Hans Thijs,uit Berchem - 2019

Hans Thijs,uit Berchem - 2019

" FANTASTISCH !!!
Het gevoel van op de top te staan na al die weken voorbereiding en de zware inspanningen is niet te beschrijven.

Jan nam de tijd om me goed te informeren via de telefoon maar ik bleef het wel moeilijk vinden om de afstanden in te schatten. Ik had wel een idee van het aantal hoogtemeters maar niet van het aantal uren per dag. Hierdoor hebben wij ons goed voorbereid en hard getraind wat wel geholpen heeft bij de beklimming. We hadden immers geen reservatie voor de Gouter hut zodat we vanuit Tête rousse naar de top gingen en terug afdaalden naar Nid d'Aigle. Als we alle hutten hadden kunnen aandoen, had het normale programma misschien voor ons wel te weinig uitdaging gegeven. Wanneer men goed getraind is, is een ander programma misschien meer voor de hand liggend. 

Ik had stilletjes gehoopt om van onze gids Mauro, meer te kunnen leren (technieken om iemand te redden) maar hij praatte niet erg veel. Hij heeft wel het uiterste geprobeerd om toch plaats te krijgen in de Gouter hut maar wanneer dit totaal onmogelijk was, heeft hij ons goed ingeschat en ons via de langere weg toch naar de top gebracht. "

Hans Thijs. 

Noot Namaste. 
Hans en Toon waren  spijtig genoeg bij de weinigen voor wie het onmogelijk bleek om na vele pogingen, de Gouter hut te reserveren. Wij hadden het graag anders gehad maar de erg moeilijke en nieuwe reservatieprocedure, waarbij zij zelf ook probeerden om plaatsen te reserveren, liet dit niet toe. We probeerde tot de laatste snik maar niets mocht baten. Hun erg goede voorbereiding en fysieke training zorgde er echter voor dat zij sterk genoeg waren om de moeilijkere pogingen op de top met succes te kunnen afronden. Zij zijn zo een schitterend voorbeeld van goed voorbereidde deelnemers die alle kansen aan hun kant wisten te zetten. Dikke proficiat voor allebei. 

Link naar de ervaringen van Toon