Namaste voor bedrijven


"Mens sana in corpore sano”. Al van bij de Romeinen besefte men dat in een gezond lichaam, een gezonde geest schuil gaat. Deze stelling wordt dikwijls wat verdrongen – er zijn altijd zoveel andere zaken te doen - maar steeds meer ondernemingen nemen sportieve incentives, met regelmaat op in hun bedrijfswerking en weten waarom zij dit doen.
 

 

Bedrijfsincentives

Motivatie en stimulering

Gemotiveerd en gestimuleerd worden om werk en sportieve ontspanning te combineren, mondt uit in een winwin-situatie. De werknemer wordt gezonder, stressbestendiger en presteert beter, de onderneming wordt er beter van. De incentives worden passend gekozen. Inspanning en beloning worden nauwsluitend op elkaar afgestemd. Een gemakkelijk bereikbaar objectief, zal niet hetzelfde effect resulteren als de nipt haalbare finaliteit. Hetzelfde gaat op voor onuitvoerbare doelstellingen, waarbij gebrek aan succes, vaak frustratie en ongenoegen opwekt. Betrouwbaar inzicht, diepgaande kennis van de mogelijkheden en perfect maatwerk zijn hier op hun plaats.

Organisatie op maat

Of je het nu organiseert als beloning voor goed presterende werknemers of je laat het kaderen in de verbetering van de interne communicatie, een goed uitgedokterde bergsportincentives die deelnemers onderdompelt in een uitzonderlijk en uniek bergdecor, zal zijn doel niet missen.
Namaste werkt in nauw overleg met het bedrijf, de meest geschikte incentives uit. Je kan als professional op ons reken.
 


Sportieve teambuilding

In de bedrijfswereld is gekend dat het rendement van de personeelsleden die een goed team vormen, groter is dan de optelsom van de verschillende individuen. Dat maakt teamwork net zo interessant. Door zijn vergelijkbaar karakter wordt bergsport dikwijls als metafoor gebruikt om teambuilding op bedrijfsniveau te verduidelijken. Jan Vanhees werkte als bekend expeditiealpinist meermaals als krachtige drager bij het ondersteunen van dit soort van interne communicatieve boodschappen. Daaruit groeide logischerwijze het enigma: “Waarom dan niet gewoon de bergen ingaan en deze treffende metafoor omzetten in realiteit

Van metafoor tot realiteit

Met een goed uitgewerkt programma kunnen wij uw bedrijf de juiste tool aanreiken om aan deze doelstelling te werken.
We zijn er ons van bewust dat niet elk programma beantwoordt aan deze specifieke ambitie. Wanneer de doelstelling teambuilding op de eerste plaats komt, staat de keuze van het programma uiteraard in functie van het vooropgestelde doel.

Maatwerk in overleg

Vaste programma’s hebben we hier uiteraard niet. In overleg met de onderneming worden eerst allerhande factoren uitgeklaard, waarna wij een geschikt voorstel uitwerken: een uitgebalanceerd programma op maat van het team. Neem gerust met ons contact.
 


Speciale projecten

Speciale projecten - al dan niet met veiligheidskarakter - kunnen rekenen op de kennis en de competentie van onze berggidsen. Zij vormen een bijzondere uitdaging en motivatie. In onze meer dan 30-jarige werking mochten we er al heel wat begeleiden en mee uitwerken.

 

