Film MOUNTAIN in première in België.

Film MOUNTAIN in première in België.

WIN JE GRATIS TICKET NAAR DIT "HEAVEN ON EARTH"

De wondermooie film MOUNTAIN komt naar België en dat laten we jullie graag weten.
Als liefhebbers van de bergen weten wij dat dit jullie nauw aan het hart zal liggen. Of je nu deze zomer de kans hebt om met ons deze unieke wereld te ontdekken of niet, deze film mag je niet missen. 

Op 30 mei gaat MOUNTAIN in première in de Cartoon-s in Antwerpen, maar hij loopt vanaf dan in volgende zalen: 'Aventure' en 'Vendôme' in Brussel, 'Buda' in Kortrijk, 'Cartoon-s' in Antwerpen, 'Cinema ZED' in Leuven, 'Lumiere' in Brugge en 'Studio Skoop' in Gent. Allen daarheen. Ze zouden er alvast al 4 weken draaien. (info Cine Mien).
Wil je er op 30 mei bij zijn in Antwerpen, ga dan vroeg genoeg, er zijn al heel wat plaatsen benomen. Anders kan dat natuurlijk ook op een dag naar jouw keuze en in één van de vermelde zalen in de daaropvolgende dagen.

Ik zie ondertussen dat de premièrevoorstelling volboekt is. OPGELET DUS !!!

De trailer


 

 

Over de film lazen wij
Mountain, gebaseerd op het boek van Macfarlane, is een ode aan de bergen. Oscarwinnaar Willem Dafoe vertelt op poëtische wijze over de bekoring van de bergen door de tijd heen. De betoverende muziek van The Australian Chamber Orchestra zorgt voor een prachtige omlijsting. De schoonheid van de bergen is al eeuwenlang een fascinatie voor de mens. Een bergtop bereiken, wordt gezien als een ontzagwekkende prestatie. In vroegere tijden werden bergen vooral als onheilspellend en onherbergzaam ervaren. Vandaag de dag worden ze niet alleen als wonderen der natuur maar ook als toeristische attracties gezien. Alpinisme wordt door steeds meer mensen beoefend, de risico’s en de intensiteit van het berglandschap worden indrukwekkend in beeld gebracht. Ontsnap aan de dagelijkse veiligheid, beleef het gevaar en laat je betoveren door de lokroep van de bergen.

De Nederlandse pers is alvast unaniem
De Groene Amsterdammer
“de context van de overweldigende beelden van bergen stroopt de woorden van geijkte betekenissen waardoor ze alleen maar krachtiger worden”.
“De fotografie is een prestatie van formaat”
De Volkskrant
“Dan het visuele gedeelte: dat is ronduit spectaculair”.
NRC
“Mountain biedt spectaculaire shots”
“niet alleen sensationele shots van bergen en de uitdaging van het gevaar dat zij bieden, maar levert ook een met archiefbeelden doorspekte cultuurgeschiedenis van onze fascinatie die hoge pieken”
Trouw
“Het gevoel als een adelaar langs bergwanden te suizen en naar giganten te kunnen kijken die zich stil in de hoogte bevinden”

WIN JE GRATIS DUO-TICKET !!!

Van CINE MIEN mogen wij 2 duo-tickets uitdelen en dat doen we met veel plezier.
Stuur voor 25 mei jouw motivatieslogan waarom dat ticket alleen naar jou kan gestuurd worden en misschien ga je gratis naar een voorstelling op een plaats naar jouw keuze.
Stuur je motivatieslogan naar jan@namaste-mountainguides.com, samen met je postadres (kaartjes toesturen) surf dan naar Facebooklike onze Namaste Mountainguides pagina en kom te weten of jouw slogan bij de gelukkige winnaars is