inschrijving, dat hebben we al kenbaar gemaakt. Daarnaast kunnen wij ook alleen maar plaatsen reserveren voor deelnemers van wie de inschrijving volledig in orde is.
Op dit moment hebben we zo al 11 groepjes waarvoor wij de eindspurt zullen inzetten. Het belooft dus nu al een ongelofelijke rush te worden maar we gaan ervoor.
Tijd dus om je te reppen wil je volgende zomer je kans wagen.
Een verwittigde bergsporter …..