Enkele voorbeelden

 • Begeleiding van Mvr. Ada de Jong, journalist Sander de Kramer en opnameteam van de KRO tijdens de beklimming van de Gran Paradiso voor het programma De Wandeling. (2013)
 • Opleiding en selectie van het gespecialiseerde elektriciteit- en elektronicateam van LABORELEC op de nieuwe Belgische Zuidpoolbasis “Prinses Elisabeth”. Advies bij de selectie van het team en aankoop kleding. (zie hieronder de testimonial van Sven Kerremans)
 • Begeleiding van deelnemers en beveiliging van film en foto-opnames op de rotsklimincentive van TELINDUS in Les Calanques (Zuid Frankrijk).
 • Begeleiding tijdens de sponsorbeklimming van HAMBURG MANHEIMER naar de top van de Mont Blanc .
 • Opleiding, coaching en beveiliging van acteurs Veerle Dobbelaere, Antonie Kamerlink en Marc Gallo bij filmopnames van de Belgisch Zwitserse coproductie LISA (regisseur Jan Keymeulen).
 • Praktische uitwerking van de stunts van Veerle Dobbelaere bij het gevelklimmen.
 • Beveiliging Dirk Roofthooft tijdens opnames voor de televisieserie “Terug naar Oosterdonk” (Frank Van Passel).
 • Beveiliging zanger Wim De Craene bij opnames op de Belgische rotsen voor de jeugdserie DE EERSTE KEER (BRTN-TROS).
 • Verwijdering losgekomen metaalstukken van het uurwerk op de toren van de Universiteitsbibliotheek van de KULEUVEN.
 • Beveiliging van de opnamecrew en acteurwerk bij de opnames van de bedrijfscommercial van HOOGOVENS NEDERLAND groep ALUMINIUM.
 • Opleiding en coaching van de acteurs Jaak Van Assche en Tuur De Weert bij het toneelstuk “K2” (Mechels Miniatuur Theater).
 • Jan Vanhees als metafoordrager bij het CARGLASS EVENT 2010 (Opnames Mojuice).
 • Begeleiding veiligheidsdag ARCELORMITAL in de vestiging te Gent.
 • Begeleiding beklimmingen Mont Blanc en Gran Paradiso voor NORGINE. Het relaas van COO Peter Martin lees je onderaan deze pagina.
 • Begeleiding promotieklim voor de Vlaamse film "Terug naar morgen" van regisseur Lukas Bossuyt. (zie ook onze nieuwspagina).

Zelden te moeilijk

Wat het ook is, voor het gidsenteam van Namaste Mountainguides is het zelden te moeilijk.
Onze professionele kijk op veiligheid moet u de nodige garantie geven op een feilloos verloop van uw project.
 


Enkele referenties

Peter Martin, Chief Operating Officer, NORGINE

"In my normal working day, my challenges revolve around countering the competition to our products, and how to help our employees perform at their very best for the benefit of our customers. Climbing a mountain in the Italian Alps is a different challenge, the like of which I had never undertaken before. However, in the company of a group of friends from Europe, and under the expert guidance and leadership of Jan Vanhees, it was a challenge I was able to meet. But without Jan's superb knowledge of the mountains, his excellent physical skills - I will always remember Jan forcing the path through over a metre of fresh snow for hour after hour for our climb of over 1,000 metres from our refuge to the summit of Gran Paradiso - and his technical ability, not to mention his encouragement and the sense of confidence he instilled in me, it would not have been possible. So for allowing me to conquer a different and to me fresh challenge, I am very grateful to Jan. Some of the lessons I learnt on the mountains will be invaluable to me in my daily working life." Kind regards,

Sven Kerremans – Technology manager electrical grid concepts, Laborelec Gdf-Suez

“Wanneer we bij Laborelec de vraag kregen om deel te nemen aan een project voor het bouwen van een onderzoeksstation op Antarctica ging er bij mij onmiddellijk een belletje rinkelen: Ik moet mijn mensen deftig voorbereiden op zo’n avontuur en Jan Vanhees was voor mij de logische keuze! Ik ken Jan en Namaste al vele jaren en wist dat ze garant staan voor professionalisme én met de nodige hands-on ervaring. Mijn voorgevoel werd tijdens de samenwerking alleen maar bevestigd en versterkt, Jan kwam zeer actief met voorstellen en ideeën. Het resultaat was dat we samen met Jan en drie andere Namaste gidsen een week stage hebben gehad in Chamonix met als doel samen een eerste selectie te maken uit de kandidaten die zowel mentaal als fysiek geschikt leken om 3 maand onder primitieve omstandigheden te kunnen werken en leven. Het was een waar genoegen om met Jan samen te werken en het hele team komt nog geregeld op dit avontuur terug, bedankt!”