Een volgende stap in de Gouter soa(e)p.

Een volgende stap in de Gouter soa(e)p.

Dat de refuge du Gouter reserveren een moeilijke klus is wisten jullie ondertussen al. We blijven echter zitten met een Gouter die in heel wat reservatiebedjes ziek is.
De kinderziektes die ondertussen al bijna ouderlingenkwalen geworden zijn, blijven maar duren en op 14 januari werd de volgende en zoveelste stap gezet in de soap die rond de reservatie van de Gouter al jaren wordt opgezet.
15 januari was voor ons als berggidsen, de langverwachte dag om reservaties te doen voor onze deelnemers. De prefectuur van de Haute Savoie, de regio waarin de refuge gelegen is, nam echter een nieuw besluit en legde een nieuwe inschrijvingsprocedure op aan de FFCAM (Fédération Française des Clubs Alpins et de Montagne) die de eigenaar is van de hut. Ruim laat kan je zeggen maar voor politieke besluitvorming is altijd nogal wat tijd en moed nodig, ook dat is ons niet onbekend. Ook deze keer is het niet anders. Of weet men misschien niet meer zo goed hoe men alles wel zal organiseren ? 

Resultaat: de inschrijvingsprocedure ed. moeten worden aangepast en dat zal weer tijd kosten. Hopelijk worden we tijdelijk verwittigd.
We volgen echter alles op de voet en hopen jullie snel te kunnen informeren.