Kathleen Gheysen en Johan Ketele uit Kortrijk

Kathleen Gheysen en Johan Ketele uit Kortrijk

We hebben dit jaar terug volop kunnen genieten van het maatwerk dat jullie aanbieden : minder gunstige weersomstandigheden in het Berninamassief deden ons uitwijken naar de Ecrins. Na 2 extra dagen afwachten, konden we onder betere omstandigheden onze tocht aanvatten. 
Berggids Jérôme had een mooi programma op het oog en hield er rekening mee dat ik vorig jaar ook in de Ecrins was. 
Zijn enthousiasme, opgewektheid en deskundige begeleiding bracht ons tot op Pointe de Brevoort,  Pic Nord des Cavales, een aantal lengtes van de Meije façe Sud, en Antesime Pic Est de Râteau. 
Bij de gewone opsteek naar de refuges werd het nooit saai want hij leidde ons via variante routes op de rotsen. 
Dreigend onweer op de laatste ochtend verhinderde ons onze tocht af te sluiten via de col de Lauze terug naar la Grave. Maar de afdaling naar de bewoonde wereld bracht ons in Bourg-en-Oisans in La Cordée, waar de tijd blijft stil staan.
Zijn liefde voor de Ecrins wist onze gids goed op ons over te brengen: de ruwheid en pracht van het massief is niet zo gekend bij het grote publiek maar dat zorgt juist voor gemoedelijke refuges. De meeste zijn basic wat voorzieningen betreft, maar de gardiens en gardiennes zijn er echt begaan met hun gasten en de sfeer is er onbeschrijflijk (Adele Planchard, Pavé, Chatelleret, Promontoire en la Selle). 
Het was dit jaar wat minder gletsjers en meer rotswerk, maar we hebben het gesmaakt!